Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

THY Yeni Kargo Terminalinin Açılışı Yapıldı

DSC_0460

Yeni Kargo Terminali’nde hizmet vermeye başlayan Turkish Cargo yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Türk Hava Yolları’nın başarılı alt markalarından biri olarak faaliyet gösteren Turkish Cargo, bayrak taşıyıcı havayolunun geniş uçuş ağı ve filosundan istifade etmek suretiyle bugün, küresel hava kargo sektörünün önemli figürlerinden biri olarak addedilmekte.

DSC_0653

Yenilikçi ve güvenilir hizmet anlayışı sayesinde rakipleri ile arasında fark oluşturan başarılı hava kargo şirketi, bu anlamda önemli bir projeye daha imza attı. 01 Ocak 2015 itibarıyla resmen faaliyete başlayan, yüksek standartlara sahip yeni kargo terminali ile operasyon süreçlerini yalınlaştırarak yeniden tasarlayan ve böylelikle hizmet kalitesini maksimize eden Turkish Cargo, geçiş sürecinin sorunsuz tamamlanması akabinde standart düzeyli operasyonel sürecini icraata geçirdi.

 

48’i kargo noktası olmak üzere 108 ülkede 260’dan fazla uçuş noktasına, 9 kargo uçağının yanı sıra Türk Hava Yolları filosundaki 253 yolcu uçağının kargo kapasitesini de kullanarak hizmet veren Turkish Cargo bu yeni tesisle birlikte sektörel liderlik, sürdürülebilir büyüme, artan müşteri memnuniyeti, operasyonel etkinlikte artış ve mükemmellik gibi birincil hedeflerine ulaşmada önemli bir mesafe kat etmiş bulunuyor.

DSC_0634

Tesis, uluslararası standartlardaki altyapısı ile kargo kabulü ve operasyonel süreçlerde hızlılık, operasyonda yalın süreç akışları, daha geniş kargo kabul alanı, farklı tip ve büyüklüklerde özel kargo depolama alanları, kombine operasyon alanları, daha büyük ve düzenli operasyon alanı, daha yüksek kapasiteli depolama alanları, kapsayıcı ve yüksek kaliteli güvenlik sistemleri gibi bünyesinde bulunan birçok kargo hizmet detayını inovatif bir yaklaşımla tasarladıktan sonra müşterilerinin kullanımına sunuyor.

 

 

Tesise ait bazı teknik detaylar;

 

  • Yıllık Tonaj Kapasitesi:  1,2 milyon ton
  • Kullanılan Toplam Taban Alanı (Kara ve Hava Tarafı): 71.000 m²
  • Kapalı Depo Alanı:  43.000 m²
  • Özel Depo Alanı:  3.000 m²
  • Özel Kargo ULD Depolama Alanı: 700 m²
  • Özel Depolar (39 ayrı depo)
  • Soğuk Hava Depoları (-21 °C, 0 °C, 2-8 °C, 15-25 °C)
  • Canlı Hayvan (AVI) Odaları
  • Tehlikeli Madde (DG) Depoları
  • Vulnerable (VUN) Kargo Depoları
  • Değerli (VAL) Kargo Depoları
  • Radyoaktif Depoları

 

Kargo Kabul ve Teslimi

  • Bekleme alanlarıyla birlikte müşteri konforunu esas alarak tasarlanmış müşteri işlemlerinin gerçekleşeceği modern ofisler,
  • Kargo kabulü ve teslimi yapılan toplamda 53 kapının yanı sıra TK Plus ve özel kargolara tahsis edilmiş kapılar,
  • Araç trafiği ve manevra alanlarının sağlıklı bir şekilde yönetileceği 42 metre genişliğindeki araç kabul alanı,
  • Farklı araç tipleriyle kabullerde kolaylık sağlayacak hareketli seviye ayarlayıcılar,

 

Depolama Süreçleri

  • En önemli darboğazlardan biri olarak nitelendirilen ULD’lerin depoya giriş-çıkış kapasitesinin 5,5 katına çıkarılması,
  • İthalat-ihracat operasyon alanlarının birleştirilmesiyle hızlandırılmış süreçler ve artan esneklik sonrasında raf kapasitesinin 2,5 katına çıkabilecek olması,
  • Üç katına çıkarılan özel depo alanının, raf sistemleri ile toplam kapasitesinin altı katına kadar artırılabilmesi,
  • Bununla birlikte dört farklı sıcaklık aralığında ve 9 farklı kargo tipinde 39 bağımsız odada ilaç, gıda ve çiçek gibi farklı türlerdeki kargoların ayrı bölümlerde depolanabilmesi,
  • İki katına çıkarılacak kapasitesi ile toplamda 1200 adet ULD,

 

Operasyon Süreçleri

  • Hareketli istasyonlarla, kargo hazırlık ve bozum işlemlerinin daha kolay ve hızlı gerçekleştirilmesi,
  • Dar ve geniş gövde uçaklar için hazırlık ve bozum istasyonlarının sayısının 2,5 katına çıkarılması,
  • Depolar arası geçişler ile hava-kara tarafı bağlantılarının yalınlaştırılması ve hızlandırılması.

 

Müşterileri için dünyadaki üretim ve ticaret merkezlerine en iyi bağlantıları sağlayan Turkish Cargo’nun yüksek kaliteli hizmet anlayışı ile sunduğu olanaklarla ilgili daha detaylı bilgi; ALO CARGO: +90 850 333 0777 çağrı merkezi ya da www.turkishcargo.com.tr web sitesi üzerinden temin edilebilir.

 

 

 

Türk Hava Yolları Hakkında:

1933 Yılında 5 uçaktan oluşan mütevazı bir filo ile kurulan Star İttifakı üyesi Türk Hava Yolları, bugün 262  (yolcu ve kargo) uçaklık filosu ile 218 uluslararası, 43 yurtiçi olmak üzere dünyada 261 noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketi. 2014 yılı Skytrax değerlendirmesine göre Türk Hava Yolları, art arda olmak üzere 4. kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi”, 6. kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçildi. 2010 yılında dünyanın “En İyi Ekonomi İkram Servisi”, 2013 yılında ise  “En İyi Business Class İkram Servisi” ödüllerini elde eden Türk Hava Yolları, bu yıl da Skytrax değerlendirmesinde dünyanın “En İyi Business Class İkram Servisi” ve “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödüllerine lâyık görüldü. Türk Hava Yolları ile ilgili daha geniş bilgiye www.turkishairlines.com web adresinden ulaşılabilir.

 

Turkish Cargo Hakkında:

1936 yılında ilk uluslararası hava kargo taşımasını yapan Türk Hava Yolları bugün 263 (yolcu ve kargo) uçaklık filosu ile dünyada 260’dan fazla noktaya uçan, 4 yıldızlı havayolu şirketi. Türk Hava Yolları’nın alt markası olan Turkish Cargo, 2000’li yılların başından bu yana havayolu şirketinin kargo hizmetlerini sürdürmekte. Uluslararası anlamda en hızlı büyüyen ve dünyanın en çok ülkesine hava kargo taşımacılığı sağlayan Turkish Cargo ile ilgili daha geniş bilgiye www.tkcargo.com web adresinden ulaşılabilir.

 

Star İttifakı Hakkında:

Türk Hava Yolları, 1997 yılında uluslararası ölçekte seyahat edenler için dünya genelinde ulaşım ve kusursuz hizmet sunan ve ilk küresel bazlı havayolu ittifakı olarak kurulan Star İttifakı üyesidir. Air Transport World tarafından “Market Leadership Award” ve Business Traveller Magazine ile Skytrax tarafından “Best Airline Alliance“ ödüllerine lâyık görülen Star İttifakı’na üye havayolu şirketleri; Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI ve United. Avianca Brasil’in entegrasyonunun hali hazırda sürdüğü Star İttifakı, genel olarak 192 ülkede 1.316 havaalanına 18.500’den fazla günlük uçuş sağlamaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu