Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

Almanya Kargo Gönderilerinde Bilinmesi Gerekenler

almanya kargoAlmanya Kargo ithalat gümrük ve vergiler

Almanya Hakkında 

Almanya  Avrupa’nın en büyük ekonomisi ve (Rusya’dan sonra) ikinci en kalabalık ulusudur. Almanya Avrupa kıtası’ nın ekonomik, politik ve savunma kuruluşlarının önemli bir üyesidir.

16 eyaletten oluşan Almanya  Federal bir Cumhuriyet yapısına sahiptir. Avrupa Birliğindeki üstlendiği liderlik konumu, sanayisi , teknolojik yapısı ve güçlü ekonomisi ile hem Avrupa’nın hemde Dünyanın kilit ülkelerinden birisidir.

Almanya İthalat Uygulamaları hakkında genel bilgi

AB dışından Almanya’ya şahıs veya ticari bir kuruluş tarafından yapılan ithalatlar, ithalat vergisi ve gümrük işlemlerine tabidir.

İthalat vergisi ve gümrük vergisi, ithal edilen malların değeri , nakliye ve sigorta maliyetinin toplamı, CIF değeri üzerinden hesaplanır.

Gümrük Masrafları

Almanya’nın ithalata uyguladığı gümrük vergi oranları genellikle (örneğin kitaplar için)% 0 ve % 17 arasında değişmektedir.

Laptoplar, Cep Telefonu, Dijital kameralar ve video oyun konsolları gibi bazı ürünler gümrüksüzdür. Bazı ithal ürünlerine anti damping uygulanmakta ve üretim yapılan ülkeye bağlı olarak ek vergilere tabi olabilir.

Almanya İthalat KDV Oranları

Almanya’ya ithal edilen ürünlerde KDV oranları %7 -19 arasındadır. İthalat vergisi malların değeri , uluslararası nakliye masrafları ve sigorta masrafları toplamıyla hesaplanır.

Almanya Numune Taşımalarında Asgari Vergi Eşikleri

  • FOB değeri ( ürünün değeri, taşıma ve sigorta masrafları hariç ) 150 euroyu geçmeyen taşımalardan gümrük vergisi alınmaz.
  • FOB değeri ( ürünün değeri, taşıma ve sigorta masrafları hariç ) 22 euroyu geçmeyen taşımalardan ithalat ( VAT )  vergisi alınmaz.
  • Gümrük ve italat vergilerinin toplamı 5 euroyu geçmediği durumlarda ödemeye tabii değildir.

Almanya İthalatlarında Diğer Vergi ve Gümrük Masrafları

  • Bazı ürünlerde özel tüketim vergisi vardır ( örneği tütün ve alkol )
  • Ürünlerin çeşitli kontrollerinde , testlerinde, muayeneleri benzeri uygulamalar da ek gümrük ücretleri söz konusu olacaktır.

Almanya’nın Uyguladığı Ürün Standartları

Almanya girecek olan ürünlerin üzerinde mutlaka CE işareti olmalıdır, aksi takdirde bu ürünün Avrupa Birliği üye ülkelerine girişi mümkün değildir.

Almanya gıda ithalatı konusunda çok hassastır. Bu yüzden AB standartlarında bu ülkedeki bir laboratuvar ile iş birliği yapılması faydalı olacaktır.

Gıda güvenliği konusunda zorunluluklar vardır. Uyumlu belgeler sağlandıktan sonra Alman pazarında satışı mümkün olabilmektedir.

Almanya – Türkiye Arasında Ulaşım

Türkiye’den  Almanya’ya bir çok havayolu aktarmasız yani direk uçuş sağlamaktadır. Türk Hava Yolları (THY) ile Alman Lufthansa Hava Yolları’nın ortaklığı olan Sunexpress bu anlamda özel bir yere sahiptir. Türk Hava Yolları uçuş ağında en fazla seferi Almanya’ya yapmaktadır. Ayrıca Pegasus, Atlasglobal, Onurair tarifeli uçuşlar düzenlemektedir. Almanya’dan tarifeli uçan en büyük havayolu Alman bayrak taşıyıcısı Lufthansa’dır. Bunun yanısıra Germanwings gibi bazı Alman şirketleri dönemsel tarifeli charter uçuşlar dyapmaktadır.

Almanlar en çok Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’deki turistik bölgelerine tarifeli seferler düzenlemektedirler.

Almanya ile aramızda 1 saat zaman farkı vardır.

Almanya’da faaliyet gösteren bazı THY Büroları ve adresleri

Türk Hava Yolları Berlin
Budapesterstr.28-30, 10787 Berlin
Tel: 0049-30-2624034

Türk Hava Yolları Frankfurt
Baseler Str.35-37, 60329 Frankfurt Main
Tel: 0049-69-273 00 720- 21-22-23-24

Türk Hava Yolları Düsseldorf
Graf Adolf Str.21, 40212 Düsseldorf
Tel: 0049-211-373 062

Türk Hava Yolları Hamburg
Hermannstr. 46, 20095 Hamburg
Tel: 0049-40-325 80 511-13-14-15
Almanya Kargo Ağırlık Hesaplama

Kısaca 1 kilogram demir ve 1 kilogram pamuk hava kargo taşımacılığında birbirine denk değildir. Fazla yer kaplayan pamuk daha maliyetlidir.

Bu kuralları IATA olarak bilinen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği almaktadır.

Almanya Numune Gönderi

En (cm) x Boy (cm) x Yükseklik (cm) / 5000 şeklinde hesaplanır.

Kısacası 1 m3 kargo 200 kg hacimsel ağırlığa denk gelmektedir.

Almanya Uçak Kargo

En (cm) x Boy (cm) x Yükseklik (cm) / 6000 şeklinde hesaplanır.

Kısacası 1 m3 kargo 167 kg hacimsel ağırlığa denk gelmektedir.

Almanya Karayolu Kargo

En (cm) x Boy (cm) x Yükseklik (cm) / 3000 şeklinde hesaplanır.

Kısacası 1 m3 kargo 333 kg hacimsel ağırlığa denk gelmektedir.

Almanya Denizyolu Kargo

En (cm) x Boy (cm) x Yükseklik (cm) / 1000 şeklinde hesaplanır.

Kısacası 1 m3 kargo 1000 kg hacimsel ağırlığa denk gelmektedir.

Almanya Kargo

0090 551 554 6236

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu