Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Türk Hava Yolları, Yeni Uçaklarının Finansmanında Sompo AXIS Aviation Finance Insurance (SAAFI) Ürününü Kullanan İlk Havayolu Oldu
  • ISM Havacılık, MIAT Mongolian Airlines ile Kargo Satış Anlaşması İmzaladı!
  • 19 Mayıs uzun hafta sonunda tatilin rotasında şehirler ve kültür turları var
  • Turizmde yükselen 50 başarılı kadın açıklandı
  • İspanyol Havayolu Air Europa, İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı
  • Çelebi Havacılık, Kualanamu’daki Yeni Kargo Terminaliyle Endonezya’daki Varlığını Güçlendiriyor
  • Turkish Airlines Open 2025’i Martin Couvra Kazandı
  • Gazipaşa-Alanya Havalimanı, Copenhagen Air Taxi’nin ilk uçuşunu karşıladı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » SEKTÖRÜN YAŞADIĞI TEMEL ZORLUKLAR
Havacılık

SEKTÖRÜN YAŞADIĞI TEMEL ZORLUKLAR

Mehmet KaliBy Mehmet Kali4 Temmuz 2020Updated:4 Temmuz 2020Yorum yapılmamış4 Mins Read
dünya
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

COVID-19 dünyanın dört bir yanındaki havayollarını yere indirdi. Bu dört tablo, endüstrinin şu an ve yakın gelecekte karşılaştığı temel zorlukları göstermektedir.

Karantinalar, ekonomik durgunluk ve sağlık korkuları, yolcu sayılarına ağırlık vermeye devam edecektir.
Rekor kayıplar zaten hükümetleri devreye girmeye zorladı – ancak sürekli destek finansal sağlamlık ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili koşullara bağlı olabilir.

COVID-19 krizi, dünyanın dört bir yanındaki havayollarını sarstı ve hava yolculuğunu durdurdu, ekonomik sonuçları sektörün çok ötesine taşıyor. İşte şu anda havayollarının karşılaştığı temel zorlukları ve bu hayati sektörde görebildiğimiz dramatik değişiklikleri gösteren dört grafik.

Havayolları sadece bu yıla mahsus olmayan rekor kayıplarla karşı karşıya

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’ne (IATA) göre , dünyanın dört bir yanındaki havayollarının 2020’de rekor 84 milyar dolar kaybetmesi bekleniyor .

Küresel ekonomik durgunluk ve gezginlerin virüse yakalanma korkusu, seyahat kısıtlamaları azalmaya başlasa bile yolcu sayıları üzerinde yoğunlaşmaya devam edecektir. Şirketlerin video toplantılarının ve çevrimiçi konferansların maliyet tasarrufu sağlayan etkisini fark etmesiyle iş seyahatinin de durgun olması bekleniyor. Bu tasarruflar, zorlu bir ekonomik iklimde daha hoş karşılanacaktır. Bu nedenle havayollarının 2021’de hala 16 milyar dolar kaybetmesi bekleniyor ve bu da sonbahar ve kış aylarında ikinci bir COVID-19 enfeksiyonu dalgası olmayacağı varsayılıyor.

Havayolu Endüstrisi Karı ve FVÖK Marjı

Karantina süreçleri, tam seyahat yasaklarına benzer bir endüstri etkisine sahiptir

Ülkeler yabancı ziyaretçileri tekrar kabul etmeye başlıyor, ancak bu genellikle varıştan itibaren iki haftalık karantina süreci sunuluyor. Havayolları için, bu karantina uygulamalarında yolcu sayılarında bir iyileşme ile sonuçlanması olası değildir. Bir IATA analizi, tam seyahat yasakları altındaki uçuşlar ve karantina süreçleri benzer düşüşleri işaret ediyor. Mantıklı olanda budur, karantinada kalmaktansa evde oturmak tercih sebebidir. Bu iş seyahatleri için de böyledir.  Bu, sektörün iyileşmesini uzun vadede daha da karmaşık hale getiriyor.

Karantina gereksinimlerinin etkisi

Karantina önlemlerine bir alternatif, seyahat balonları veya hava köprüleri olarak adlandırılır, yani düşük enfeksiyon sayılarına sahip ülkeler birlikte gruplanır ve birbirleri arasında karantina içermeyen seyahatlere izin verir. Bu tür anlaşmalar yolcu sayılarına bir şekilde yardımcı olabilir, ancak küresel seyahatin öngörülebilir gelecek için sınırlı kalacağı gerçeğini değiştirmezler. Ayrıca, anlaşmaların belirli ülkelerin ikinci dalgalar ya da yerelleştirilmiş salgınlar yaşamasına bağlı olarak zaman içinde değişmesi muhtemeldir.

Havayolları hikayenin sadece bir parçası – tüm seyahat endüstrisinin başı belada

BM Dünya Turizm Örgütü’nün öngördüğüne göre , turistlerin sayıları bu yıl 1 milyar azalabilir. Daha geniş ekonomiler üzerindeki domino etkisi felaket olur. Seyahat ve turizm sektörü 2019 yılında dünya çapında 330 milyon veya 10 işten 1’ine katkıda bulunmuş ve küresel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 8,9 trilyon dolar eklenmiştir. Mevcut seyahat kısıtlamaları yalnızca Eylül ayından itibaren hafiflemeye başlarsa, bu katkı 2020’de% 62 oranında azalarak 5.5 milyar $ ‘a düşebilir ve dünya çapında 197 milyondan fazla iş kaybedilebilir .

2020 yılı için tahmini varışlar

Turizm endüstrisinde bir iyileşme ancak havayolları hala tekrar uçmaya hazır olduklarında yolcuları karşılamaya hazırsa mümkün olacaktır.

Havayollarının daha geniş ekonomik ve stratejik önemi ile birleştiğinde bu felaket senaryoları göz önüne alındığında, hükümetler bu kriz ve ötesinde olasılıkla onları desteklemek için adım atmak zorunda kalacaklar.

Hükümetler havayolları kurtarıyor – ama doğru olanları destekliyorlar mı?

Hükümetler havayollarını desteklemek için 123 milyar dolar harcadı ve muhtemelen sektörün sorunları devam ederken daha fazla harcama yapmak zorunda kalacaklar. Bununla birlikte, yardımlarını krizden önce mali açıdan sağlam havayollarıyla sınırlamak yerine, hükümetler çoğunlukla işletmelerin uzun vadeli uygulanabilirliğini dikkate almadan yardım verdiler. Bu endişe vericidir, çünkü mevcut devlet yardımı (özkaynaktan ziyade borç yaratır) havayolu şirketlerinin borç seviyelerine katkıda bulunacaktır. Pandemi geçtikten sonra, bazı havayolları borç ve kötü yönetim tarafından ezilmiş olarak yine de başarısız olabilir.

İş modeline bağlı olmayan yardım

Sektör için bir fırsat mı?

Hükümetler havayollarına daha fazla devlet yardımı koyduklarından, karşılığında bir şey talep etmeye başlayacaklardır. Olası bir senaryo, sadece krizden önce iyi yönetilen ve mali açıdan sağlam olan ve ulusal çıkarlar için hayati öneme sahip olan havayollarını desteklemeye geçmeleri. Başarısız havayolları iş modellerini ve yönetimini elden geçirmek zorunda kalabilirler. Hükümetler için , bir dizi sektörde sadece finansal açıdan sağlam işletmeleri desteklemesi yönünde çağrılar yapılmıştır , çünkü başka bir şey belirsiz ve sürdürülemez bir ekonomik toparlanmaya yol açacaktır.

İleride daha geniş ve olumlu bir değişiklik de olabilir: hükümetler havayollarından sadece özel hissedarların değil, çok çeşitli paydaşların çıkarlarını değerlendirmelerini isteyebilir. Çevre kuruluşları ve diğer gruplar, örneğin, herhangi bir havayolunun kurtarılmasının işçi haklarının iyileştirilmesi ve emisyonları azaltmak ve iklim değişikliğiyle mücadele için daha fazla eylem gibi koşullarla bağlantılı olmasını talep etmişlerdir . Bazı hükümetler zaten iklim ile ilgili koşullara sahip kurtarma hizmetleri önermişlerdir .

Paydaşlar arasında hükümet ve yerel makamlar, ayrıca havaalanları, seyahat ve turizm topluluğu ve diğer iş sektörleri, ilgili sivil toplum kuruluşları ve çıkarlarını hisseden herkes etkilenmektedir. Havayolları devlet yardımına daha fazla bağımlı olduğundan, seslerinin daha etkili olması muhtemeldir. Seyahat ve turizm endüstrisinde, krizi daha ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir bir turizm modeli oluşturmak için bir fırsat olarak kullanmaya yönelik çağrılar olmuştur . Mevcut sayıları ve tahminleri daha iyi yapmak ve hava yolculuğu için daha parlak bir gelecek şekillendirmeye yardımcı olmak için bir dürtü olarak görürsek, havacılık endüstrisinde benzer bir şey olabilir.

kAYNAK

http://aeroportist.com/pandemi-sonrasi-dunyada-ucus-rekoru.html
Başarısız havayolları ekonomik durgunluk havacılık endüstrisinin zorlukları havayollarına verilen destekler hükümetleri havacılık destekleri IATA analizi karantina süreçleri karantina uygulamaları küresel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla mali açıdan sağlam seyahat kısıtlamaları yerel makamlar
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Türk Hava Yolları, Yeni Uçaklarının Finansmanında Sompo AXIS Aviation Finance Insurance (SAAFI) Ürününü Kullanan İlk Havayolu Oldu

    13 Mayıs 2025

    19 Mayıs uzun hafta sonunda tatilin rotasında şehirler ve kültür turları var

    13 Mayıs 2025

    Turizmde yükselen 50 başarılı kadın açıklandı

    13 Mayıs 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.