İstanbul Kültür Üniversitesi HAVACILIK “ZİRVESİ” Gerçekleştirildi
İstanbul Kültür Üniversitesi HAVACILIK “ZİRVESİ” Gerçekleştirildi
İstanbul Kültür Üniversitesi “Havacılık Zirvesi” Meslek Yüksekokulu Havacılık Programları ve Havacılık Kulübü Koordinesinde 26 Nisan Salı günü saat Ataköy Yerleşkesi Prof Dr Önder Öztunalı Konferans salonunda Havacılık Sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
İstanbul Kültür Üniversitesi Havacılık Kulübü ve Meslek Yüksekokulu Havacılık Programlarının Koordinesinde düzenlenen “Havacılık Zirvesi” 26 Nisan Salı günü saat 11:00-13:00 saatleri arasında Ataköy Yerleşkesi Prof Dr Önder Öztunalı Konferans salonunda Havacılık Sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Dr.Öğr.Uyesi H.Neyir TEKELİ VE Öğr.Gör.Evren YILMAZ ın yaptığı ve öğrenciler ile sektörün yoğun ilgi gösterdiği İstanbul Kültür Üniversitesi Havacılık Zirvesine HAVAŞ Genel Müdürü sayın Mete ERNA, ÇELEBİ Hava Servisi Batı Bölge Müdürü sayın Aylin ÇELİK, LÜBNAN Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü sayın Nesrin SANDER, Türk Hava Yolları Müşteri Deneyimi Başkan Yardımcısı sayın Mustafa MÜCAHİTOĞLU, ÇELEBİ Hava Servisi İnsan Kaynakları Direktörü sayın Gökçen DERVİŞOĞLU, Lufthansa Hava Yolları Teknik Müdürü sayın Emre AKKANAT’ ın sektörü temsilen konuşmacı olarak katılımları ile gerçekleştirilmiştir.
Zirvede paylaşılan İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Havacılık programlarının son dönemdeki çalışmalar sonucu elde ettiği Sivil Havacılık Yer Eğitimi Sertifika Yetkinlikleri ve sahip olduğu Akreditasyonlar, katılımcı havacılık sektörünün önde gelen şirketleri tarafından değerlendirilmiş ve Eğitim-Öğretim uyguları ile ileriye yönelik planlamaları taktir toplamıştır.
Öncelikli olarak Üniversite ve Sektör işbirliklerinin gündemde olduğu Havacılık Zirvesinin ilk oturumunda , Pandemi döneminde yaşanan sektörel kriz ve alınan önlemler ile çalışmanlara yönelik tedbirler değerlendirilmiş ve 2023 Perspektifli IATA Raporuna vurgu yapılarak Türkiye’nin Sivil Havacılık sektöründe yeni yetişen, yetkinlik sahibi genç istihdamına yönelik sektör taleplerinin değerlendirmesi yapılmıştır.
Zirvenin ikinci oturumda ise, üniversitelerde uygulamalı mesleki eğitimlere yönelik Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği kapsamında işyerinde mesleki eğitim, staj ve staj sonrası istihdam ile üniversite ve sektör işbirliğinin önemi, havacılıkta çalışma dönemlerinde tazeleme eğitimleri ile eğitimlerin sürdürülebilirliği konuları ele alınmıştır.
Firma temsilcileri ve katılımcıların, üniversitemizde öğrencilerimize yetkinlik kazandırıcı eğitimlere yönelik temel girdilerin de değerlendirildiği Zirve Üniversite Havacılık Sektörünün karşılıklı iyi niyet ve İşbirliklerinin devam edeceği temennileri ile sonlanmıştır. Zirve ye katılan havacılık sektörünün öncü firma temsilcilerine İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü sayın Dr. Öğr. Üyesi Sinan KESİCİ tarafından plaket takdim edilmiş ve Meslek Yüksekokulu Havacılık Programlarıyla ilgili tanıtım ve yetkinlik dokümanları sunulmuştur.