Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

Uçuş Görevlilerinin Eğitimde Öğrendikleri 9 Şaşırtıcı Şey

86 / 100

 

Uçuş Görevlilerinin Eğitimde Öğrendikleri 9 Şaşırtıcı Şey

 

Uçuş görevlisi eğitimi, oldukça yoğun ve öğrenilecek çok şey olan bir eğitimdir. Bazı insanlar, uçuş görevlilerine sadece içecek ve yemek servisi yapmanın ve üniforma giymenin öğretildiğini düşünüyor. Böyle bir şey yok tabi! Elbette uçak tipi, güvenlik, acil durum prosedürleri ve ekipmanları ayrıca karada veya suda planlı, plansız acil durumda ne yapılacağını öğrenmesi gerekiyor. İşte uçuş görevlilerinin öğrenmesi gereken bazı şeyler.

Uçuş Görevlilerinin

1
Havacılıkta ilk yardım

Uçuş görevlilerinin eğitiminin en faydalı ve kullanılan bölümlerinden biri. Bir uçuş sırasında tıbbi acil durumlarla ilgilenmek için oradayız ve tıbbi yardım her zaman uçakta olmayabilir. Tıbbi acil durumlar olabiliyor, kalp krizi geçiren, hatta doğum yapan bir yolcuya yardım edebilmemiz gerekiyor. Uçak tutması, kesikler, yanıklar ve daha ciddi sorunlar gibi günlük sorunlarda nasıl yardımcı olacağımızı öğreniyoruz. Uçuş görevlileri CPR konusunda eğitilirler ve defibrilatör kullanabilirler.

2
Hayatta kalma becerileri

Uçuş görevlileri, suya, ormana veya Kuzey Kutbu koşullarına iniş yapmak zorunda kalınırsa diye, hayatta kalma eğitimi alırlar. Bu eğitimde hayatta kalma, işaret verme, barınak inşa etme, su toplama ve yiyecek arama dahil pek çok beceri öğretilir.

Uçuş Görevlilerinin

3
Yangın söndürme

Yangın söndürücüyü nasıl kullanacağımızı bilmeli ve ister fırında, ister dolapta veya tuvalette olsun, bir yangını söndürebilmeliyiz. Ayrıca lityum pil yangınlarını ve uçuş sırasında aşırı ısınabilecek telefon, şarj cihazı ve dizüstü bilgisayarlarla nasıl başa çıkılacağını da öğreniyoruz.

4
Pilot yokluğu

Uçuş görevlileri, uçuş sırasında bir pilotun (veya her iki pilotun) hastalanması veya ölmesi durumunda ne yapılacağını bilmelidir. Onları koltuklarından nasıl kaldıracağımızı ve oksijen vererek ilk yardım sağlamayı bilmeliyiz. Bir uçuş görevlisinin, ister normal ister acil bir durumda olsun, kalan pilota iniş için kontrol listeleri konusunda da yardımcı olabilmesi gerekir.

Uçuş Görevlilerinin

5
Mürettebat kaynak yönetimi

Havacılıktaki hayati bir konu. Birçok kazaya insan hatası neden oluyor ve uçuş güvertesi(kokpit) ile uçuş görevlileri arasında önceleri iletişimsizlik yaygındı. Artık uçuş görevlileri endişeleri, şüpheleri hakkında konuşmaya teşvik ediliyor ve gerçekten de kabindeki kulak ve göz oluyorlar. Ekip çalışması ve tüm mürettebat arasında iletişim her uçuşta esastır.

6
Tehlikeli maddeler

En heyecan verici konulardan biri değil, ancak uçuş görevlileri tehlikeli maddeleri nasıl tanıyacaklarını ve uçakta beklenmedik bir şey bulunursa ne yapacaklarını bilmelidir.

7
Uçuş güvenliği

Uçuş görevlilerinin, havacılıkta sahip olduğumuz güvenlik risklerini ve hangi önlemleri almaları gerektiğini bilmeleri gerekir. Bu, her uçuşta günlük bir uygulama olabilir, ancak aynı zamanda beklenmedik, olabilecek potansiyel tehditleri de görebilmek gerekir.

8
Kısıtlama

Kendimizi potansiyel bir saldırıdan nasıl koruyacağımızı bilmeliyiz. Artan daha fazla olayla birlikte, uçuş görevlileri sorunlu bir yolcuyla nasıl başa çıkacaklarını ve potansiyel olarak onu nasıl zapt edeceklerini bilmelidir.

9
Islak eğitim

Bu, uçuş görevlilerinin suda can yeleklerini kullanma alıştırması yaptığı, can salına tırmandığı ve suya iniş simülasyonu yaptığı uygulamalı bir eğitimdir. Çoğu uçuş görevlisi ıslak tatbikattan çekinir, ancak yine de eğitimin çok önemli bir parçasıdır.

 

İçerik:simpleflying

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu