Hava Kargo Hakkında Herşey
Turizm

Havayolları Nijerya’ya Neden Uçmak İstemiyor?

67 / 100

Havayolları Nijerya’ya Neden Uçmak İstemiyor?

Nijerya, bulunduğu konum ve ekonomik açıdan Afrika kıtasının en büyük ticaret merkezlerinden birisi olması sebebiyle tüm olumsuz koşullara rağmen uçuşları sürdürmeye çalışan havayolları da var.

Türk Hava Yolları, hem geniş gövde yolcu uçakları hem de kargo uçakları ile önemli bir avantajı da var. Qatar Airways ve Ai France pazardaki diğer söz sahibi havayolları.

Ödeme alamamak, kur politikaları, paranın yurtdışına çıkarılmasında problemler en temel sorunlar.

Nijerya’da faaliyet gösteren yabancı havayollarının ülkeyi tercih etmemesinin nedenlerini açıklayan federal hükümet (FG), bu tercihi bir dizi etkenle ilişkilendirdi.

FG, çok sayıda ajans, karmaşık bürokrasi ve birçok vergi ve harcama yükü nedeniyle bazı yabancı havayollarının Nijerya yerine komşu ülkeleri tercih ettiğini belirtti.

IATA’ya göre Lagos ve Abuja havaalanlarının dünyanın en pahalı havaalanları arasında yer aldığı rapora göre, FG, bu durumun yanı sıra yüksek gece park ücretleri nedeniyle bazı havayollarının komşu ülkelere uçmayı seçtiğini ifade etti.

Vergi ve Harç Komitesi Başkanı Taiwo Oyedele, şirketleri zorlayıcı prosedürlere bulaştırarak rekabetçi olma umudunun olmadığını ve ülkenin şirketlere destek olacak bir ortam yaratması gerektiğini belirtti.

Oyedele, Lagos ve Abuja havaalanlarının dünyanın en pahalıları arasında yer almasından memnuniyetsizliğini ifade ederken, bu durumun ülkedeki sınırlı kaynaklara rağmen havaalanlarını sürdürme maliyetini artırdığını ve bu durumun özellikle Lagos ve Abuja’daki az sayıdaki işletme havaalanları üzerinde aşırı baskı yarattığını dile getirdi.

Oyedele, bu engelleri aşmak için bu engellere yol açan düşünce tarzını terk etmek gerektiğini savundu.

Havayolları Nijerya'ya Neden Uçmak İstemiyor? 28 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu