Hava Kargo Hakkında Herşey
Yan Haber

Sensormatic ile Guvenlik Sistemleri Aynı Dili Konuşuyor….

Sensormatic tarafından sunulan Fiziksel Güvenlik Bilgi Yönetimi Sistemi (PSIM), birbirinden bağımsız veriler üreten güvenlik sistemlerinin tek bir ekranda aynı dili konuşmasını sağlıyor.

 sensormatic_PSIM1

Geniş güvenlik ihtiyacı olan yerlerdeki tüm güvenlik sistemlerini tek bir arayüzden yönetmeye imkân veren yazılım, önceden hazırlanmış senaryolar sayesinde operatörlerin olası tehditler karşısında belirlenen bir iş akışını takip etmelerini sağlayarak operasyonel yükü azaltır.

Farklı uzmanlık gerektiren sistemler için ortak bir güvenlik dili

Bankalar, plazalar, havalimanları, büyük endüstriyel tesisler ve benzeri geniş güvenlik ihtiyacı olan büyük organizasyonlarda birbirinden farklı akıllı güvenlik sistemleri kullanılıyor. Geçiş kontrol sistemleri, yangın algılama, video izleme vb. sistemlerin her biri kendi dinamiklerine göre veri üretiyorlar. PSIM, bu verileri tek bir arayüze aktarılıyor. Bu sayede, sistemi izleyen operatörlerin her sistem için ayrı ayrı uzmanlık sahibi olması zorunluluğu ortadan kalkarak, işletme için hem operasyonel hem de insan kaynağının kullanımında verimlilik sağlanıyor.

Basit, anlaşılır arayüz ve canlı takip imkanı

PSIM yazılımı ile sağlanan ortak arayüzde, olayların izlenmesi ve müdahale edilmesi çok kısa sürede ve kolayca gerçekleşiyor. Örneğin bir olay anında, olayın gerçekleştiği lokasyon ekrandaki harita üzerinde görülüyor. Eş zamanlı olarak olay yerine ait video görüntüsü operatör ekranında otomatik olarak beliriyor ve olayın bütününün canlı takibine olanak tanınıyor. Kolay anlaşılır bir arayüz olması sebebiyle operatörün hızlı ve etkin kullanımı sağlanıyor.

Duruma özel senaryolar ile kesintisiz güvenlik

PSIM bünyesinde oluşturulabilen senaryolar ile bir olay anında alınması gereken aksiyonlar önceden belirlenebiliyor. Örneğin bir yangın anında, operatörün izleme ekranında durumu netleştirecek sorular otomatik olarak beliriyor. Sorulara verilen her bir yanıt, operatörün izlemesi gereken bir sonraki adımı belirliyor. Sistemleri izleyen operatörler, olay anında ekranda beliren yönergeleri takip ederek, herhangi bir ek bilgi yada uzmanlığa gerek kalmadan olaya en doğru şekilde müdahale edebiliyor. Bu sayede, sistem hatasız şekilde çalışırken, operatörün olaylara verdiği tepki süresi ve iş akışı takip performansı ölçülebiliyor.

Var olan sistemlere entegre ve geliştirilmeye açık

PSIM için yeni sistem kurulması gerekmiyor. Var olan sistemlere entegre olabiliyor. Ayrıca ileride ihtiyaca göre sistemi geliştirecek yeni entegrasyonlara da imkan veriyor.

Güvenliğin iş sürekliliğinin vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çeken, Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli, “Günümüzün değişen teknolojisiyle güvenlik sistemleri de çeşitleniyor ve gelişiyor. Bu karmaşık sistemleri yönetmek ise belirli bir uzmanlık gerektiriyor. PSIM ile biz tüm bu sistemleri tek bir yazılımın altında yönetme imkânı sunuyoruz. Bu sayede işletmeler sistemlerin yönetimini çok daha kolay ve hatasız sürdürebiliyorlar. Bu kusursuz işleyiş de genel iş süreçlerine olumlu şekilde yansıyor.” dedi.

Sensormatic Güvenlik Hizmetleri;
 21 yıldır sektör lideri olarak hizmet veren Sensormatic, sektöre ve ihtiyaca özel tasarladığı marka bağımsız çözümlerle öne çıkan bir teknoloji entegratörüdür. 230 çalışanı ve Türkiye’deki 9 ofisi ile Perakende, Havacılık, Kamu ve Adalet, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel, Enerji, Sağlık, Eğitim, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik alanlarına güvenlik ve operasyonel verimliliğe doğrudan etki eden teknolojik çözümler sunar. Sensormatic’in sunduğu çözümler; video izleme ve geçiş kontrol çözümleri, biyometrik sistemler, çevre güvenlik sistemleri, yangın algılama ve alarm çözümleri, elektronik ürün takip çözümleri, kişi sayma sistemleri gibi yenilikçi ve entegre teknolojilerden oluşur. 

*Sensormatic bir Securitas Grup şirketidir.


Konuyla ilgili detaylı bilgi için: https://www.sensormatic.com.tr

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu