Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

HAVALİMANI GÜVENLİĞİNE TAKILAN EŞYALAR

Atatürk Havaalanı’nda  yolcuların bagajlarında yapılan kontrollerde uçağın kabinine alınması yasaklı çok sayıda kesici, delici ve yanıcı madde ele geçirildi. Bagajlardan çıkan kürek, testere, yangın tüpü, mala gibi malzemeler ise şaşkınlık yarattı.

Atatürk Havaalanı’nda terminal giriş noktalarında TAV özel güvenlik ekipleri, yolcuların bagajlarında yaptığı kontrollerde tahditli alanlarla uçağın kabinine alınması yasak olan çok sayıda kesici, delici ve yanıcı malzeme tespit etti. Yolcuların bagajlarından çıkanlar, cephaneliği aratmayan görüntülere yol açıyor .X-ray cihazlarında yapılan kontrollerde, güvenliği tehlikeye atabilecek kürek, çamaşır ipi, matkap, testere, yangın tüpü, mala, meyve sıkacağı, kablo, akü, yanıcı sprey, egzoz susturucusu gibi aletler tespit edildi.

 KÜREK VE ÇAMAŞIR İPİNİ UÇAĞA SOKMAYA ÇALIŞTILAR

Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan ve güvenliğin normalde de titizlikle yapıldığı Atatürk Havalalanı’nda güvenlik önlemleri son dönemlerde daha da artırıldı. Yolcuların yanlarında getirdiği kesici ve delici aletler TAV Özel Güvenlik çalışanları tarafından terminal girişlerinde anında tespit edilerek uçağın içine girmesi engelleniyor. Atatürk Havaalanı’nda X-Ray cihazlarında tespit edilen malzemeler görenleri hayrete düşürüyor. TAV Özel Güvenlik personeli Atatürk Havalimanında uçağa binmeden önce son arama noktasında yolcuların  uçağa sokulmaya çalışılan kürek, çamaşır ipi, egzoz susturucu gibi ilginç malzemeleri  X-Ray cihazlarında fark ederek, engelledi. Yolcuların yurt dışına valizlerinde çamaşır ipi, kürek, inşaat işçilerinin kullandığı mala gibi malzemeleri götürmek istemesi güvenlik görevlilerinin dikkatli çalışmaları sayesinde önlendi.

Geçtiğimiz yıl X-Ray cihazlarındaki güvenlik personelinin dikkatli çalışması sonucu kürek, yangın tüpü, mala, meyve sıkacağı, kablo, akü, yanıcı sprey, egzoz susturucusu ve çamaşır ipi gibi uçağın kabinine veya tahditli alanlara sokulması sakıncalı maddeler giriş kapılarında güvenlik görevlileri tarafından anında tespit edildi.

8 BİN 787 BIÇAK TESPİT EDİLDİ

TAV özel güvenlik personelinin 2015 yılı içerisinde Atatürk Havaalanı iç ve dış hatlarda terminal girişlerindeki x-ray cihazlarında tespit edilerek kaydedilen ve tahditli alanlarla uçağın kabinine alınması yasaklı 80 bin 680 malzeme tespit edildi. 2015 yılı içerisinde TAV Özel Güvenlik personelinin yaptığı çalışmalarda 8 bin 787 bıçak ve kalem bıçak, 4 bin 158 çakı, 3 bin 303 marangozluk aleti (çekiç, tornavida, matkap, testere,şerit metre vb.), 2 bin 25 oyuncak tabanca, 2 bin 493 makas, dikiş iğnesi-törpü, tırnak makası (6 cm’den büyük), 2 bin 548 makine parçası, 1416 av fişeği, 10 bin 946 takım çantası, 1387 inşaat malzemesi (vida, çivi) Atatürk Havalimanı güvenlik kontrollerinde tespit edilerek olası bir tehlike önlendi.  Terminal girişlerinde tespit edilen kargoda taşınmasına izin verilen maddeler yolcuların check-in bagajına koyduruluyor.

İMHA EDİLİYOR

Yolcu olmayan veya check-in bagajı olmayan yolcuların malzemelerinin terminale girişine izin verilmiyor. Arındırılmış salon ve transfer kontrol noktalarında tespit edilen malzemeler ise Mülki İdare Amirliğinin talimatıyla imha edilmek üzere Tehlikeli Maddeler Atık bidonlarına atılıyor. Atatürk Havalimanı’nda X-Ray cihazlarında tespit edilen uçağın içine sokulması yasak olan delici, kesici ve yanıcı maddelerin güvenliği tehlikeye düşürmemesi için alan TAV Özel Güvenlik personeli bunları bir süre beklettikten sonra geri alınmayan kesici, delici ve yanıcı maddeleri imha ediyor. TAV Özel Güvenlik, uçaklarda yolcuların yanlarına almaları yasak olan sadece bagajda götürülebilecek eşyaları da terminal girişlerinde tespit ettiğinde de durumu havalimanı polisine bildiriyor. Polis de havayolu şirketini uyararak yasak eşyanın bagaj bölümünde götürülmesini sağlıyor.

 

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu