Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • I-MICE’ta Yeni Dönem Başladı: Başkanlık Görevi Işıl Özmen’e Devredildi
  • Türk Hava Yolları, Havelsan Simülatör Siparişlerini Artırdı
  • Air India 171 Kazası: Temel Temalar ve Önemli Bulgular
  • Talpa’dan Air India Uçuş 171 Kazasına İlişkin Açıklama
  • Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı
  • “Tehlikeli Maddelerin Hava Yoluyla Emniyetli Taşınması Talimatı (SHT-18)”
  • Kargo Uçaklarının Kapasite Rehberi
  • AJet ile Kariyer Yolculuğuna Hazır Mısınız?
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Güncel Haberler » Deniz dolgusu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı
Güncel Haberler

Deniz dolgusu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı

Mehmet KaliBy Mehmet Kali8 Mayıs 2015Updated:10 Mayıs 20151 Yorum2 Mins Read
Deniz dolgusu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı 17 Haziran 2025
Ordu Havaalanı - Giresun Havaalanı
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

ORDU GİRESUN 2

Türkiye’nin deniz dolgusu üzerine inşa edeceği ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyan Rize-Artvin Havalimanı’nın sondaj çalışmaları başlıyor.

ÇED raporu hazırlanan Rize-Artvin Havalimanı‘nın deniz dolgusunun yapılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel bir mühendislik firmasıyla anlaştı. Bakanlık ve firma yetkilileri, Pazar ilçesinin Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasında, 4,5 kilometrelik deniz dolgu alanında incelemede bulundu. Havalimanın yapılacağı denizde en derin bölge 26 metre olarak belirlendi. Bakanlık yetkilileri, sondaj çalışmaları için yer teslimi yaptı. Yetkililer, bölgede 31 sondaj kuyusu açacak, zemin deneyi yapacak, batimetri haritalarını hazırlayacak. Mühendislik firması yetkilileri, yaklaşık 90 günlük çalışma sonunda jeolojik-jeoteknik etüt raporunu hazırlayarak ilgili Bakanlığa sunacak.

Jeoloji mühendisi Orkam Tamer Yarım, İstanbul Boğazı’nda sondaj çalışması yaptıklarını, tecrübeleri olduğunu belirterek, çalışmaların yaklaşık 45 günde tamamlanacağını söyledi. İşin teslim süresinin 90 gün olduğunu dile getiren Yarım, “Bu süre içerisinde 31 sondaj kuyusu açacağız. Altyapıları projelendirdikten sonra havalimanı için bütün altyapı tamamlanmış olacak. Karadeniz dalgalı olduğu için proje süremiz 90 gün ama 60 günde işi teslim edeceğimizi düşünüyoruz. Ardından havalimanı inşaatı başlayacak” dedi.

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu ise Rize’de havalimanı tartışmalarının 40 yıllık mesele olduğunu ifade ederek, 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatı doğrultusunda çalışmaların başlatıldığını ve bu aşamaya gelindiğini kaydetti. Havalimanının artık şehrin bir gerçeği olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür eden Topçu, “Havalimanı Rize’yi bir üst lige taşıyacaktır. Bu şehrin sanayisine, ekonomisine, gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. bugün itibarıyla çalışmalar başlatıldı. Çok büyük bir kazanım sağlandı” ifadesini kullandı.

Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye’nin ve Avrupa’nın deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, daha önce yaptığı açıklamada, havaalanının 22 Mayıs’ta açılacağını bildirmişti.

LOJİPORT

artvin uçak bileti ÇED raporu Jeoloji mühendisi ORDU giresun havalimanı rize uçak bileti Rize- Artvin Havalimanı sinop uçak bileti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali
  • Website

Related Posts

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı

13 Haziran 2025

Suriye’nin bayrak taşıyıcısı İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

11 Haziran 2025

TAV Havalimanları’ndan dijital erişilebilirlikte önemli adım

11 Haziran 2025

Comments are closed.

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.