Hava Kargo Hakkında Herşey
Denizyolu TaşımacılığıHava KargoHavacılık

CMA CGM AFKLMP Ortaklığı Ağ Genişletmenin Anahtarı

90 / 100

 

CMA CGM AFKLMP Ortaklığı Ağ Genişletmenin Anahtarı

 

CMA CGM Air Cargo ve Air France KLM Martinair Cargo (AFKLMP) arasında geçtiğimiz günlerde başlatılan ortaklığın ana sebeplerinden biri, taşımacılık firmalarının küresel operasyonlarına yanıt verme ihtiyacını karşılamaktı.

İlk olarak Mayıs 2022’de duyurulan ve 10 yıl sürecek olan bu iş birliği, her iki taşıyıcının kargo uçak kapasitelerini ortaklaşa kullanmasını içeriyor. İlk aşamada CMA CGM’nin altı kargo uçağı ve AFKLMP’nin altı kargo uçağı dahil olacak.

Bu ticari ortaklık ayrıca Air France-KLM’nin uçak gövde kapasitesini de kapsıyor ve bu 160’dan fazla uzun menzilli uçağı içeriyor.

İki şirket ayrıca sistemleri, ağ stratejileri, gelir yönetimi, dağıtım ve müşteri yaklaşımı konularında uyum sağladılar. İnternet üzerinde, her iki şirket de Franco-Dutch havayolu grubu tarafından geliştirilen myCargo platformunu kullanıyor.

cma

Ortaklığın temel faydası hakkında sorulduğunda, her iki havayolu da sundukları genişlemiş ağlara vurgu yaparak, bu sayede küresel çözümler sunma ihtiyacını karşılayacaklarını açıkladılar.

CMA CGM Air Cargo’nun CEO’su Guillaume Lathelize, “Genç bir havayolu olarak, köklü bir havayolu ile ortak olmak ve küresel hizmet ağına erişmek, ürün teklifimizi daha uygun hale getiriyor” dedi.

“Biz, büyük bir deniz konteyner grubunun [CMA CGM] bir parçasıyız ve aynı zamanda CEVA markası altında büyük bir lojistik grubuna sahibiz. Amacımız, hava kargo endüstrisinde önemli bir marka haline gelmek.

“AF KLM ile ortaklık kurmanın, küresel bir oyuncu olma yolunda öğrenme sürecini hızlandıracağını gördük. Bugün sunduğumuz ortak ürün, grubumuzun müşterileri için, yalnız başımıza yapabileceğimizden çok daha uygun hale geldi.”

air france

AFKLMP’nin kargo başkan yardımcısı Adriaan Den Heijer ise şunları ekledi: “Bizim için, iki merkezimizde de [Paris CDG ve Schiphol] istediğimiz gibi bir oyuncu olabilmek için, küresel bir ağ sunabilmek önemlidir.

“CMA CGM Air Cargo için bu, iş modelini hızlandırmanın bir yolu ve biz de şimdi Afrika, Güney Amerika ve ABD’ye ek olarak Çin ve Hindistan’a tam kargo kapasitesine sahibiz. Bu, gövde yapımızı tamamlıyor ve müşterilerimiz için daha uygun hale getiriyor.”

Den Heijer, taşımacılık sektöründeki sürekli birleşmenin, müşterilerin giderek daha küresel hale geldiği ve havayollarının da sundukları hizmetlerle bu trendi yansıtmaları gerektiği anlamına geldiğini söyledi.

Lathelize ; “Tedarik zinciri zorlukları için çözümler sunabilen ortaklar arayan müşteriler var. Ve biz grup olarak, şimdi bu zorlukları karşılayabilecek ve AF KLM ile ortaklığımızla okyanus ve hava varlıklarımızı birleştirerek çözümler sunabilecek durumdayız.” dedi.

Den Heijer, CMA CGM’nin Air France KLM Grubu’na %9 oranında yatırım yapmasının, yeni girişimin ortaklığa olan bağlılığını gösterdiğini belirtti.

CMA

İki şirket, CMA CGM’nin konteyner taşımacılığı pazarındaki varlığı aracılığıyla deniz-hava veya hava-deniz operasyonlarını geliştirme potansiyeline de dikkat çekti.

“CEVA Logistics” adlı lojistik firmasının CMA CGM Grubu’na ait olması, potansiyel bir tartışma konusu olabilir. CMA CGM Grubu’nun Bolloré Logistics’i satın alma anlaşması yapmasından sonra CEVA, hava kargo kapasitesi açısından en büyük beş alıcıdan biri olacak.

İki şirket, CEVA’nın diğer tüm lojistik firmaları gibi muamele göreceğini ısrarla belirtti. Den Heijer “Yönetim ve organizasyon açısından, çok iyi sınırlara sahip olduğumuzdan eminiz. CMA CGM ile olan işbirliğimiz bir hava kargo işbirliğidir. Nokta,” dedi.

“Eğer böyle bir durum olursa,( CEVA’nın avantaj elde etmesi gibi)  biz oyunun dışında kalırız.”

Den Heijer ekledi “Bununla ilgili yasal sınırlar bulunmasının yanı sıra etik ve iş sınırları da bulunuyor. Ve çoğu müşteri bunu fark etmektedir. Ancak elbette, bu konuda sorularımız var ve bu da mantıklı”.

Lathelize, CMA CGM Grubu’nun son beş yıldır CEVA işini ve konteyner taşımacılığı işini ayrı ayrı yürüttüğünü ve hiçbir sorun olmadığını belirtti.

“Liman işinde, CEVA’nın nakliye işimizden ayrı olarak işletildiği kabul edildi. “Bu, hava kargo sektöründe biraz daha yeni bir durum çünkü öncesinde bir hava kargo oyuncusu değildik, ancak müşterilerimizin bizimle çalışırken rahat olmalarını sağlamak için gerekli tüm sınırları uygulamaya koyduk.”

Bu tür ortaklıkların ve yapıların artmasıyla birlikte, lojistik ve tedarik zinciri sektöründe hibrit yapıların giderek yaygınlaştığını belirttiler. Havayolları ve taşıyıcılar arasındaki ortaklıklar, nakliye gruplarının taşımacılık operasyonlarına sahip olması gibi durumlar, bu sektörde artık yaygınlaşan bir yapı haline geliyor.

Bu ortaklık, CMA CGM Air Cargo ve Air France KLM Martinair Cargo’nun küresel operasyon ihtiyaçlarını karşılamak için bir araya gelmelerini sağlıyor. Genişlemiş ağlarıyla müşterilere küresel çözümler sunma becerilerini artırıyor ve taşımacılık sektöründeki müşterilerin giderek daha küresel olmasıyla uyumlu hizmetler sunma gereksinimine yanıt veriyor.

Bu işbirliği, her iki havayolunun da güçlü yönlerini birleştirerek müşterilerine daha geniş bir hizmet yelpazesi sunma fırsatı sağlıyor. Aynı zamanda CMA CGM Grubu’nun deniz ve hava varlıklarını birleştirerek deniz-hava veya hava-deniz operasyonları geliştirme potansiyeline de sahip.

Sonuç olarak, CMA CGM Air Cargo ve Air France KLM Martinair Cargo’nun ortaklığı, taşımacılık sektöründeki müşteri ihtiyaçlarına cevap verebilmek, genişlemiş ağlar sunabilmek ve lojistik operasyonlarda daha rekabetçi olabilmek için bir fırsat olarak görülmektedir.

 

İçerik:aircargonews

 

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu