Hava Kargo Hakkında Herşey
Airbus HaberleriGüncel HaberlerHavacılıkManşet

AIRBUS ASYA-PASİFİK BÖLGESİNDE İZ BIRAKMAYA DEVAM EDİYOR

Airbus geniş gövde ve tek koridorlu jetlinerlar ile dinamik Asya-Pasifik bölgesinde iz bırakmaya devam ediyor.

Bu haftaki Singapur Airshow, Airbus’ın yeni sivil uçaklar için küresel olarak en hızlı büyüyen Asya-Pasifik bölgesi , tek koridorlu uçaklarının yanı sıra modern geniş gövde uçakları için de önemli bir müşteri tabanı bulunan ve ticari varlığını parlattığı bir pazar.

Airbus_Family_flight_A330_A350_XWB_A380_

Airbus bu pazara 1974 yılında Korean Air‘in bir dönüm noktası olan A300B siparişi ile girdi. Bugün  2.800’den fazla şirket için üretim yapan Airbus’ın siparişlerinin yaklaşık  % 31’i Asya-Pasifik bölgesi merkezli operatörlerden.

Airbus Asya-Pasifik pazarına en son, Ocak 2015 yılında hizmete girmesinden bu yana  orta-uzun mesafe havayolu işletmelerinin verimliliğini şekillendiren  yeni nesil A350 XWB ile girdi.
Vietnam Havayolları geçen yıl A350 XWB tercih eden ikinci havayolu oldu ve şu anda bu modern jetliner’dan dördüne sahip.

Singapur Havayolları 67 a350 XWB siparişinin ilkini teslim almaya hazırlanıyor, bu orta büyüklükteki geniş gövde uçaklar gelecekteki filosunun belkemiğini oluşturacak ve uluslararası taşıyıcı bu uçaklarla uzun menzilli uçuşların  yanı sıra, seçilen bölgesel uçuşları da gerçekleştirecek.
Taşıyıcının siparişlerinden yedisi  Ultra Uzun Menzilli ve havayolu 2018 yılında Singapur ve New York arasındaki kesintisiz hizmetini yeniden başlattığında bunları kullanacak.

“Xtra geniş” kabine sahip A350 XWB, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’ya uçan Asya-Pasifik havayollarının ihtiyaçlarına çok uygun. Vietnam Airlines ve Singapore Airlines’a ek olarak,  uçağı sipariş etmiş olan bölge taşıyıcıları şunlardır: Asiana Airlines, AirAsia X, Cathay Pacific Airways, Çin Hava Yolları, Hong Kong Havayolları, Japan Airlines, Korean Air ve Thai Airways .

A350 XWB bölgede rağbet gören ilk Airbus geniş gövde jetliner değil. Bu piyasa dünyanın en büyük yolcu uçağının geliştirilmesi için bir itici güç olmuştur, 21. yüzyılın amiral gemisi A380 – yedi Asya-Pasifik merkezli taşıyıcı tarafından sipariş edildi.

2007 yılının Ekim ayında, lansman müşterisi  Singapur Havayolları ile servise başladığından bu yana toplam 62 A380 bölgede hizmete girdi.
Ayrıca çift katlı jetliner kullanan havayolları şunlardır: Asiana Airlines, China Southern Airlines, Korean Air, Malezya Havayolları, Qantas Airways ve THAI.

Bölgede 28 havayolundan 650’den fazla sipariş alan Airbus’ın A330 / A340 Ailesi de, Asya-Pasifik müşterileri arasında popülaritesini kanıtlamıştır.

Tek koridorlu kategorisinde, Airbus’ın en çok satan A320 ailesi düşük bütçeli taşıyıcılar da dahil olmak üzere tüm taşıyıcılardan 3,140 CEO (şimdiki motor seçeneği) ve NEO (yeni motor seçeneği)  siparişiyle ,  Asya-Pasifik piyasa genelinde yüksek bir başarı seviyesi gördü, bölgedeki leasing şirketlerinin buna ek olarak 659 siparişleri var.

Jetliner kullanan en büyük taşıyıcılar arasında; Air China, Air India, Air New Zealand, All Nippon Airways, Asiana Airlines, China Eastern, China Southern, Dragonair, Filipin Havayolları ve Vietnam Airlines yer alıyor.
Düşük maliyetliler sektöründe, A320 ailesini tercih eden operatörler; AirAsia, Cebu Pacific, Indigo, Jetstar, Lion Air, Tiger Airways ve VietJetAir.

Zaten ticari uçaklar için önemli bir pazar olan, Asya-Pasifik bölgesinde talepler , Airbus’ın 2015-2034 yılları arasını kapsayan -son Küresel Pazar Tahminine göre önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edecektir.

Asya-Pasifik bölgesinde havayolları, Airbus tarafından yapılan son pazar tahminine göre, önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 12.600 yeni uçak teslim alacak.Bu teslimatlar, tahminde bulunulan dönem boyunca, dünya çapında hizmete girecek tüm yeni uçakların yüzde 40’ını oluşturacak.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu