Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

İngiliz/Türk Teslimat Dronları Üreticisi CARGOTRON Drone Lojistik Ekosistemine Katılıyor

63 / 100

İngiliz/Türk Teslimat Dronları Üreticisi CARGOTRON Drone Lojistik Ekosistemine Katılıyor

 

Drone üreticisi CargoTron’un Drone Lojistik Ekosistemi’nin (DLE) en yeni üyesi olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Şirket, özellikle orta/son mil B2B teslimat hizmetlerinde kullanılan bir drone platformunun geliştirilmesi üzerinde çalışıyor. DLE, CargoTron ile işbirliği yapmaları için diğer üyelerin katılımını destekliyor, girişimlerin daha hızlı ivme kazanmalarını desteklemeye istekli.

CargoTron bu yılın Nisan ayında, uzaktan kumanda edilecek, bir tonluk, hibrit bir eVTOL olan ve 250 kg taşıma yükünü 600 km’den fazla mesafeye taşıyabilen PD250’yi tanıttı. PD250’nin birincil kullanım alanı, kara taşımacılığındaki kısıtlamaların ve trafik sıkışıklığının üstesinden gelen B2B ekspres / kamyon yükünden daha az koli teslimatlarıdır.

Aşağı katlanan kanatları sayesinde yükleme alanları, otoparklar vb. yerlerde kalkış/iniş yapabilir. Diğer kullanım alanları arasında insani yardım, acil durum kargoları, açık deniz/rüzgar santrali alanlarına ekipman teslimatı ve para-militer ve askeri görevler yer almaktadır. Müşteriler, genel B2B malzemeleri, soğutulmuş tıbbi yardım ve bakım ekipmanı gibi farklı hacim ve türdeki kargoların kolay erişilemeyen uzak bölgelere düşük maliyetle taşınmasının faydalarını tespit etmişlerdir. Hedef müşteriler arasında lojistik tedarik şirketleri, insani yardım / acil durum tedarik operatörleri, açık deniz rüzgar enerjisi santralleri operatörleri, sahil güvenlik, para-militer ve askeriye yer almaktadır. Şirketin sunduğu avantajlar arasında en küçük güvenli iniş alanı, özelleştirilebilir kargo podları, kargo podlarının yerde hızlı değişimi, en düşük temin ve işletme maliyetleri yer almaktadır.

eVTOL kargo drone’ları yolcu versiyonlarından gelen talebi yavaş yavaş geride bırakıyor. Hem Deloitte hem de SMG, uzaktan kumandalı kargo drone’larının 2025-2030 yılları arasında eVTOL pazarında daha büyük bir pay alacağını öngörüyor. PD250’nin standart kargo-podu, 250 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip iki yarım boy Euro-palet barındıracak şekilde tasarlanmıştır. Buna paralel olarak PD250, soğutulmuş veya dökme yükleri barındırmak için özelleştirilmiş kargo-podları taşıyabilir.” Bay Ross Kelly, CARGO TRON CEO’su.

CARGOTRON, orta mil/son mil kapasiteli drone teslimat çözümleri geliştirmek üzere 2021 yılında kurulmuş bir İngiliz-Türk start-up şirketidir. CargoTron yatırım/işbirliği arıyor. 2 kurucu ortak ve küçük çekirdek mühendislik ekibi 150 yılı aşkın havacılık deneyimine sahiptir, bu nedenle ürünün, gelişiminin ve satış potansiyelinin düşük riskle yüksek yatırım getirisi ile elde edileceğinden eminiz.

DRONE LOJİSTİĞİ EKOSİSTEMİ

DLE, drone lojistiği sektöründe faaliyet gösteren Şirketler, Üniversiteler, Kamu/Hükümetler ve Yatırımcılardan oluşan küresel/sanal bir ağdır. DLE’nin amacı, hızla gelişmekte olan bu sektörde standardizasyonu teşvik etmek için işbirliği yapmak üzere paydaşları bir araya getirmektir. Böylece üyelerinin ürün ve hizmetlerinin sınır ötesi pazarlanmasını ve ticarileştirilmesini hızlandırmaktır. Bu sektördeki şirketlerin çoğu finansman, insan gücü ve uzmanlığa sınırlı erişimi olan erken aşamadaki start-up’lar olduğundan, DLE, şirketlerin ürün ve hizmetleri birlikte geliştirmek ve/veya diğer üyelerle ortaklaşa gerekli sınır ötesi pazar erişimini elde etmek için uzmanlıklarını paylaşmaları için ideal bir platformdur.

kaynak www.suasnews.com

İngiliz/Türk Teslimat Dronları Üreticisi CARGOTRON Drone Lojistik Ekosistemine Katılıyor 27 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu