Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkVideo Galeri

BU BİR UÇAK MI? GEMİ Mİ?

FLYSHIPBir uçak mı? Bir tekne mi? Aslında, İkisi de olan, 250km hıza yükselebilen, 37 milyon dolar maliyetle üretilecek FlyShip, 100 yolcu taşıyabilecek

  • Araç kendi kanatları altında hava yastığı oluşturarak yol alacak ve 155mph ulaşma yeteneğine sahip olacak (250 km / h)
  • Bu yük ve ticari yolcu taşımacılığı yanı sıra askeri ve korsanlıkla mücadele misyonları için de kullanılabilir
  • Yaklaşık £ 26m ($ 37m) maliyeti olan FlyShip, bir Airbus A318 jet liner ortalama maliyetinden daha ucuz 
  •  FlyShip kavramının arkasında Alman mühendislik ekibi var ve seyahatte bir devrim olacağına inanılıyor.

Ulaşımın bir formunun yeterli olmadığı zamanlarda hem uçak, hem tekne, hem hovercraft olan bir araçla gideceğiniz yere seyahat mümkün olacak.

Ulaşımın geleceği” olarak lanse edilen FlyShip, su seviyesinin hemen üzerinde seyrederken state-of-the-art teknolojisini kullanır ve 155mph (250 km / h) üzerinde hıza ulaşma yeteneğine sahiptir.

Hala üretimin erken aşamalarında olsa da, aracın arkasındaki Alman mühendislik ekibi, deniz ulaşımında bir devrim olacağını ve hatta korsanları durdurmaya yardımcı olmak için kullanılabileceğini söyledi.

Firma,fütüristik hibrit aracın, deniz taşımacılığında kargo aracı olarak kullanılabileceğini, ama aynı zamanda ticari yolcu taşımacılığı aracı olarak ve hatta sahil güvenlik için hızlı bir tepki aracı olarak da kullanılabileceğini söyledi.

155mph üzerinde (250 km / h) hızlarda deniz yoluyla kargo taşıma kapasitesine sahip olarak, genellikle sadece 25 knot (46mph) kadar ulaşabilen konteynerlı gemilerden daha hızlıdır.

Uçak kargo taşımacılığından daha ucuz olacaktır.

FlyShip  uçuş uzmanlara göre, British Airways tarafından kullanılan bir Airbus A318 jet liner’ın ortalama maliyeti,  yaklaşık 71milyon $’dır.

Buna karşılık, FlyShip  FS-100  37 milyon $’a mal oluyor.

Dizaynına göre, FlyShip, 100 yolcu kapasiteli, 140 metrekare  kabin alanına sahip, uzunluğu yaklaşık 37 metre ve kanat genişliği 40 metre olacak.

Kara ve deniz üzerinde hava yastığı oluşturan ters delta kanatları sayesinde yerden yükselebilmesini sağlayan ise ortasındaki devasa pervaneler oluyor.

FlyShip sadece üç mürettebat ile saatte 270 litre yakıt harcayarak yol alacak, bu diğer jetlerin saatte  3300 litreye yakın yakıt tüketimi ile karşılaştırıldığında oldukça ekonomik bir ulaşım aracı olacak.

 Freiburg, Almanya yakınında bulunan FlyShip merkezinden Daniel Schindler şunları söyledi: “gövde ve kanatların altında statik hava yastığı kullanmak yerine, FlyShip  zemin etkisi fiziğini kullanıyor.”
“FlyShip’ler  155mph hıza ulaşma yeteneğine sahip  ve karşılaştırılabilir büyüklükteki herhangi çift motorlu turboprop uçaktan en az %50 daha az yakıt tüketiyor, ayrıca kullandığı yakıt çevre dostu dizel ve LPG [Sıvılaştırılmış Petrol Gazı].”

“Teknolojimiz ilk kez ; pahalı ama hızlı ile yavaş ama ucuz seyahat seçenekleri arasındaki boşluğu kapatacak gibi görünüyor.”dedi.

Read more: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3415520/Is-plane-boat-Actually-s-26-million-FlyShip-hybrid-carry-100-passengers-reaches-speeds-155mph.html#ixzz3yH6Lw88i

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu