Hava Kargo Hakkında Herşey
Yan Haber

THY Ardiye ve THY Kargo Özet Beyan

72 / 100

THY Ardiye ve Özet Beyan İletişim

THY Ardiye ve THY özet beyan sorgulama

THY Kargo ile ithalat ve ihracat yapan firmaların ihtiyacı olabileceğini düşünerek burada paylaşıyorum.

THY kargo için çeşitli departmanlara THY santral numarası 0 212 463 63 63  nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

THY Ardiye için telefonla ulaşmaktan çok email üzerinden temasa geçmenizi öneririm.

THY Ardiye Sorgulama öğrenme için email [email protected]

THY Özet Beyan için THY santral numarası 0 212 463 63 63

dahili telefonlar

20195, 20196,20197,20198,20199,20200,20201,20202,20203,20204,20205,20206,20207

THY Ardiye

Özet Beyan Nedir?

Uluslararası ticarete konu olan eşya için, eşyanın çıkış ülkesinde ihracat gümrük işlemleri, eşyanın varış ülkesinde ithalat gümrük işlemleri yapılır. Eşyayı alan ve satan kişilerin yanı sıra, taşıyıcılar da gümrük idaresine bildirimde bulunurlar.
Bu bölümde dış ticarete konu olan ve Türk gümrüklerinde işlem gören eşya için, bu eşyayı taşıyan kişiler tarafından gümrük idarelerine yapılan bildirimler hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

“Giriş Özet Beyanı” Nedir?

Giriş özet beyan, Türkiye Gümrük Bölgesine giren eşyaya ve bu eşyayı taşıyan taşıt aracına ait genel bilgilerin yer aldığı beyandır. Giriş özet beyan, eşyanın emniyet ve güvenlik yönlerinden risk analizine tabi tutulması amacıyla, eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesine getirilmesinden önce giriş gümrük idaresine ve elektronik yolla verilir.

Çıkış özet beyan nedir?

Bazı istisnai durumlar dışında, Türkiye Gümrük Bölgesini terk edecek eşya için çıkış gümrük idaresine (ihracat gümrük idaresi değil) Türkiye Gümrük Bölgesini terk etmeden önce yapılan taşıt aracı ve eşyaya ilişkin genel bilgilerin yer aldığı beyandır. İhracat beyannamesi düzenlenmesi halinde özet beyan verilmesine gerek yoktur. Ayrıca, ihracat işlemlerinde özet beyanın aranmayacağı durumlar vardır. Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, Türkiye Gümrük Bölgesini terk edecek eşya için özet beyan verilecek durumlar oldukça sınırlıdır.

Soru: Kimler özet beyan verebilir?
Cevap: Özet beyan, eşyayı Türkiye Gümrük Bölgesine getiren veya eşyanın gümrük bölgesine taşıma sorumluluğunu üstlenen kişi (bu sayılan kişiler taşıyıcı tanımına girmektedir) tarafından verilebilir. Bu kişilerin yükümlülükleri saklı kalmak kaydıyla özet beyan bu kişiler adına hareket eden kişi, eşyayı yetkili gümrük idaresine sunabilen veya eşyanın sunulmasını sağlayan kişi ya da bu sayılan kişilerin temsilcisi tarafından verilebilir.

Bu çerçevede, taşıma şekline göre farklılık arz etmeksizin, eşyayı Türkiye Gümrük Bölgesine getiren taşıma aracının kullanıcısı/işleticisi tarafından özet beyan verilebileceği gibi, taşıyıcı dışında taşıyıcının temsilcisi tarafından da verebilir.

Bunun yanında, özet beyan, taşıyıcı (eşyayı Türkiye Gümrük Bölgesine getiren veya eşyanın gümrük bölgesine taşıma sorumluluğunu üstlenen kişi) dışında üçüncü kişilerce de verilebilir. Bu durumda, özet beyan taşıyıcı adına değil, onun yerine veriliyor demektir.

Soru: Kombine taşımacılıkta giriş özet beyanı kim verir?
Cevap: Eşyanın yüklendiği aracın, aktif taşıma aracı olarak bağımsız şekilde hareket edecek nitelikte olduğu ve bu aracın başka bir araçla Türkiye Gümrük Bölgesine taşındığı kombine taşımacılıkta, özet beyanı verme yükümlülüğü taşınan taşıma aracının işleticisine aittir.

Bu durumda, eşya ile yüklü bir kara taşıtının gemi ile Türkiye Gümrük Bölgesine taşındığı kombine taşımacılıkta (Ro-Ro taşımacılığı) özet beyanı, eşyanın yüklü olduğu kara taşıtının işleticisinin vermesi gerekmektedir.

Soru: Taşıma aracının paylaşılması (Gemi Taşımacılığının Paylaşılması Anlaşmaları ) durumunda özet beyanı kim verir?
Cevap: Deniz veya hava taşımacılığında, taşıma aracının paylaşımı veya taşıma işleminin sözleşme (slot agreement gibi) kapsamında yapılması durumunda, özet beyan verme yükümlülüğü, taşıma işlemini taahhüt ederek eşyanın araçta taşınması için taşıma belgesi düzenleyene aittir.

Diğer bir deyişle, söz konusu anlaşmayı yapan deniz taşımacılarının her biri tarafından gemide taşıdıkları eşya için deniz konşimentosu düzenlenebilir ve her biri birer deniz taşıyıcısı haline gelir. Bu durumda, özet beyan verme yükümlülüğü, gemi taşımacılığını paylaşan ve taşıdıkları eşya için konşimento düzenleyebilen her bir taşıyıcıda bulunmaktadır.

Soru: Özet beyan hangi gümrük idaresine ve nasıl verilir?
Cevap: Özet beyanın, giriş gümrük idaresine, veri işleme tekniği yoluyla verilmesi gerekmektedir. Giriş gümrük idaresi, eşyanın Türkiye Gümrük Bölgesine getirildiği ve risk analizine dayalı giriş kontrolüne tabi tutularak sevk işlemlerinin yapıldığı gümrük idaresidir.

Ancak, deniz veya hava taşıtlarının Türkiye Gümrük Bölgesinde birden fazla liman veya havalimanına uğraması halinde, özet beyan, eşyanın boşaltılacağı liman veya hava limanındaki gümrük idaresine verilir.

Soru: Özet beyan verme süreleri nelerdir?
Cevap: Özet beyan verme süreleri, taşıma şekline göre belirlenmiş olup aşağıda yer almaktadır:

1- Deniz taşımacılığında,

a) Konteyner ile taşınan eşya için, uzak limanlarda (Karadeniz ya da Akdeniz üzerindeki limanlar haricindeki limanlar) , hareket limanında eşyanın gemiye yüklenmesinden en az yirmi dört saat önce,
b) Dökme ve ambalaj halindeki eşya için, uzak limanlarda, Türkiye Gümrük Bölgesindeki ilk varış limanına gelmeden en az dört saat önce,
(c) Karadeniz ya da Akdeniz üzerindeki yabancı ülke limanları ile Türkiye Gümrük Bölgesindeki limanlar arasında taşınan eşya için ilk varış limanına gelmeden en az iki saat önce,

2- Hava taşımacılığında,

a) Kısa mesafeli (4 saatten kısa mesafeler) uçuşlarda en geç uçağın havalandığı ana kadar,
b) Uzun mesafeli (4 saatten uzun mesafeler) uçuşlarda, Türkiye Gümrük Bölgesinde ilk havalimanına inilmesinden en az dört saat önce,

3- Demiryolu taşımacılığında, giriş gümrük idaresine varılmasından en az iki saat önce,

4- Karayolu taşımacılığında, giriş gümrük idaresine varılmasından en az bir saat önce, bunun mümkün olmaması halinde aracın giriş gümrük idaresine varışından itibaren bir saat içinde.
Deniz veya hava taşıtlarının, Türkiye Gümrük Bölgesinde birden fazla liman veya havalimanına uğraması halinde, örneğin yakın limandan gelen geminin ilk önce Mersin’e sonra İzmir’e ve sonra da Derinceye uğrayacak olması halinde, Mersin’e gelmeden iki saat önce hem Mersin, hem İzmir ve hem de Derinceye boşaltılacak eşya için özet beyanların verilmesi gerekmektedir.

Kombine taşımacılıkta, gemide taşındıktan sonra limana inen ve “aktif taşıma aracı” haline gelen kara taşıtındaki eşya için de özet beyan verme süresi, gemi taşımacılığı için belirlenen süredir. Örneğin, yakın limandan gelen bir gemideki eşya yüklü TIR aracı için özet beyanın ilk varış limanına gelmeden en az iki saat önce verilmesi gerekmektedir.

Özet beyanın taşıyıcı değil, üçüncü bir kişi tarafından verilmesi halinde, taşıyıcı özet beyan verme sürelerine uyulması konusunda üçüncü kişiden taahhüt almalıdır, çünkü taşıyıcı özet beyanların zamanında verilmesini sağlamak durumundadır.

Soru: Özet beyanın aranmadığı durumlar hangileridir?
Cevap: Aşağıda belirtilen eşya için özet beyan aranmaz:

a) Elektrik enerjisi,
b) Boru hattı ile gelen eşya,
c) Elektronik medya içerenler dahil, mektup, posta kartı ve basılı yayınlar,
ç) Uluslararası Posta Sözleşmesi kapsamında taşınan eşya,
d) Paletler, konteynerler ve bir taşıma sözleşmesi çerçevesinde denizyolu, havayolu, demiryolu ve karayolu vasıtasıyla taşınan eşya hariç, 175, 176 ve 177 nci maddeler uyarınca başka bir yolla gümrük beyanı yapılan eşya,
e) Yolcu eşyası,
f) Paletler, konteynerler ve bir taşıma sözleşmesi çerçevesinde denizyolu, havayolu, demiryolu ve karayolu vasıtasıyla taşınan eşya hariç, 169, 170 ve 171 inci maddeler uyarınca sözlü beyanı uygun bulunan eşya,
g) ATA Karnesi ve Gümrüklerden Geçiş Karnesi (CPD) kapsamı eşya,
ğ) TIR karnesi kapsamı eşya,
h) Bakanlığın kaçakçılıkla mücadele görevi ve Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünün münhasıran asli görevleri ile ilgili olarak ve hizmet ifasında kullanılmak üzere kendilerine ait taşıtla veya yalnızca kendi yetkililerinin kullanımına mahsus taşıtlarla Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen ve Türkiye Gümrük Bölgesinden çıkarılan silahlar ve askeri malzeme,
ı) 19 Haziran 1951’de Londra’da imzalanan Kuvvetlerin Statüsü Hakkında Kuzey Atlantik Anlaşmasına Taraf Devletler Arasındaki Sözleşme ile öngörülen Form 302 kapsamı eşya,
i) 18 Nisan 1961’de diplomatik ilişkiler hakkında imzalanan Viyana Sözleşmesi, 24 Nisan 1963’de imzalanan konsolosluk ilişkileri hakkında Viyana Sözleşmesi veya diğer konsolosluk sözleşmeleri veya 16 Aralık 1969’da imzalanan özel görevler hakkında New York Sözleşmesine göre muafiyet tanınan eşya,
j) Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik kişilerce işletilen üretim veya sondaj platformları için Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen ve Türkiye Gümrük Bölgesinden çıkarılan aşağıdaki eşya,
1) Yapım, onarım, bakım veya değiştirme amacıyla bu tür platformların bünyesine dahil edilen eşya,
2) Bu platformları teçhiz etmek veya donatmak üzere kullanılan eşya,
3) Bu platformlarda kullanılan veya tüketilen malzeme ve,
4) Bu platformların zararsız atık maddeleri

Soru: Özet beyan yerine başka bir beyan verilebilir mi?
Cevap: Özet beyan verilmesine ilişkin olarak belirlenen sürelerde, transit rejimi kapsamında Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen eşya için verilen bilgiler, özet beyan için gerekli bütün unsurları içermesi ve elektronik ortamda giriş gümrük idaresine sunulması veya bu bilgilerin bilgisayar ağları kullanılarak değişiminin gerçekleşmesi halinde, özet beyan olarak kullanılabilir. Bu durumda ayrıca özet beyan aranmaz.

Buna göre, kara sınır kapılarında özet beyan verilme süreleri içerisinde transit beyannamesi verilmesi halinde ayrıca özet beyan aranmayacaktır.

Soru: Gümrük idaresinin bilgisayar sisteminin çalışmaması halinde nasıl işlem yapılır?
Cevap: Gümrük idaresinin bilgisayar sisteminin çalışmaması halinde özet beyan yazılı olarak verilir. Yazılı olarak verilen özet beyan bilgilerinin bilgisayar sisteminin çalışmasını müteakiben en geç takip eden iş günü içerisinde sisteme girilmesi gerekmektedir.

Özet beyanın yazılı olarak verildiği durumlarda, Gümrük Yönetmeliğinin 10/A nolu ekinde yer alan Emniyet ve Güvenlik Belgesi formu kullanılır. Özet beyan kapsamı gönderinin birden fazla kalemden oluşması halinde, Emniyet ve Güvenlik Belgesi formuna 10/B nolu ek yer alan kalem listesi eklenir.

Özet beyanın yazılı olarak verilmesi durumunda, gerekli görülmesi halinde, yükleme listeleri ve diğer belgeler de ibraz edilir.

Soru: Varış Bildirimi Nedir?
Cevap: Denizyolu ve havayolu taşımacılığında, Türkiye Gümrük Bölgesine girilirken kullanılan taşıma aracının işleticisi veya temsilcisi tarafından eşyanın boşaltılacağı gümrük idaresine ulaşıldığında yapılan ve boşaltılacak eşya için düzenlenen özet beyanların tespiti için gereken bilgileri içeren bildirimdir. Taşıma aracının gümrük idaresine varışıyla birlikte zaman kaybedilmeden taşıyıcı tarafından elektronik yolla gümrük idaresine “varış bildirimi”nin gönderilmesi gerekmektedir.

Varış bildirimi, eşyayı ve getirildiği taşıma aracını giriş gümrük idaresine tanıtmak amacıyla verilir ve bu nedenle bir önce sunulan giriş özet beyanının tanımlanması için gerekli olan bilgileri içermek zorundadır. Bu bilgiler, eşyaya ve taşımaya ilişin genel bilgilerdir. Varış bildirimi, özet beyanın aksine sadece taşıyıcı tarafından verilir.

Deniz ve hava yolu taşımacılığında varış bildirimi sunulması zorunlu iken karayolunda ve demiryolunda bu yükümlülük eşyanın sunulmasıyla yerine getirilir.

Soru: Çıkış özet beyan hangi durumlarda ve hangi gümrük idaresine verilir?
Cevap: Çıkış özet beyan, Gümrük Yönetmeliğinde belirlenen özet beyan aranmayacak haller ve gümrük beyannamesi aranan haller dışında, çıkış gümrük idaresine (ihracat gümrük idaresi değil) verilir.

Soru: Çıkış bildirimi nedir?
Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesini terk ederken kullanılan taşıtın işleticisi veya temsilcisinin, taşıtta taşınan tüm eşyayı kapsayacak şekilde çıkış gümrük idaresine (ihracat gümrük idaresi değil) taşıtın çıkışına ilişkin olarak yaptığı bildirimdir.

Kara sınır kapılarından transit rejimi kapsamında Türkiye Gümrük Bölgesini terk edecek taşıma aracı için çıkış bildiriminde bulunulmaz. Bu durum dışında, Türkiye Gümrük Bölgesini terk eden tüm taşıma araçları için çıkış bildirimi yapılması gerekmektedir.

Çıkış bildiriminde, taşınan eşya için daha önce düzenlenmiş olan gümrük beyannamesi, beyanname yerine geçen belge veya özet beyanın tespiti için gerekli bilgiler ile taşımaya ilişkin bilgilerin yer alması gerekmektedir.

Soru: Gemide bulunan ancak varış yeri başka bir ülke olan eşya varış bildiriminde beyan edilmeli midir?
Cevap: Varış bildiriminin, Türkiye Gümrük Bölgesine boşaltılacak eşya için düzenlenen özet beyanların tespiti için gereken bilgileri içermesi gerekmekte olup Türkiye Gümrük Bölgesinde boşaltılmayan ve varış yeri başka bir ülke olan eşyanın varış bildiriminde beyan edilmesi söz konusu değildir.

Soru: Boş Konteynerler Giriş Özet Beyan ve Varış Bildiriminde beyan edilmeli midir?
Cevap: Göndericinin mülkiyetindeki (shipper owned) veya gemi hat işleticisine ait olan boş konteynerler, gemiden indirilecek ise, özet beyan ve varış bildiriminde yer alacaktır.

Gemide tutulacak, dolayısıyla gemiden indirilmeyecek boş konteynerler özet beyanda ve varış bildiriminde yer almayacaktır.

Soru: Bir gemi Türkiye’ye hem dökme eşya, hem de konteyner getiriyorsa hangi özet beyan verme süresi dikkate alınacak?
Cevap: Bu durumda, gemide konteyner ile taşınan eşya için, uzak limanlarda, hareket limanında eşyanın gemiye yüklenmesinden en az yirmi dört saat önce, yakın limanlar için ilk varış limanına gelmeden en az iki saat önce özet beyan verilmesi gerekmektedir.

Aynı gemide taşınan dökme ve ambalaj halindeki eşya için ise uzak limanlardan gelmesi halinde, Türkiye Gümrük Bölgesindeki ilk varış limanına gelmeden en az dört saat önce, yakın limanlardan gelmesi halinde ilk varış limanına gelmeden en az iki saat önce özet beyan verilmesi gerekmektedir.
Dolayısıyla, özet beyan verme açısından aynı gemide taşınan konteyner ve diğer yük için ayrı ayrı süreler geçerli olacaktır.

Soru: Diğer limanlara taşınmak üzere gemide kalan kargo (FROB yükler) özet beyana ve varış bildirimine dahil edilmeli midir?
Cevap: Özet beyan, eşyanın boşaltılacağı liman veya hava limanındaki gümrük idaresine verildiğinden ve varış bildirimi, boşaltılacak eşya için düzenlenen özet beyanların tespiti için gereken bilgileri içereceğinden FROB yükler özet beyana ve varış bildirimine dahil edilmeyecektir.

thy özet beyan
thy özet beyan iletişim
thy özet beyan sorgulama
thy özet beyan adresi
thy özet beyan adres
thy özet beyan adresleri
thy özet beyan aranmayacak haller
thy özet beyan ambar bekleme süresi
thy özet beyan ambar onayı
thy özet beyan açma
thy özet beyan anlamı
thy özet beyan analizi
thy özet beyan alınır
thy özet beyan bilgileri
thy kargo özet beyan sorgulama
türk hava yollari özet beyan sorgulama
thy özet beyan bilgisi
thy özet beyan başvuru
thy özet beyan başvurusu
thy özet beyan bildirimi
thy özet beyan belgesi
thy özet beyan bekleme süresi
thy özet beyan bilgi
thy özet beyan belgeler nelerdir
thy özet beyan belstar
özet beyan örneği
özet beyan formu
thy özet beyan cezası
thy özet beyan code
thy özet beyan ceza
thy özet beyan cetveli
thy özet beyan cosco
thy özet beyan cma
thy özet beyan celebi
thy özet beyan cargo
thy özet beyan çıkarma
thy özet beyan çözümleme
thy özet beyan çizimi
thy özet beyan çıktısı
thy özet beyan çorbası
thy özet beyan çıkış bildirimi
thy özet beyan çelebi
thy özet beyan çıkış
thy özet beyan çelebi kargo
özet beyan çıkış bildirimi
thy özet beyan dilekçesi
thy özet beyan değişikliği
thy özet beyan dilekçesi örneği
thy özet beyan dilekçe örneği
thy özet beyan dhl
thy özet beyan damga vergisi 2021
thy özet beyan damga vergisi 2022
thy özet beyan düzeltme
thy özet beyan damga vergisi
thy özet beyan dolu örneği
özet beyan dolu örneği
thy özet beyan etme
thy özet beyan edildi
thy özet beyan eksiklik fazlalık takibatı
thy özet beyan eksikliği nedir
thy özet beyan ek süre
thy özet beyan eksikliği cezası
thy özet beyan eksiklik fazlalık takibatı nedir
thy özet beyan eksiği nedir
thy özet beyan eksiklik
thy özet beyan ek 10
özet beyan onayı
thy özet beyan formu
thy özet beyan fazlalığı
thy özet beyan fazlalık takibatı
thy özet beyan fazlalığı nedir
thy özet beyan formu nedir
thy özet beyan formu nasıl doldurulur
thy özet beyan fazlası
thy özet beyan formu örneği
thy özet beyan fiyatı
thy özet beyan fazlalık
thy özet beyan görüntüleme
thy özet beyan güncelleme
thy özet beyan girişi
thy özet beyan gönderme
thy özet beyan giriş
thy özet beyan gümrük
thy özet beyan gümrük kanunu
thy özet beyan görüntüsü
thy özet beyan geçerlilik süresi
thy özet beyan geçen belgeler nelerdir
özet beyan görüntüsü
gümrük beyannamesi özet beyan
thy özet beyan ğiriş
ptt kargo özet beyan sorgulama
thy özet beyan hatası
thy özet beyan hattı
thy özet beyan hakkı
thy özet beyan hatalı
thy özet beyan hata
thy özet beyan hangi durumlarda verilir
thy özet beyan hakkında bilgi
thy özet beyan havaş
thy özet beyan ht
thy özet beyan hapag
ht özet beyan
thy özet beyan ındırımı
thy özet beyan ınstagram
thy özet beyan ındır
ithalat özet beyan nedir
thy özet beyan java
thy özet beyan jet
thy özet beyan just
thy özet beyan jak
thy özet beyan jeti
özet beyan işlemleri
thy özet beyan linki
thy özet beyan link
thy özet beyan listesi
thy özet beyan lisans
thy özet beyan limiti
thy özet beyan lr

thy özet beyan lloyd
thy özet beyan line
thy özet beyan mail
thy özet beyan mail adresi
thy özet beyan maili
thy özet beyan mesajı
thy özet beyan mı
thy özet beyan muhtasar
thy özet beyan mavi
thy özet beyan mevzuatı
thy özet beyan megep
thy özet beyan msc
msc özet beyan sorgulama
mavi özet beyan sistemi
thy özet beyan nedir
thy özet beyan nasıl yapılır
thy özet beyan no
thy özet beyan numarası
thy özet beyan nasıl alınır
thy özet beyan ne zaman verilir
thy özet beyan nasıl doldurulur
thy özet beyan nasıl yazılır
thy özet beyan numarası nerede yazar
thy özet beyan no sorgulama
özet beyan no nedir
özet beyan numarası nedir
thy özet beyan oluşturma
thy özet beyan onay sorgulama
thy özet beyan onayı
thy özet beyan oocl
thy özet beyan ordino
thy özet beyan online
thy özet beyan ortamda
thy özet beyan ocean network
thy özet beyan öğrenme
thy özet beyan pdf
thy özet beyan programı
thy özet beyan portalı
thy özet beyan planı
thy özet beyan ptt
thy özet beyan paket posta
thy özet beyan ptt kargo
ptt özet beyan sorgulama
thy özet beyan red
thy özet beyan reddi
thy özet beyan robotu
thy özet beyan randevu
thy özet beyan reddetme
thy özet beyan risk analizi
thy özet beyan rl
thy özet beyan rejimine tabi tutulması talebinde bulunulmalıdır
rl özet beyan nedir
rl özet beyan
thy özet beyan şikayet
thy özet beyan şartları
thy özet beyan şifresi
thy özet beyan şikayet hattı
thy özet beyan şablonu
thy özet beyan şarkısı
thy özet beyan şifresi için gerekli evraklar
thy özet beyan şifre değiştirme
thy özet beyan şifresi almak için gerekli belgeler
thy özet beyan şekli
thy özet beyan talebi
thy özet beyan tarihi
thy özet beyan takip
thy özet beyan tarihleri
thy özet beyan talep formu
thy özet beyan tescili
thy özet beyan takibatı
thy özet beyan tescili nedir
thy özet beyan türleri
thy özet beyan tescil sorgulama
thy özet beyan unuttum
thy özet beyan uygulaması
thy özet beyan uzatma
thy özet beyan uygulamasi
thy özet beyan ups
thy özet beyan uygulamaları
thy özet beyan uzatimi
thy özet beyan ulukom
thy özet beyan uygulamasına ilişkin rehber
özet beyan ups
thy özet beyan ücreti
thy özet beyan ücretleri
thy özet beyan ücreti 2022
özet beyan ücreti
thy özet beyan verme
thy özet beyan veriyor mu
thy özet beyan verme süreleri
thy özet beyan verilmesi
thy özet beyan verilmeyecek haller
thy özet beyan verilme süresi
thy özet beyan vergisi 2023
thy özet beyan vergisi 2022
thy özet beyan vergisi
thy özet beyan verilir
özet beyan varış bildirimi
thy özet beyan yenileme
thy özet beyan yükleme
thy özet beyan yönetmeliği
thy özet beyan yazısı
thy özet beyan yerine geçen belgeler
thy özet beyan yerine geçen belgeler nelerdir
thy özet beyan yazma
thy özet beyan yeni
thy özet beyan yazılır
thy özet beyan yazar
thy özet beyan zamanaşımı
thy özet beyan zorunluluğu
thy özet beyan zamanı
thy özet beyan zorunlu mu
thy özet beyan zaman verilir

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu