Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkHavayolu Şirketleri

ETİHAD , BAŞARI FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI

Etihad_Airways_Ba__kan___ve_CEO_su_James_Hogan_K__resel_Havac__l__k_Zirvesi

ORTAKLIK VE İNOVASYON BAŞARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Airways’in Başkanı ve CEO’su James Hogan, Abu Dabi Havacılık Haftası kapsamında gerçekleşen Küresel Havacılık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ortaklık ve inovasyonun Etihad Airways’in başarısında öncü güçler olduğunu söyledi.

 

Etihad Airways’in yapmış olduğu sermaye yatırımlarının stratejik avantajlarının yanı sıra rekabetçi bir küresel ağ taşıyıcısı olmanın zorluklarına değinen Hogan, “Kurduğumuz ortaklıklar bize operasyonel işbirliği, istihdam olanağı, maliyetleri düşürme gibi farklılaşma fırsatları sunuyor ve daha etkin bir biçimde rekabet edebilmemizi sağlıyor.” dedi. Küreselleşmenin her geçen gün arttığı bir ekonomide ortaklıkların, sürekli inovasyon yapmanın ve rekabete ayak uydurabilmenin önemine dikkat çeken Hogan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2021’de Küresel İnovasyon Index’inde ilk 20’ye girmeyi hedeflediğini söyledi.

 

James Hogan Küresel Havacılık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Etihad Airways’in inovatif ürün ve hizmetlerinden de bahsetti ve havayolunun Airbus A380 filosunda bulunan ve Savoy eğitimli kişisel yardımcıların konuklara hizmet verdiği dünyanın tek 3 odalı kabini olan The Residence’tan örnekler verdi.

 

Etihad Airways Hakkında

2003 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi olarak kurulan Etihad Airways, 2015 yılında 17,4 milyon yolcu taşıdı. Orta Doğu, Avrupa, Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya’da hâlihazırdaki uçtuğu veya başlayacağını duyurduğu toplam 116 uçuş noktası bulunan şirketin filosu 120 Boeing ve Airbus uçaktan oluşuyor. Etihad Airways’in ayrıca 71’i Boeing 787, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 ve 10 Airbus A380 olmak üzere 204 kesin uçak siparişi bulunuyor.

 

Etihad Airways’in; Etihad Regional tarafından işletilen, airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways, Virgin Australia ve İsviçre merkezli Darwin Airline’da sermaye yatırımları bulunuyor. Airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways ve NIKI, gibi benzer anlayıştaki havayolu şirketleriyle birlikte oluşturduğu Etihad Airways Partners, yolculara daha gelişmiş bir uçuş ağı ve tarifesi ile daha kapsamlı sadakat programı kazanımları sunuyor. Daha detaylı bilgiye şirketin www.etihad.com adresindeki web sitesinden ulaşılabiliyor.

popüler haberler

Dünyanın en büyük hava aracında sona gelindiDünyanın en büyük hava aracında sona gelindi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanlığın hizmetine sunulan olanaklar artarken,  İngiltere’de üretilen ve son aşamasına gelinen dünyanın en büyük hava aracı ile 10 ton kargo taşınabilecek. Tam 92 metre uzunluğundaki uçak test uçuşlarına başladı. 1 milyar dolara (3 milyar TL) mal olan uçak uçak, 6 bin 100 metre yükseklikte uçabilecek ve 10 ton kargo taşıyabilecek. Saatte 144 km hıza ulaşabilen gökyüzü aracının bir yabancı özelliğiyse helikopterler benzeri dikey iniş yapabiliyor olması. Başka bir deyişle  dünyanın en kocaman gökyüzü aracı,  piste ihtiyacı olmayacak. Devasa hava aracı , her

TÜRK HAVA YOLLARI SADECE UÇMUYORTüRk Hava Yollari Sadece UçMuyor

Türk Hava Yollarının aklında uçmaktan fazlası var Türk Hava Yolları Hindistan’da varlığını genişletmek istiyor. Şu anda dünyanın en büyük havayolu ağlarından biri olan Türk Hava Yolları bununla yetinmiyor ve kanatlarını daha fazla açmaya çalışıyor. Hindistan Bölge Müdürü Özer Güler TOI’ye yaptığı açıklamada Hindistan pazarı ile ilgili planları ve ITC Classic Golf Resort‘ta yapılan Türk Hava Yolları Dünya Golf Kupası hakkında konuştu.   “Bizim zaten İstanbul’dan Delhi ve Mumbai’ye günlük uçuşlarımız var,”  “Ama biz Hindistan’da daha agresif büyümeyi planlıyoruz ve daha fazla şehire uçmak için h

AIRBUS FAZLA KİLOLU YOLCULAR İÇİN KOLTUK TASARLIYORAirbus Fazla Ki̇Lolu Yolcular İçİN Koltuk Tasarliyor

Airbus fazla kilolu olan yolcular için ayarlama yapılabilecek koltuk için patent alacak. Havacılık sektöründe son yıllarda ekonomi sınıfı koltukları için genel eğilim,  kabin içine mümkün olduğunca çok sayıda yolcu sığdırabilmek için  bacak ve kalça alanlarını daraltmak oldu. Ancak şimdi Avrupalı uçak üreticisi Airbus, kilolu yolcular için ekstra alan sunan bir koltuk tasarımı için patent başvurusunda bulundu. Airbus havayollarına kova tipi koltuklar yerine , 1950’li 60’lı yıllarda otomobillerde kullanılan bank tipi koltukları öneriyor. Bank tipi koltuklarda , tüm yolcular aynı uzun koltuk m

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu