Hava Kargo Hakkında Herşey
HavacılıkKargoManşetTurizm

DÜNYA’DA YOLCU TRAFİĞİ ARTIŞTA , HAVA KARGO DÜŞÜŞTE

HAVA KARGO
DÜNYA’DA YOLCU TRAFİĞİ ARTIŞTA , HAVA KARGO DÜŞÜŞTE

 

YOLCU TRAFİĞİ ARTIŞTA ,

HAVA KARGO DÜŞÜŞTE

 

Küresel yolcu trafiği Ağustos ayı sonu itibariyle % 6,4 arttı. Temmuz ve Ağustos ayları, turizm aktiviteleri ve tatil seyahatlerinin yoğunluğu sebebiyle güçlü yolcu artışını yakaladı. İç hat ve dış hat büyüme %6,4 ve %6,5 oranında gerçekleşti. Büyüme on iki aylık ortalama trendin üstünde seyretti.

Dünyada tüm bölgelerde yolcu trafiğinde artış gözlenirken Afrika‘da %4,6 lık bir düşüş yaşandı. Kuzey Afrika‘da yaşanan karışıklıklar ve güvenlik zaafiyeti bu düşüşe sebep oldu.   Ortadoğu havalimanları ise %15 ten başlayan çift haneli rakamlarla en büyük artışı gösterdi.

Doha (DOH) %22 ,Abu Dabi (AUH) %17,4 gibi ciddi bir artışla Ortadoğunun iki önemli merkezi haline geldi.

Avrupa ve Amerika bölgelerindeki olumlu gelişmelerde bu bölgelerdeki yolcu trafiği artışına etki etti. Her iki bölgede de % 5,7 lik bir artış yaşandı. 

Asya Pasifik bölgesinde % 8,3 lük bir yolcu trafiği artışı görüldü. Çin ve Hindistan‘daki pek çok havalimanı yıllık yolcu sayısında artış rapor etti. Şangay (PVG) % 20,9 ve Yeni Delhi (DEL) % 15,3 büyüdü.

Asya Pasifik bölgesinde yolcu trafiği güçlenirken hava kargo taşımacılığı Çin’deki yavaşlayan ekonomik büyümeden olumsuz etkilendi. Bölgedeki en büyük hava kargo merkezleri geçen yıla oranla durağanlık gösterdi. Bölgenin en büyük merkezlerinden  Hong Kong (HKG), yıl bazında %1,4 düşüş kaydetti. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu