Hava Kargo Hakkında Herşey
TAV Haberleri

TAV Bilişim, Abu Dabi ve Köln’de havacılık otoriteleriyle buluşacak

Ürün ve hizmetleriyle üç kıtada 31 havalimanına ulaşan TAV Bilişim, hedef bölgelerine odaklanarak küresel ölçekte büyümesini sürdürüyor. Şirket, sektörün kalbinin attığı iki fuarda geliştirdiği ürün ve hizmetlerini tanıtacak.
Havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasına giren TAV Bilişim, sektörün önde gelen buluşmalarından Abu Dhabi Air Expo ve Passenger Terminal Expo fuarlarına katılıyor. Son dönemde yeni havalimanı yatırımlarıyla öne çıkan ve TAV Bilişim’in hedef bölgeleri arasında yer alan Orta Doğu’nun havacılık otoritelerini buluşturan Abu Dhabi Air Expo 8-10 Mart tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek. Bu yıl 90 ülkeden 5 bin katılımcıyı ağırlayacak olan Passenger Terminal Expo ise 15-17 Mart’ta Almanya’nın Köln şehrinde düzenleniyor.

airportTAV_IT_GM_Binnur_Guleryuz_Onaran
TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Havalimanı işletmeciliğinde entegre bilişim çözümleri sunan ve dünyanın farklı noktalarında projeler üstlenen bir şirket olarak, bilgi birikimimizi havacılık otoriteleriyle buluşturuyoruz. Yüksek katma değer içeren bilişim çözümleri ihraç eden bir şirket olarak, Türkiye’nin dünya havacılık sektöründe geldiği noktaya katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Son olarak geliştirdiğimiz BRS (Baggage Reconciliation System) ürünümüzü bu iki önemli platformda da tanıtacağımız için ayrıca gururluyuz. BRS, bagaj uçağa yüklenirken, sefer doğrulaması ve yolcu-bagaj eşleştirilmesi yapan; bunun sonucunda uçuş güvenliğine katkı sağlayan ve kayıp bagaj oranlarını azaltmaya hizmet eden bir havacılık uygulamasıdır. Müşterilerimiz, hizmetlerimiz ve çalışan portföyümüzü beş kıtada büyütmeyi hedefleyen şirketimiz; havayolları ve yer hizmetleri firmaları ile havalimanı içerisindeki terminal havacılık sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırarak yolcu memnuniyetinin en üst seviyede olmasını amaçlıyor. Bunun için gerçekleştirdiğimiz projelerin ve kazanacağımız yeni ihalelerin, ülkemizi ve TAV Bilişim’i havacılık sektöründe küresel ölçekte daha bir güçlü konuma getirmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

airportTAV_IT_1

2005 yılında kurulan TAV Bilişim, üç kıtada, 31 havalimanına ve 21 şirkete hizmet veriyor. Tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Binası için açılan 50 milyon dolar değerinde iletişim teknolojileri ihalesini kazanan şirket, şu an beş kıtada, farklı noktalarda yer alan havalimanları için büyük montanlı ve yüksek kapasiteli ihalelere hazırlanıyor.

TAV Bilişim Hizmetleri hakkında
TAV Havalimanları Holding’in önemli iştiraklerinden olan TAV Bilişim Hizmetleri, havacılık sektöründe yazılım ve donanım anlamında önemli bir marka olarak yerel ve global havalimanı hizmetleri ile çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyor. Havalimanlarında kullanılan farklı sistemleri entegre etmek, yeni nesil teknolojiler kullanarak destek vermek, sunduğu uçtan uca çözümler ve anahtar teslimi projeler ile yolcu ve havalimanı dostu ürünlerini sektöre sunan TAV Bilişim Hizmetleri, üç kıtada, 31 havalimanına ve 21 farklı şirkete hizmet veriyor.

Havacılık sektörü ve teknoloji çözümleri konusunda profesyonel kadrosuyla hizmet sunan TAV Bilişim Hizmetleri, karmaşık havalimanı operasyonlarının düzenli şekilde yönetimini sağlayıp, bilgi birikimini kullanarak yeni ürünler geliştiriyor. Şirketin geliştirdiği ürünler arasında AODB, IB, FIDS, RMS, CDM, SCMS, PIS, SIPA, TAV Mobile, VIP/ CIP Operation and Reservation Suite, MIS, IMS, SHRIKE, SmartZone yer alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri; Veri Depolama, UNIX ve Veritabanı Danışmanlık Hizmetleri, Sistem ve Altyapı Servisleri, Bilgi Teknolojileri ve Havacılık Sistemleri Danışmanlık Hizmetleri ve Kurumsal Kaynak Planlama Danışmanlık Hizmetleri alanlarında da hizmet veriyor.

TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen anahtar teslim çözümler, TAV Havalimanları tarafından işletilen; Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Gürcistan’da Tiflis ve Batum ile Tunus’da Monastir ve Enfidha-Hammamet Havalimanları’nda kullanılıyor. Yine bu havalimanlarında bilişim ve telekomünikasyon alt yapılarının ITIL uyumlu olarak 7/24 işletimi ve desteği TAV Bilişim Hizmetleri tarafından sağlanıyor. Ayrıca Türkiye’de Batman, Erzincan, Gaziantep, Kocaeli, Van, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri; Suudi Arabistan’da Riyad, Dammam ve Medine Havalimanları’nda da TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen havacılık uygulamaları tercih ediliyor. En son Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dhabi’de kazandığı Abu Dhabi Midfield Terminal Binası’nın altyapı ihalesini hayata geçirmeye başlayan TAV Bilişim Hizmetleri, havalimanı bilişim çözümlerinde uzmanlaşarak dünyanın önde gelen markaları arasında yerini alıyor. TAV Bilişim Hizmetleri ISO 9001 Kalite Yonetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına da sahip bulunuyor.

TAV Havalimanları hakkında
Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket iştirakleriyle birlikte 2015’te 780 bin uçak seferine ve 102 milyondan fazla yolcuya hizmet sundu.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu