Hava Kargo Hakkında Herşey
Güncel HaberlerHavacılıkHavayoluPegasus haberleri

Pegasus’un Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nde desteklenecek yeni proje fikirleri seçildi

Pegasus’un Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nde desteklenecek yeni proje fikirleri seçildi

Pegasus Hava Yolları’nın, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi kapsamında ikinci başvuru süreci tamamlandı. Proje Değerlendirme Kurulu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 103 başvuru arasından desteklenecek toplumsal fayda ve dayanışma temelli proje fikirleri seçti.

Pegasus Hava Yolları’nın, Sivil Toplum için Destek Vakfı koordinasyonunda ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yürütücülüğünde başlatılan Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin ikinci başvuru dönemi 103 başvuruyla sona erdi. 18-29 yaş aralığındaki gençlerin Türkiye içindeki toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini desteklemek amacıyla geliştirilen proje kapsamında www.yarinlaraucuyoruz.com internet sitesi üzerinden alınan başvuruların teknik değerlendirmesi yapıldıktan sonra, desteklenecek proje fikirleri Yarınlara Uçuyoruz Projesi Değerlendirme Kurulu tarafından belirlendi. 2019 yılının Haziran ayı sonuna kadar hayata geçirilecek projeler kapsamında; gençler şehirlerarası seyahat ederek toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirlerini gerçekleştirecek.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk’ün de aralarında bulunduğu Proje Değerlendirme Kurulu; Sivil Toplum için Destek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Toksoy, Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş Başkanı Suzan Beyazıt, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Fatoş Karahasan, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler olmak üzere 6 üyeden oluşuyor.

Rakamlarla “Yarınlara Uçuyoruz”

Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin ikinci başvuru süreci kapsamında; 25’i sivil toplum kuruluşları ve 78’i gençlik gruplarından olmak üzere toplam 103 proje fikri başvurusu alındı. Başvurular Türkiye’nin 26 farklı ilinden gerçekleştirildi. 237 kadın ve 191 erkek olmak üzere toplam 428 genç; toplumsal fayda ve dayanışma temelli fikirleriyle projeye başvuru yaptı.

26 ilde proje fikirlerini hayata geçirmek isteyen gençler; ağırlıklı olarak eğitim/atölye, kültür-sanat, sağlık, çevre-ekoloji, toplumsal cinsiyet, kadın-çocuk ve mülteci hakları konularında fikirlerle projeye başvurdu. Yapılan proje fikri başvurularının hedef kitleleri ise çocuklar, gençler, kadınlar ve mülteciler oldu.

Yarınlara Uçuyoruz 2. Dönem Hayata Geçirilecek Projeler*

1- Bugünü Kuralım Yarını Yaşatalım
2- Coğrafya Masaldır
3- Daha Eşit Yarınlar İçin Uçuyoruz – İnsanca Yaşama ve Demokratik Toplum Derneği
4- Doğa İçin Kodla
5- Doğandan Değil Aykırından Kork
6- Güveçli’nin Genç Ufukları – Dost Teknoloji Eğitim Derneği
7- Hayalperestler Yarınlar İçin Uçuyor
8- Haydi Çocuklar Bilimin Tohumlarıyla Filizlenmeye
9- Hikayeni Anlat Animasyonunu Yarat
10- Kadın Özsavunma Atölyesi
11- Matematiği Sevdirmek
12- Sanatla Konuşmak – Sanat Tarihi Araştırmaları Derneği
13- Yarınım Mühendis Kızlar

*Projenin 1. başvuru döneminde desteklenmek üzere seçilen fikirlerden 3 tanesinin proje ekiplerinin kişisel sebepleri nedeniyle ertelenmesi/iptal olması sebebiyle, 2. dönemde 13 proje gerçekleştirilecektir.

Pegasus Hava Yolları Hakkında:

1990 yılında havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005’te ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsedi. Türkiye’nin lider düşük maliyetli hava yolu olan Pegasus, hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna olan inancıyla ve uyguladığı “low cost (düşük maliyetli hava yolu)” modeliyle misafirlerine uygun fiyatlı ve genç uçaklarla seyahat etme imkanı sağlıyor. 2018 itibarıyla “Türkiye’nin Dijital Hava Yolu” söylemiyle faaliyet gösteren Pegasus, misafirlerini 35’i yurt içinde, 73’ü yurt dışında olmak üzere toplam 41 ülkede 108 noktaya ulaştırıyor; İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştiriyor. Pegasus, misafir deneyimini odak alan yaklaşımıyla onların seyahat deneyimlerini kolaylaştıracak dijital teknolojiler ve benzersiz yenilikler sunuyor.

Sivil Toplum için Destek Vakfı Hakkında:

Sivil toplum kuruluşları ile bağışçılar arasında bir köprü görevi gören Sivil Toplum için Destek Vakfı, hibe programları aracılığıyla sivil toplumun gelişimini desteklerken bağışçıların şeffaf, güvenilir, sosyal etkisi yüksek faaliyetleri destekleme ihtiyacına cevap veriyor ve böylece bağışçılarla sivil toplum arasında uzun soluklu ilişkilerin kurulup yürütülmesiyle ilgili kolaylaştırıcı bir misyon üstleniyor. Sivil Toplum için Destek Vakfı, bireysel ve kurumsal bağışçılarla çalışma ve hibe programları geliştirme ve yürütme alanlarındaki tecrübesiyle Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nin genel koordinasyon görevini üstleniyor.

TOG Hakkında:

TOG, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Aralık 2002’de kurulan vakıf, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlıyor. Toplum Gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya grup olarak örgütlenerek, belirledikleri ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyor. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmıyor ayrıca gençlerin sorumluluk sahibi aktif bireyler olmalarına yardımcı olarak kişisel gelişimlerini destekliyor.

Pegasus’un Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nde desteklenecek yeni proje fikirleri seçildi 26 Nisan 2024

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu