Hava Kargo Hakkında Herşey
EkonomiTeknolojiYan Haber

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany 7. Boğaziçi Zirvesi’nde konuştu

Türk Telekom CEO’su Paul Doany: “Daha iyi bir gelecek için çözüm, refahın eşit dağılımında”

Türk Telekom’un internet okuryazarlığını artırmaya yönelik kapsayıcı iş modelleri Boğaziçi Zirvesi’nde örnek gösterildi

Türk Telekom, BM Kalkınma Programı’nın dünyaya örnek gösterdiği kapsayıcı iş modellerini anlatmak üzere Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen 7. Boğaziçi Zirvesi’ne davet edildi. Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Zirve’de yaptığı konuşmada “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine” ulaşmanın yolunun dar gelirliler de dâhil olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı kesimlerini kapsayan iş modelleri geliştirmek olduğunu vurguladı. Doany, “Türk Telekom olarak kapasite geliştirici eğitimlerle de refahın artırılmasına katkıda bulunmak için çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen 7. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl “Küresel Gelecek Küresel Hedefler” temasıyla 29 Kasım’da başladı. Dünyadan ve Türkiye’den iş insanlarına, devlet başkanlarına ve bakanlara ev sahipliği yapan Zirve’ye; Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın dünyaya örnek gösterdiği kapsayıcı örnek iş modellerini anlatmak üzere Türk Telekom da davet edildi. Zirvenin ilk gününde konuşma yapan Türk Telekom CEO’su Paul Doany, şirketin Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine” ulaşmak için rotasını çevirdiği dar gelirlileri ve tüm dezavantajlı kesimleri kapsayan iş modellerini anlattı.

Türk Telekom CEO’su Paul Doany: “Bilişim sektörünün potansiyelini gerçekleştirmesini istiyorsak, piramidin en altında yer alan kesimleri hedeflemeliyiz”

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Dr. Talal Abu Ghanzaleh moderatörlüğünde ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmak için Kapsayıcı İş Modelleri’ panelinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin ilki olan “Yoksulluğa Son” hedefine ulaşmanın, dünyada var olan sosyal sorunların büyük bir bölümüne çözüm getireceğini belirten Paul Doany: “Daha yaşanabilir bir 2030 için sadece kamu ve STK’ların değil, özel sektörün de hayırseverlikle kalmayıp, refahın eşit dağılımı için dar gelirlileri de kapsayan iş modelleri geliştirmeleri ve bunu iş süreçlerine entegre etmeleri şart. Bu iş modelleri başarılı olarak uygulandığında, hem dar gelirli kesimlerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine hem de şirketler için yeni iş fırsatları yaratılmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hem uygulanmasında hem de yaygınlaştırılmasında teknolojinin kaldıraç etkisine sahip olduğunu belirten Türk Telekom CEO’su Paul Doany, “Herkesin kazançlı çıkacağı yaklaşımdan bahsediyoruz. Bir yandan toplum faydası gözetilirken, diğer yandan yeni pazarlar ve müşterilere erişiyoruz. Özellikle ülkemizdeki telekomünikasyon pazarı gibi belirli bir doygunluğa erişmiş pazarlar için bu son derece önemli bir özellik. Genel anlamıyla bilişim sektörünün potansiyelini gerçekleştirmesini istiyorsak, piramidin en altında yer alan kesimleri hedeflemeliyiz” dedi.

“Kalkınma için dijital hizmetlere eşit erişim de önemli. Toplumun dijital hizmetlere erişimini kısıtlayan yoksulluk gibi unsurlarla mücadeleyi benimseyen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye’nin dijital dönüşümünü gerçekleştiren Türk Telekom için yol gösterici nitelikte. Yalnızca kapsayıcı iş modellerinin uygulanması ile kalmıyoruz; geliştirdiğimiz programlar kapsamında ulaştığımız kişilerin dijital dünyayı daha iyi tanımaları, önyargılarını yıkmaları, nihayetinde iyi bir kullanıcı haline gelmeleri ve mümkünse bundan ekonomik fayda sağlamaları için kapasite geliştirici eğitimlerle de onları destekliyoruz.”

Kapsayıcı iş modellerinin en güzel örneklerinden biri olan ve Birleşmiş Milletler tarafından örnek çalışma seçilen İnternetle Hayat Kolay projesi ile internetle hiç tanışmamış kesimleri internet kullanıcısı yapan ve sayısız başarı hikâyesine ortak olan Türk Telekom, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 2015 yılında New York’ta lansmanı sırasında düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi’ne de deneyimlerini paylaşmak üzere davet edilmişti. Türk Telekom ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın özel sektörü sürdürülebilir kalkınma için harekete çağıran “Business Call to Action” programına Türkiye’den dâhil olan ilk şirket.

ttelekom_t__rk_telekom_7-_bo__azi__i_zirvesi

 

Fotoğraf altı (soldan sağa): TAG-Org Kurucusu Dr. Talal Abu Ghanzaleh, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Kuveyt Planlama ve Geliştirme Yüksek Şurası Genel Sekreteri Dr. Khaled Mahdi, UNDP IICPSD Direktörü Marcos Neto, Korn Ferry Onursal Başkanı Şerif Kaynar

Türk Telekom Grubu Hakkında:

175 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Telekom, Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon şirketidir. Müşterilerin hızla değişen iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına en güçlü ve en doğru şekilde cevap verebilmek amacıyla 2015 yılında Türk Telekomünikasyon A.Ş., Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş. tüzel kişiliklerini mevcut şekliyle muhafaza ederek ve tabi oldukları mevzuat ve regülasyonlara tamamen uyarak, “müşteri odaklı” ve entegre bir yapıya geçmiştir. Türk Telekom, Ocak 2016 itibarıyla mobil, sabit ses ve genişbant ile TV ürün ve hizmetlerini ‘Türk Telekom’ tek marka çatısı altında bir araya getirmiştir.

Türk Telekom Grubu Şirketleri, “Türkiye’nin Çoklu Oyuncusu” olarak mobil, sabit ses ve genişbant ile TV hizmetlerini sunmaktadır. Türk Telekom Grubu Şirketleri bireysel ve kurumsal hizmetler alanında geniş hizmet ağına ve zengin ürün çeşitliliğine sahiptir. 30 Eylül 2016 itibarıyla 12,9 milyon sabit erişim hattı, 8,4 milyon genişbant ve 18,4 milyon mobil aboneye hizmet vermektedir. Türk Telekom Grubu Şirketleri Türkiye’yi yeni teknolojilerle buluşturma ve bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandırma vizyonuyla, 81 ilde 32.769 çalışanıyla hizmet vermektedir.

Türk Telekomünikasyon A.Ş., PSTN ve toptan genişbant hizmetlerini sunmakta olup, mobil operatör Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., perakende internet hizmeti , IPTV, Uydu TV, Web TV, Mobile TV, Smart TV Hizmetleri sağlayıcısı TTNET A.Ş., Televizyon yayıncılığı ile isteğe bağlı yayıncılık (VOD) hizmetleri sağlayıcısı Net Ekran Şirketleri, yakınsama teknolojileri şirketi Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri A.Ş., BT çözüm sağlayıcısı Innova Bilişim Çözümleri A.Ş., çevrimiçi eğitim yazılımları şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş., çağrı merkezi şirketi AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş., toptan veri ve kapasite servis sağlayıcısı Türk Telekom International ve iştiraklerinin yüzde 100’üne sahiptir.

 

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu