Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

Uçan Fikirler Proje Yarışması

İGA Havalimanı İşletmesi tarafından, gençlerin proje becerilerini artırmak, fikirlerini organize ederek takım çalışması ortaya koymalarına katkı sunmak ve yetenekli gençleri desteklemek amaçlarıyla İGA Uçan Fikirler Proje Yarışması düzenleniyor. Ödülü proje fikir yarışması başvuruları devam ediyor.

Uçan Fikirler Proje Yarışması
  Düzenleyen:İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. 
  Kategori:Proje Yarışması, Teknoloji Yarışmaları, Dijital Yarışmalar, Üniversite Yarışmaları.
  Kapsadığı Şehir:Tüm Türkiye
  Kimler Başvurabilir:Lisans 3. Sınıf, 4. Sınıf, yüksek lisans öğrencileri veya 2019 veya 2020 yıllarında Lisans veya yüksek lisans mezunu olanlar.
  Son Başvuru Tarihi:28 ŞUBAT 2021
  Sonuç Açıklanma Tarihi:31 MART 2021
  Ödüller:Birincilik Ödülü: 7.500 ₺ İkincilik Ödülü: 5.000 ₺ Üçüncülük Ödülü: 2.500 ₺ İlk üçe giren tüm takım üyelerine İGA’da staj imkanı.
  

Yarışma Hakkında

Sevgili Öğrenciler/Mezunlar, İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. olarak siz değerli gençlerimizin yeteneklerini göstermelerini, proje yazma ve grup çalışma becerilerini artırmalarını desteklemek amacıyla Yetenek Kapısı Proje Yarışmaları kapsamında “İGA Uçan Fikirler Proje Yarışmasını” düzenliyoruz.

Tüm takımlar “Proje Konuları” bölümünden istediği konu başlığını seçip, bu alanda fark yaratacak projelerini “Nasıl Başvurabilirim” bölümündeki adımları izleyerek www.yetenekkapisi.org adresinden bizlere iletebilecektir. 

Küçük bir hatırlatma da yapmak isteriz, başvurmak için acele etmeyin. Önce konu başlığınızı seçin, takım üyelerini belirleyip projenizi geliştirin ve fikrinizi en iyi ifade edecek şekilde “Proje Öneri Formunu” doldurun.

Birden fazla başlıkta proje hazırlamak isterseniz bu da mümkün. Aynı takım üyeleri ile ya da farklı takımlara katılarak birden fazla konu başlığında hazırladığınız projeleri iletebilirsiniz. Ancak unutmayın, bir kişi sadece bir takımın lideri olabilir. (Detaylar için “Yarışma Hakkında Bilinmesi Gerekenler” ve “Başvuru Koşulları” bölümlerini dikkatlice okuyunuz).

Proje Konuları

1. Sürdürülebilirlik odaklı ekolojik projeler,

2. Dijital uygulamalar üzerinden mobilite deneyiminin artırılmasına yönelik projeler,

3. Engelli dostu havalimanı kabiliyetlerinin artırılmasına yönelik projeler,

4. Müşteri memnuniyeti ve sadakat programları projeler,

5. Havalimanı operasyonlarıyla ilgili süreçlerin optimizasyonuna yönelik projeler.

Başvuru Şekli ve Süreci

• www.yetenekkapisi.org adresindeki “öğrenci/mezun” bölümünden üye ol ve giriş yap. 

• Yetenek Kapısında sol menüde yer alan “Etkinlikler” sayfasındaki “İGA Uçan Fikirler Proje Yarışması” ilanını, proje konularını, Proje Öneri Formunu ve diğer tüm detayları incele ama “Başvur Butonuna” basmak için acele etme çünkü “Başvur” demeden önce hazırlaman gerekenler var.

• Yarışmaya katılmak için; 2-5 kişilik proje takımını oluştur,

• Proje takımın için bir isim bul,

• Takım üyeleri ile birlikte hangi başlıkta proje hazırlamak istediğinize karar ver, “Proje Öneri Formunu” kullanarak projen ile ilgili tüm detaylara bu formda yer ver, 

• Başvuruyu, takımınız adına takım lideri olarak belirleyeceğiniz yalnızca bir kişinin yapabileceğini ve başvuru sırasında aşağıda belirtilen dokümanların sisteme yüklenmesi gerektiğini unutma.

  • Proje Öneri Formu (Proje Öneri Formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsin-projeni bizlere bu formu doldurarak iletmeni bekliyoruz.)
  • Takımdaki tüm kişilerin öz geçmişleri (Detaylara “Başvuru adımları bölümünden ulaşabilirsiniz.)

Başvuru Adımları

• Yetenek Kapısı “Etkinlikler” sayfasında yer alan “İGA Uçan Fikirler Proje Yarışması” ilan metninin sonunda yer alan linkten indirebileceğin “Proje Öneri Formundaki” tüm detayları dikkatle okuyun

• 2-5 kişilik Proje Takımınızı oluşturup takımınız için yaratıcı bir isim belirleyin

• “Proje Öneri Formu” nda belirtilen kural ve bilgilere göre projenizi bu form üzerinde yazın

• Proje Öneri formunuzu belirtilen kurallara uygun şekilde hazırlayıp kontrol ettikten sonra, dokümanın ismini “Takım Adı-Proje Konu Numarası” olacak şekilde düzenleyin ve PDF olarak kaydedin (Örneğin takımınızın adı “A” ve seçtiğiniz konu “ Sürdürülebilirlik odaklı ekolojik projeler” ise “Proje Öneri Formu” nun adı: “A-1” olmalıdır)

• Başvuru işlemlerinin takım adına bir kişi tarafından yürütülmesi gerektiğinden, bu süreçleri yönetip kontrol edecek bir takım lideri seçin ve takım liderinin aşağıdaki işlemleri gerçekleştirerek başvuruyu tamamladığından emin olun. 

• Takım lideri olarak seçilen kişi Yetenek Kapısı’na giriş yaparak takımı adına aşağıdaki işlemleri sırasıyla tamamlamalıdır.

  • PDF olarak kaydedilen “Proje Öneri Formu” Yetenek Kapısı’nda “Hesabım” kısmındaki “Dokümanlar” bölümünde yer alan “Yeni Ekle” butonuna tıklanarak sisteme yüklenmeli,
  • Her bir takım üyesine ait PDF formatındaki öz geçmişler, dosya adı “Ad-Soyad-CV” olacak şekilde, Yetenek Kapısı “Hesabım” kısmındaki “Dokümanlar” bölümüne aynı şekilde ayrı ayrı sisteme yüklenmeli,
  • “Etkinlikler” sayfasındaki yarışma ilan detaylarındaki “Başvur” butonuna tıklayarak başvuru sayfasına ilerlemeli,
  • Başvuru sayfasındaki “Takımdaki Kişi Sayısı” alanına takımında yer alan toplam kişi sayısı yazılmalı (takım lideri ve diğer üyelerin toplam sayısı olacak şekilde),
  • Proje yarışması için sisteme yüklenen dokümanlar (Proje Öneri Formu ve takımdaki kişilerin öz geçmiş belgeleri) başvuru sayfasındaki “Belgeler” kısmından işaretlenmeli,
  • Tüm dokümanların seçildiğinden emin olduktan sonra “Başvur” butonuna tıklayarak başvuru işlemi tamamlanmalıdır. (Eğer yüklediğin dokümanları “Belgelerim” kısmındaki listede göremiyorsan başvuru sayfasındaki “Yeni Doküman Ekle” butonunu kullanarak da belgelerini yükleyebilirsin)

Başvuru Koşulları

• Bireysel çalışmalar kabul edilmeyecektir, yarışmaya 2, 3, 4 ya da 5 kişilik takımlar katılabilir.

• Takım lideri ve üyelerinin:

  • Lisans 3. Sınıf, 4. Sınıf, yüksek lisans öğrencisi olması veya 
  • Lisans veya yüksek lisans mezunu ise 2019 veya 2020 yıllarında mezun olmuş olması gerekir.

• Ön lisans / doktora öğrencileri ve mezunları, lisans 1. Sınıf, 2. Sınıf ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.

• Proje Yarışması, yukarıdaki koşulları sağlayan tüm bölümlerden öğrencilerin/mezunların başvurusuna açıktır, bölüm kısıtlaması bulunmamaktadır.

• Takımlardaki her bir üye Yetenek Kapısı platformuna kayıtlı olmalı ve hesabındaki profil bilgilerini tam ve güncel olacak şekilde doldurmalıdır. Yetenek Kapısı hesabındaki eksik veya yanlış bilgilerden kaynaklanabilecek hak kayıplarından yalnızca öğrenciler/mezunlar sorumludur. Takım lideri tarafından başvuru sırasında bildirilecek tüm takım üyelerinin iletişim bilgileri, yapılacak her türlü bildirim için kullanılacak adres kabul edilir. Bilgilerin yanlış girilmesi veya saklanması durumunda oluşacak hak kayıplarından projeyi yürüten kurumlar hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır.

• Kazanan gruplara tek bir ücret ödülü verilecektir. Kişi sayısı bazında bölüştürülmeyecektir. Ödülün takım üyeleri arasındaki paylaşımı takımın sorumluluğundadır.

• Başvuru koşullarından herhangi birine uymadığı ve/veya gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanda bulunduğu tespit edilen proje grupları, yarışmanın hangi aşamasında bulundukları fark etmeksizin, bu durumun tespit edildiği aşamada yarışma sürecinin dışında bırakılacaktır.

Yarışma Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Başvuruların kabul edilebilmesi için “Başvuru Adımları” bölümünde belirtilen işlemlerin tamamlanmış olması gerekir.

• Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra dokümanlar üzerinde düzenleme ve değişiklik yapılamaz. 

• Her takım adına, takım lideri olarak belirlenen sadece bir kişinin başvuru yapması gereklidir, takım üyeleri ayrı ayrı başvuru yapmamalıdır. 

• Her takımın “Proje Konuları” başlığı altında belirtilen konulardan bir tanesine ilişkin “Proje Öneri Formu” hazırlaması yeterlidir. Ancak takım, tercih etmesi halinde, birden fazla Proje Konusu için de başvuruda bulunabilir. Bu durumda, her konu başlığı için ayrı “Proje Öneri Formu” hazırlanmalı ve başvururken hepsi aynı anda yüklenmelidir. (Örneğin, A takımı 2 konu başlığı üzerinde proje hazırlamak isterse, 2 tane farklı “Proje Öneri Formu” dokümanı yüklemeli ve başvuru sırasında her iki proje dokümanını da seçmelidir)

• Yarışmaya katılacak kişiler, farklı takımlarla farklı proje konularına başvuru yapabilirler. Ancak, böyle bir durumda Yetenek Kapısı üzerinden bir kişinin Proje yarışmasına bir kez başvuru yapabileceği unutulmamalı ve başvuru işlemleri için farklı kişiler takım lideri olarak seçilmelidir. (örneğin; A takımında takım lideri olan ve takımı adına başvuru yapan bir kişi, aynı zamanda B takımında yer alıyorsa B takımı adına da başvuru yapamayacağından B takımına farklı bir takım lideri seçilmelidir) 

• Projenin değerlendirmeye alınabilmesi için ilan metninin sonunda yer alan link üzerinden indirebileceğiniz “Proje Öneri Formunun” eksiksiz bir şekilde doldurulması ve takım üyelerinin öz geçmişleri ile birlikte başvuru aşamasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

*Başvuru sahibi proje takımlarının üyeleri, yarışmaya Yetenek Kapısı platformu üzerinden başvurmakla, yukarıdaki yarışma ilanında yer alan maddelerin tümünü okuduğunu, anladığını, kabul ettiğini ve kendisiyle ilgili olarak verdiği bilgilerin doğruluğunu onayladığını beyan, kabul ve taahhüt eder.

Uçan Fikirler Proje Yarışması Ödülleri

Birincilik Ödülü: 7.500 ₺ 

İkincilik Ödülü: 5.000 ₺ 

Üçüncülük Ödülü: 2.500 ₺ 

İlk üçe giren tüm takım üyelerine İGA’da staj imkanı.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 28 ŞUBAT 2021

Sonuç Açıklanma Tarihi: 31 MART 2021

Ödül Töreni: Nisan 2021’in ilk haftası paylaşılacaktır.

Uçan Fikirler Proje Yarışması Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://www.yetenekkapisi.org/student_activities/detail/2020/745965

Yarışma Duyuruları Platformu ile yarışmayı düzenleyen kuruluş bilgileri arasında farklılık olması durumunda yarışmayı düzenleyen kuruluşun verdiği bilgiler esas alınmalıdır.

Uçan Fikirler Proje Yarışması 19 Mart 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu