Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

CHEP Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde kayıpları önlemede küresel etkinin önemine dikkat çekti

Her yıl üretilen gıdanın üçte biri israf ediliyor

 

CHEP Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde kayıpları önlemede küresel etkinin önemine dikkat çekti

 

Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nin gümüş sponsorları arasında yer alan CHEP, Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo ile “Gıda Perakendesinde Değişimi Hızlandırmak” paneline katıldı. Freijo, gıda tedarik zincirinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için müşterilerin ve tedarikçilerin iş birliğinde bulunması gerektiğine, böylece israfın ve boşa dönen nakliye süreçlerinin önlenebileceğine değindi

 

  1. Sürdürülebilir Gıda Zirvesi, Dünya Gıda Günü olan 17 Ekim Perşembe günü Fairmont Quasar Oteli’nde gerçekleşti. Gıda ile ilgili tüm ana gündemlerin, fırsatların, sorunların ve risklerin bütünsel bir yaklaşımla ele alındığı zirvede; üretilen gıdanın her yıl üçte birinin israf olarak kaybedilmesine ve bunun şeffaf bir şekilde önlenmesine odaklanıldı. Buna bağlı olarak gıda sistemlerinde ve iş modellerinde değişim için; tüketici davranışlarından sorumlu tedarik zincirine, döngüsel ekonomi ile ambalajdan gıda atığına ve tüm sektörün verimliliğini ve karlılığını artıracak pek çok konu masaya yatırıldı.

 

Zirve’nin gümüş sponsorları arasında yer alan CHEP, “Gıda Perakendesinde Değişimi Hızlandırmak” panelinde CHEP Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo ile yer aldı. Freijo, gıda israfını önlemek için döngüsel ekonominin bir parçası olmak gerektiğine, dünya kaynaklarının sonsuz olmadığına, nakliye süreçlerinde boş taşıma oranlarının düşürülmesine, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modelleriyle gıda zincirinde oluşan atıklara yönelik ne tür önleyici çalışmalar yapılabileceğine dikkat çekti.

 

CHEP Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Dr. Juan Jose Freijo, Günümüzde dünyada gıda israfının geldiği durumun hepimiz farkındayız. Şu anda eş zamanlı olarak gıda israfının önlenmesi ve bu konunun sürdürülebilirliğinin sağlanması ile ilgili 4 farklı ülkede konferanslar gerçekleşiyor. Türkiye’de de yapılan etkili ve faydalı girişimler, inisiyatifler var. Bu bir tedarik zinciri sorunudur ve eğer bir etki yaratmak istiyorsak müşterilerimiz ve tedarikçilerimizle iş birliği yapmamız gerekiyor” dedi.

 

Şirketlerin doğru ekipman kullanımının gıda tedarik zincirinde büyük önem taşıdığını belirten Freijo, “CHEP olarak sürdürülebilir bir gelecek için, ürün ve hizmetlerin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefliyoruz. “Sıfır Atık” stratejimiz dahilinde dayanıklı, kaliteli ve standart ekipmanlarımızla gıda israfının önemli ölçüde önüne geçmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizin elleçleme verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve ürün kirliliği riskini en aza indirmek için paletlerimizi düzenli bakım ve onarımdan geçiriyoruz. ‘Nakliye İş Birliği’ programıyla müşterilerimizin teslimat rotalarını analiz ediyor ve ekipman toplama noktalarının kesiştiği hatlarda tır kapasitesinin paylaşılması için bir uygulama planı hazırlıyoruz. Gereksiz mesafeleri ve tek yönlü sevkiyatları minimuma indirerek maliyetleri düşürüyor, CO2 emisyonlarını azaltıyoruz. Aynı zamanda Brambles’ın kurduğu BXB Dijital aracılığıyla fiziksel ekipmanlarımızı dijital çözümlerle donatarak daha bağlı, akıllı ve verimli tedarik zincirleri yaratmak üzerine çalışıyoruz. Bu sayede, paletlerimize sensör takıp ürünlerin nerede olduğunu görebilecek, sıcaklık sensörü ile gıda sektöründe soğuk zincirin kırılıp kırılmadığını takip edebilecek, ağırlık sensörüyle de paletlerin üstünde ne kadar ürün kaldığı, bu ürünlerin ne kadar zamanda satıldığı gibi birçok istatiksel veriye ulaşabileceğiz. CHEP olarak, topluma kattığımız değeri her geçen gün artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye ekledi.

 

CHEP Hakkında

Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek, perakende, otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir iş modeli, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan ekipmanlar kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede ekipman yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 59 ülkede 330 milyondan fazla paletlik dolaşım ağı ve 11 bin’den fazla çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi iş modelleri, daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar anlayışıyla her gün sürdürülebilir bir değer yaratmak için çalışmaktadır.

CHEP Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde kayıpları önlemede küresel etkinin önemine dikkat çekti 4 Mayıs 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu