Hava Kargo Hakkında Herşey
HavayoluKargoPegasus haberleri

İngilizce bilmeden lojistik sektöründe çalışmak çok zor

Pegasus Kargo”nun bu yıl 6.’sını düzenlediği “Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nunda gerçekleştirildi. Konferans, Pegasus Kargo’nun tanıtım filmi ile başladı. Konferansın açılışında konuşan Pegasus Havayolları Kargo Direktörü Aydın Alpa, “Pegasus olarak bu bizim düzenlediğimiz 6. konferansımız. Bu konferansımız bir özelliği ilk defa İstanbul dışında yapıyor olmamız. Konferansta diğer konuşmacı arkadaşlarımızı mutlaka anlatacaktır ancak ben de belirtmek istiyorum. Özellikle İngilizce bilmeden lojistik sektöründe çalışmak, rekabet etmek, iş bulmak çok zor. Öğrenci arkadaşlar lütfen bu konuya önem verin. Mezun olunca rekabette bir adım öne geçmek istiyorsanız İngilizce’yi mutlaka öğrenin ve burada konuşma yapan değerli konuşmacıların tecrübelerinden faydalanmanızı tavsiye ediyorum.”

Pegasus Kargo”nun bu yıl 6.’sını düzenlediği “Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nunda gerçekleştirildi. Konferansın ilk oturumanda konuşan şunları söyledi: UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin şunları söyledi: “Bu konferansı düzenleyen Pegasus’a çok teşekkür ediyoruz. Sayın Aydın Alpa’ya çok teşekkür ediyorum. Lojistik sektörü çok gelişen dinamik bir sektör. Örneğin Almanya’da en büyük sektör lojistik sektörü. Bunun nedeni son yıllarda lojistiğin tanımının genişlemesi. Lojistik artık üretimin içine girip, üretim yapan bir sektör haline geldi. Gelişmiş ülkelerde durum böyle. Türkiye’de henüz durum bu şekilde değil. Katma değerli hizmetler lojistiğin içine yeni yeni girmeye başlıyor. Türkiye’de lojistik sektöründe derinleşme yeni yeni oluyor. Bu derinleşme olduğunda lojistik sektörü hizmet sektöründe bir numara olacaktır. Hizmet ihracatında Türkiye’de bir numara şu an turizm. Ancak lojistik sektörü alacağı teşviklerle hizmet ihracatında bir numaralı sektör haline gelecek.

Lojistikte hızlı, güvenilir, ucuz hizmet sunmak ve inovatif olabilmek lojistikte en önemli unsurları oluşturuyor. Globalleşmenin sağlayıcısı lojistik sektörüdür.

Dijitalleşme her noktaya kadar girdi. Artık dünyanın herhangi bir noktasından elinizdeki cep telefonu ile istediğiniz malı sipariş ediyorsunuz.

Alibaba bir günde Türkiye’nin bir yılda yaptığı ihracatın yüzde 10’nu yapıyor.

Yeni lojistik trendinde droneler var. Artık droneler için uçuş sahaları belirlenmesi isteniyor.  Yapılan ticaretin en hızlı bir şekilde müşteriye ulaştırılması.

Dijitalleşme o kadar işin içine girdi ki, depolarda robotlar çalışmaya başladı. Lojistik sektörü tamamen dijitalleşmeye başladı. Klasik yöntemler artık bitiyor.

2030 yılına geldiğimizde şu an yapılan işlerin yüzde 50’si yapılmayacak.”

Kaynak:yesillojistikciler.com

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu