Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel HaberlerHavacılıkKargoTHY

Turkish Cargo, COMIS ile Hizmet Kalitesini Arttırmayı Hedefliyor

Turkish cargo _comis

Turkish Cargo’nun 25 yıldır kullanmakta olduğu  TACTIC, artan büyüme hacmi ile doğru orantılı iş ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeni jenerasyon iCargo sistemi ile değiştirilmesi yönündeki çalışmalar başarı ile sonlandırılmıştır. iCargo’nun canlıya alınması 2015 yılının ikinci çeyreğinden itibaren, Satış, Muhasebe ve Operasyon modüllerinin aşamalı olarak canlıya geçişi ile gerçekleştirilmiştir. Canlıya geçiş sürecinin sonuncu ve en önemli adımı olan İstanbul geçişinin 01.10.2015’te tamamlanması ile birlikte iCargo’nun devreye alınması süreci tamamlanmıştır.

Yeni sistem için yürütülen COMIS projesinde IBS firmasının ürünü olan iCargo tercih edilmiş ve proje süresince iCargo Turkish Cargo ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirilmiştir. Bu süreç boyunca hem Turkish Cargo hem de IBS firmaları ciddi bir teknik bilgi elde etme imkanı bulmuştur. iCargo, 2015 yılı başında Turkish Cargo tarafından hayata geçirilen bir başka önemli proje olan Yeni Kargo Terminali ile birlikte, uzun vadeli stratejik hedeflere ulaşmada geleceğe yönelik iki önemli araçtan birisidir.

COMIS ile birlikte kullanıma sunulan iCargo sistemi sayesinde , Turkish Cargo’nun operasyonel kabiliyeti, sistemlerinde kullandığı veri kalitesi artacak, otomatikleşen iş süreçleri ile hatalarda büyük ölçüde azalma gerçekleşecektir. iCargo sistemi, hava taşımacılığı sektöründe en gelişmiş teknolojik çözümlerden biri olmakla birlikte “community based product” özelliği ile, sektörel gelişmelere daha hızlı adaptasyon ve ciddi kullanım kolaylığı sağlamaktadır. iCargo, Turkish Cargo’nun hizmet kalitesi ve operasyonel verimliliğini büyüme ivmesi ile tutarlı biçimde yükseltecek ve uzun vadede sektörel rekabet kapasitesini arttırarak rakiplerinin önüne geçmesinde katkı sağlayacaktır.

COMIS ile birlikte gerçekleşen bazı değişiklikler aşağıdaki gibidir;

  • Ücret bilgileri rezervasyonla senkronize bir şekilde belirlenip görüntülenebilmektedir.
  • Dış istasyonlar kendi uçuşlarını kendileri yönetecekler ve çıkış noktasından varış noktasına rezervasyon bilgilerini kendileri gireceklerdir. Sistem belirli parametrelere göre rezervasyon için onaylı ve yedekli statü belirleyecektir.
  • Rate Audit’ ile otomatik ücret kontrolü sağlanarak hatalar en aza indirilecektir.
  • Kargoların depo içindeki ve ramp tarafındaki bütün hareketleri el terminalleriyle gerçekleştirilecek, bu sayede kayıplar ve kullanıcı hataları azaltılacaktır.
  • Depo yönetim sistemi sayesinde kargoların lokasyon takibi anlık olarak yapılabiliyor ve geçmiş hareketleri görüntülenebiliyor.
  • Kargonun kabulünden uçağa yüklenmesine, uçaktan indirildikten sonra müşteriye teslimine kadar bütün operasyonlar otomatik iş emirleriyle gerçekleştiriliyor.
  • Ardiye ücretlerinin hesaplanması, NOTOC basımı, check in (break down) işlemi sonrasında import manifestosunun oluşturulması gibi manuel yürütülen bir çok işlem otomatik olarak gerçekleştiriliyor.
  • Parametrik yapı sayesinde manuel girişlerden kaynaklanan hatalar ve bunların süreçlere etkisi azalacaktır.
  • Veri kalitesi artacağından daha doğru bir raporlama yapılabilecektir.
  • Posta idarelerinin göndereceği EDI mesajları sayesinde kapasite planlaması yapılabilecek, EDI mesajlarına cevaben posta idarelerine postaların statülerini belirten cevap mesajları gönderilecektir.
  • Uçak kalkış ve inişlerinde ULD mesajları otomatik oluşturulacak ve istasyon stokları güncellenecektir. Bu sayede etkin stok takibi yapılabilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu