Hava Kargo Hakkında Herşey
Havaalanı

Ercan Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı

Ercan Havalimanı yeni terminal binasının inşaatının başlatılması münasebetiyle, Ercan yeni terminal binası inşaat alanında tören düzenlenerek, temel atıldı. Törene, TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, T&T Havalimanı İşletmeciliği Direktörü Emrullah Turanlı, Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, bazı milletvekilleri, yetkililer ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Arslan “Yıllık 3,5 milyon yolcuya hizmet eden Ercan Havalimanı`na yeni yapılacak terminal binası, başlangıçta yılda 5 milyon yolcuya hizmet edecek ve gerektiğinde de zaman kaybetmeden 10 milyona çıkarılacak işlevsellik ile hazırlandı” ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan konuşmasında; Türkiye’de çok başarılı uygulamalar yaptıklarını belirterek, geçmişte belli bir sınıfın bindiği ulaşım aracı olan uçağın, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ortaya koyduğu hedef çerçevesinde bu sektörde çığır açtıklarını belirtti.

Havalimanı sayısının 26’dan 55’e çıktığını, yıllık 35 milyon olan havayolunu kullanan yolcu sayısının 180 milyonu aştığını anlatan Arslan, Türkiye’de başarılı bir şekilde uygulanan kamu özel işbirliğiyle 18 proje yaptıklarını ve yaklaşık 2,5 milyar dolarlık yatırım aldıklarını kaydetti.

Türkiye’nin en önemli projesi olan İstanbul 3. Havalimanı‘nın, yatırım değerinin 10 milyar avronun üzerinde olduğunu anımsatan Arslan, “Biz geçmişte IMF’den 300-400 milyon dolarlık borçlanmayı sağladığımız zaman Türkiye olarak bayram ediyorduk. Onların temsilcisini havalimanından başlayarak davul zurna ile karşılıyorduk. Sadece bir havalimanına özel sektör marifetiyle yaptığımız yatırım 10 milyar avronun üzerinde bir rakam. Bu bizim gururumuzdur. O havalimanı marifetiyle günde 20 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Bununla da yetinmeyeceğiz, bu havalimanında yılda 200 milyon yolcu uçuracağız. Amerika’dan kalkan uçağın, uçuş üssü İstanbul olacak, İstanbul’dan Uzakdoğu ve Afrika’ya yine biz transit merkezi olacağız” diye konuştu.

“Türkiye’de her ne olursa KKTC‘de de aynısı olacak” diyen bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan varken, KKTC’yi ayrı tutmanın mümkün olmadığını dile getiren Arslan, “Ayrı tutulmadığımız için birçok projeyi birlikte yapıyoruz. Amacımız, KKTC’nin daha da büyümesi, daha da gelişmesi, ayakları üzerinde daha da sağlam durması ve Kıbrıs Türkü’nün, Türkiye’deki insanların kavuştuğu refah seviyesine kavuşması” şeklinde konuştu.

ercan-havalmani-temel

“Yeni terminal binası 20 ayda tamamlanacak”

Bakan Arslan, Ercan Havalimanı’nın yıllık 3,5 milyon yolcuya hizmet ettiğini belirterek, yeni yapılacak terminal binasının başlangıçta yılda 5 milyon yolcuya hizmet edeceğini, gerektiğinde zaman kaybetmeden 10 milyona çıkarılacak kavramda hazırlandığını bildirerek, şunları kaydetti:

3.jpg

“Bir şehre geldiğinizde ilk intibayı havalimanında edinirsiniz. Havalimanı ne kadar lüks ise, ne kadar kaliteli hizmet veriyorsa, ne kadar günün teknolojisini barındırıyorsa o ülkeyi onunla özdeşleştirirsiniz ya da en sonra KKTC’den ayrıldınız, aklınızda kalan yine havalimanı olur, havalimanındaki terminal olur. O yüzden bu modernlikteki bir proje KKTC’ye, Kıbrıs Türklerine yakışır”

4.jpgDenizbank’ın projeye 200 milyon avronun üzerinde yatırım yaptığını ve işletme sürecinde cironun neredeyse yarısını KKTC’ye vereceğini ifade eden Arslan, Denizbank’a teşekkür etti.

Arslan, yeni terminal binasının 20 ayda tamamlanacağını kaydetti.

KKTC’ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Bakanımız Arslan, 5 yeni projenin de bu sene sonuna kadar başlatılacağını ve iki yılda tamamlanacağını söyledi.

KKTC ile Türkiye’nin kaderinin, geçmişinin ve geleceğinin bir olduğunu dile getiren Arslan, “Herkes bunu bilsin. Biz, menfaat uğruna projelerde kader birliği yapmıyoruz. Biz, kaderimiz bir olduğu için bunun gereğini yerine getirmek üzere projelerde adımlar atıyoruz. Biz ne kadar ulaşılabilir ne kadar erişilebilir olursak ekonomimizin, ticaretimizin o kadar büyüyebileceğini, dünyada o kadar söz sahibi olabileceğini ve etkin olabileceğimizi biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu