Hava Kargo Hakkında Herşey
Firma HaberleriHavacılık

GE Havacılık havayolu müşterileri için ‘Uzaktan Tanı’ Eğitimi düzenledi

ge havacılık

GE Havacılık havayolu müşterileri için ‘Uzaktan Tanı’ Eğitimi düzenledi

İstanbul, Türkiye – 22 Aralık 2015GE Havacılık, 16-18 Kasım tarihlerinde GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen ‘Uzaktan Tanı’ (Remote Diagnostics) eğitiminde GE uçak motorlarının veri ve analiz kapasitesini sundu. Uzaktan tanı sistemi, uçak motorlarının performanslarını takip ederek olası motor arızalarını henüz ortaya çıkmadan önce tespit ediyor.

Üç gün süren eğitime, Türk Hava Yolları, THY Teknik, Pegasus, Sun Express, Borajet ve ULS gibi 6 havayolu firmasının temsilcileri ile GE Türkiye Teknoloji Merkezi’nden toplam 25 mühendis katıldı. Türkiye’de üçüncüsü düzenlenen bu eğitim, mühendislere filolarını yönetmek için uçak motorunun sağladığı verilerin nasıl analiz edileceğini öğretti.

Temelde havayolu güç sistemleri mühendislerine yönelik olarak düzenlenen 20 saatlik eğitim, GE Havacılık’ın Cincinnati’de bulunan Filo Destek Müdürü William Tejada tarafından verildi. Katılımcı mühendisler, motor performansı ve motor arıza takibi konusunda bilgilerini güncelleme imkanı buldular. GE ve ortaklarının ürettiği motorların operatörleri ile GE Havacılık’ın uçak motoru konusundaki yetkin uzmanlarını bir araya getiren eğitim, grubun yeni fikir ve deneyimleri paylaşmasına ve mevcut ve gelecekteki potansiyel konuların tartışılmasına olanak yarattı. Eğitim sonunda ise tüm katılımcılara sertifikaları teslim edildi.

Havayolu endüstrisinin hızla büyüdüğü Türkiye’de sektöre yönelik eğitimler büyük önem taşıyor

Türk havacılık sektörü hızlı bir büyüme gerçekleştiriyor. Sektörün, 2034 yılı itibarıyla Türkiye’nin havayolu yolcu sayısı açısından dünyada ilk 10’a girmesi bekleniyor. Uçuş sayısının da 2019 yılına dek yıllık yüzde 7 artış göstermesi bekleniyor. Bu nedenle ülkemizde hızla büyüyen endüstriye ve artan uçak filolarının yönetimine profesyonellerin hazırlıklı olmasını sağlamak açısından havacılık alanındaki eğitimler büyük önem taşıyor.

Eğitime katılan havayolu firmaları ve mühendisler, büyük önem taşıyan havacılık eğitimi hakkında görüşlerini paylaştı.

THY Teknik Güç Sistemleri Mühendislik Müdürü Necati Gökyar, “Bu eğitim sayesinde, motorların gerçek zamanlı olarak nasıl izlendiğine ve olası sorunların operasyonlarda istenmeyen bir soruna yol açmadan önce erken aşamada nasıl tespit edildiğine ilişkin son gelişmeler hakkında bilgilerimizi güncelleme şansımız oldu. GE Havacılık’a işbirliği ve müşteri odaklı pozitif yaklaşımı için bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Pegasus Havayolları Güç Sistemleri Mühendislik Müdür Yardımcısı Kerem Ağartan,Güvenlik Yönetimi Sistemi (SMS), havacılık endüstrisinde giderek daha önemli hale geliyor ve SMS’in ana öğeleri olan uzaktan tanı ve motor parametrelerini izleme, öngörülebilir bakım faaliyetlerine ilişkin başarılı örneklerdir. Motor parametrelerini izleme, operatörlerin uçak ve/veya motor sorunlarını erken aşamada tespit etmesine ek olarak güvenli motor operasyonu ve etkili bakım uygulamaları için motor arızalarının tespitine yardım ediyor. Uzaktan Tanı sayesinde, potansiyel problemleri oluşmadan minimize etmek ve motorların uçuş ömrünü uzatmak için normal seyretmeyen parametre değişikliklerini tespit ederek beklenmeyen sorunları ve planlanmamış bakımları azaltabiliriz. GE tarafından sağlanan bu eğitim, mevcut bilgilerimizi tazelemeye ve şirketimizde yeni mühendislerin eğitilmesine yardımcı oldu” dedi.

GE Havacılık Türkiye Genel Müdürü İ. Sami Özdemir ise, “Uzaktan Tanı, güç sistemleri yönetimi alanında motor izleme ve öngörülebilir bakım açısından temel bir araç haline gelmiştir. Motor performansı ve sağlığını gerçek zamanlı olarak değerlendirerek sorunlar daha meydana gelmeden erken aşamada aksiyon alma yetkinliğimizi önemli ölçüde artırıyoruz. Diğer taraftan motorun bakım aralıklarını uzatıyor ve toplam işletme maliyetinin azalması ile sonuçlanacak daha iyi bir servis planlaması yapabiliyoruz. Bu teknoloji, Endüstriyel İnternet’in havacılıkta sağladığı faydalara da önemli bir örnek teşkil etmektedir” dedi

.

Kasım ayında açılan ve bu yıl uzaktan tanı eğitimine ilk kez ev sahipliği yapan GE Türkiye İnovasyon Merkezi, farklı alanlardaki GE Türkiye eğitimlerine ev sahipliği yapmaya devam edecek.

GE Havacılık Hakkında

GE Havacılık, GE’nin operasyonel bir iş alanı olup, ticari, askeri, iş ve genel havacılık alanlarında; jet, turboprop ve turboshaft motorları tasarlayan ve üreten dünyanın önde gelen sağlayıcılarından biridir. GE Havacılık sağladığı hizmet ve çözümler için global bir servis ağına sahiptir. Daha fazla bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.www.ge.com/aviation

GE Hakkında

175 ülkede 300.000’den fazla çalışanıyla GE,dünyanın dijital endüstriyel şirketi olarak; birbiriyle bağlı, iletişim kurabilen ve öngörülebilir yazılımlara sahip makine ve çözümleri ile endüstriyi dönüştürüyor. GE’deki her iş kolu aynı teknolojiye, pazara, yapıya ve bilgiye erişim sağlayan GE Store ile küresel olarak bilgi alışverişi gerçekleştiriyor. Her icadımız, bulunduğumuz endüstrilerdeki inovasyon ve uygulamaları daha ileri taşıyor. Çalışanlarımız, hizmetlerimiz, teknolojimiz ve ölçeğimiz ile endüstrinin dilini konuşuyor ve müşterilerimiz için daha iyi sonuçlar üretiyoruz. Daha fazla bilgi için bizi takip edin: https://geturkiyeblog.com

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu