Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Türkiye’den Suudi Arabistan’a Turizm Trafiğinde Rekor Artış!
  • TGS’ye Yeni Genel Müdür: Doç. Dr. İbrahim Zeki Akyurt
  • Centrum Air, 10. Uçağıyla Filosunu Güçlendirdi!
  • Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi
  • Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş
  • Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı
  • Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi
  • Emirates, Crypto.com ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Firma Haberleri » KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR
Firma Haberleri

KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR

Zeynep KaliBy Zeynep Kali22 Mayıs 2025Yorum yapılmamış2 Mins Read
kruvaziyer turizmi
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
90 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR

2025 REKORU ŞİMDİDEN SİNYAL VERDİ! KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR

 

Türkiye, kruvaziyer turizminde güçlü bir ivme yakaladı. Yılın ilk 4 ayında Türkiye’ye 169 kruvaziyer gemisiyle giden-gelen ve transit turist sayısı yüzde 52 artış gösterdi. 2025 yılı Ocak-Nisan döneminde yaşanan hareketliliğin, rekor beklentisini güçlendirdiğini ifade eden Sea Genesis Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yazıcı, konforlu ve çeşitli eğlence seçenekleri sunan bu tür yolcu gemilerinin, karadaki 5 yıldızlı otelleri anımsattığına dikkat çekti.

kruvaziyer turizmi
KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR

Türkiye’nin; sahip olduğu doğal güzellikler, kültürel yapılar ve yaz – kış turizmi için sunduğu çok çeşitli imkânlar nedeniyle turistler için cazibe merkezi olma özelliği artarak devam ediyor. Özellikle deniz, kum, güneş tatilcileri için adeta bir cennet olan Türkiye, barındırdığı kültürel ve inanç birikimi ile dünyanın sayılı turizm ülkeleri arasında yer alıyor. Ülkemiz, sunduğu güçlü turizm altyapısıyla da bu değerleri yaşamak için gelen milyonlarca turisti ülkelerine memnun şekilde gönderiyor.

kruvaziyer turizmi
KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR

Yolcu Sayısı Yılın İlk 4 Ayında Yüzde 52 Arttı 

Dünyanın yeni turizm merkezi olma yolunda ilerleyen ve geçen yıl tüm zamanların gelir rekorunu kıran Türk turizmi, bu yıl yeni bir rekor bekliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verilere göre, 2025 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye’ye 169 kruvaziyer gemisiyle giden-gelen ve transit turist sayısı 135,1 binden 205,7 bine ulaştı. Kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 arttığı Türkiye’de kruvaziyer yolcu sayısı da yüzde 52,3 arttı. Bu dönemde, kruvaziyer turistlerin uğradığı limanlar içinde ilk üç sırada; İstanbul, Kuşadası ve İzmir yer aldı. 

kruvaziyer turizmi
KRUVAZİYER TURİZMİNDE REKOR ARTIŞ BEKLENİYOR

“’Yüzen Oteller’, Karadaki 5 Yıldızlı Otelleri Anımsatıyor”

Sektördeki hareketliliğe dikkat çeken ve erken rezervasyonlarda, geçmiş dönemlere göre artış olduğunu aktaran Sea Genesis Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yazıcı, yılın ilk 4 ayında yaşanan bu gelişmelerin, turizmde rekor beklentisini güçlendirdiğini belirtti. 

Konforlu ve çeşitli eğlence seçenekleri sunan bu tür yolcu gemilerinin, karadaki 5 yıldızlı otelleri anımsattığına dikkat çeken Yazıcı, “Kruvaziyer gemileri, sadece sonsuz maviliklerde seyahat etme fırsatı sağladığı için değil, misafirlere sunduğu imkânlar ve konfor nedeniyle de ilgi görüyor. ’Yüzen oteller’ olarak da tanıtabileceğimiz bu gemilerinde; geniş yemek salonları, eğlence alanları, havuzlar, spa tesisleri, çeşitli aktivite alanları bulunuyor, karadaki 5 yıldızlı otelleri anımsatıyor.” dedi.

 

gemi turları kruvaziyer seyahati Kruvaziyer turizmi
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    Türkiye’den Suudi Arabistan’a Turizm Trafiğinde Rekor Artış!

    12 Temmuz 2025

    TGS’ye Yeni Genel Müdür: Doç. Dr. İbrahim Zeki Akyurt

    12 Temmuz 2025

    Horoz Lojistik, Deniz Taşımacılığında Hedef Büyüttü

    10 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.