Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

Son IATA ONE Record Hackathon’un kazananları

Lufthansa Cargo'nun ev sahipliğinde Frankfurt'ta ONE Record Hackathon düzenlendi

71 / 100

Son IATA ONE Record Hackathon’un kazananları

IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği), Lufthansa Cargo’nun ev sahipliğinde Frankfurt’ta ONE Record Hackathon adlı bir etkinlik düzenlediğini duyurdu.

İlk defa tamamen kadınlardan oluşan bir ekip de dahil olmak üzere 20 takım, IATA ONE Record veri paylaşım standardı üzerine geliştirilmiş son derece sofistike ve yenilikçi çözümler sunarak hava kargo alanını değiştirecek yenilikçi kullanım senaryolarını sergiledi.

IATA Kargo Global Başkanı Brendan Sullivan, “ONE Record, hava kargo alanında verimliliği ve iş sonuçlarını ileri düzeye taşımak için anahtar bir rol oynuyor. Hackathon, sektör genelinde dijital uzmanların yenilikçi çözümler geliştirebileceği dinamik bir platformdur. Bu çözümler, hava kargo tedarik zincirini güçlendirmeye yardımcı olacak. IATA, yeniliği teşvik etmeye ve daha verimli ve sürdürülebilir bir havacılık endüstrisi yaratmaya yönelik bir taahhüttedir. Kazananları ve katılımcıları tebrik ediyoruz” dedi.

Son IATA ONE Record Hackathon'un kazananları 29 Nisan 2024

Image preview

No alternative text description for this imageNo alternative text description for this imageNo alternative text description for this imageNo alternative text description for this image

Kazanan projeler şunlardır:

  • Riege Software tarafından geliştirilen “The Carbulator”: Bu çözüm, hava kargo planlamasında görünmez olan CO₂ emisyonlarının zorluğuyla ilgilenmektedir. ONE Record veri modelini kullanarak uçuş seçeneklerini CO₂ emisyonları verileriyle zenginleştirerek, karar vericiler daha sürdürülebilir seçimler yapabilirler.
  • Digitales Testfeld Air Cargo – DTAC tarafından geliştirilen “NE:ONE Play”: NE:ONE Play, kullanıcı dostu bir beyaz tahta uygulamasıdır ve ONE Record verilerini basitleştirir. Verilerin görüntülenmesini, düzenlenmesini ve sorun giderilmesini kolaylaştırır. Sonsuz bir tuval, herhangi bir ONE Record sunucusuna bağlantı, canlı düzenleme, hata tespiti, ipuçları ve karanlık mod gibi özelliklere sahiptir.
  • Lufthansa Industry Solutions tarafından geliştirilen “ONE Record Crew” (ilk tamamen kadın takımı): ONE Record Crew, ulaşımı bozan kargo düzensizliklerini çözmek için geliştirilen bir çözümdür. Makine öğrenimi ve ONE Record’un birleşimiyle sorunları öngörmek ve ele almak için kullanılır, böylelikle kargo endüstrisinde şeffaflık, müşteri memnuniyeti ve sürdürülebilirlik sağlanır.
  • Air France KLM Martinair Cargo ekibi tarafından geliştirilen “Switcargo”: SWITCARGO, ONE Record’a geçişi kolaylaştırmak için bir çözüm olarak geliştirilmiştir. Havayollarının ONE Record ve diğer ileti türlerini kullanarak ortaklarla sevkiyat yapmasına olanak tanır.
  • Awery Aviation Software ekibi tarafından geliştirilen “CargoTracking”: CargoTracking.aero, Cargo iQ üyeleri ve üye olmayanlar arasındaki boşluğu kapatmayı hedefleyen bir çözümdür. Bilgi paylaşımını ve gerçek zamanlı güncellemeleri iyileştirerek daha gelişmiş planlama ve kontrol sağlar.
  • Vediafi Oy ekibi tarafından geliştirilen “Borderless Digital Salmon Movement”: Borderless Digital Salmon Movement, zaman duyarlı ürünlerin sınırlararası taşınmasını basitleştirmek için geliştirilmiştir. BDI düğümleri, taşımacılık şirketleri ve sınır geçişleri arasında bilgi alışverişini kolaylaştırarak tazelik ve verimli geçiş sağlar.

ONE Record’un vizyonu, verilerin hava kargo paydaşları, topluluklar ve veri platformları arasında kolay ve şeffaf bir şekilde değiş tokuş edildiği bir dijital lojistik ve taşımacılık tedarik zinciri oluşturmaktır. ONE Record’un amacı, taşıma belgeleri için kullanılan birçok veri standardını tek bir kayıtla değiştirmektir.

Bir sonraki IATA One Record Hackathon etkinliği 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Katar’ın Doha şehrinde Qatar Airways Cargo’nun sponsorluğunda gerçekleştirilecektir.

 

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu