Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • I-MICE’ta Yeni Dönem Başladı: Başkanlık Görevi Işıl Özmen’e Devredildi
  • Türk Hava Yolları, Havelsan Simülatör Siparişlerini Artırdı
  • Air India 171 Kazası: Temel Temalar ve Önemli Bulgular
  • Talpa’dan Air India Uçuş 171 Kazasına İlişkin Açıklama
  • Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı
  • “Tehlikeli Maddelerin Hava Yoluyla Emniyetli Taşınması Talimatı (SHT-18)”
  • Kargo Uçaklarının Kapasite Rehberi
  • AJet ile Kariyer Yolculuğuna Hazır Mısınız?
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havaalanı » Havanın devleri Sabiha Gökçen'in kapısında
Havaalanı

Havanın devleri Sabiha Gökçen'in kapısında

Mehmet KaliBy Mehmet Kali6 Temmuz 2014Yorum yapılmamış2 Mins Read
Havanın devleri Sabiha Gökçen'in kapısında 17 Haziran 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştirdiği yurtdışı uçuşları 19’a çıkarmasının ardından Lufthansa, British Airways ve Air France sıraya girdi.

 

Dört defa üst üste Avrupa’nın en iyi havalimanı seçilen, dünya sıralamasında 180’inci sıradan 90’ıncı sıraya yükselen Sabiha Gökçen Havalimanı’na havacılık devlerinin ilgisi artıyor. Bu ilginin artmasın en önemli sebeplerinden biri Türk Hava Yolları’nın (THY) Atatürk Havalimanı’ndan sonra Sabiha Gökçen’i ikinci uçuş merkezi yapmaya başlaması. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan tarafından Sabiha Gökçen’de hizmete açılan THY’nin Uçak Bakım Onarım Merkezi (HABOM) ile de bu hamle perçinlendi. Bu gelişmelerin ardından dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin sıraya girdiğine dikkat çeken Sabiha Gökçen Havalimanı Ceo’su Gökhan Buğday, “Lufthansa ile her yıl iki üç kez görüşüyoruz. British Airways ve Air France da Sabiha Gökçen’den uçmak istiyor. Ama Avrupa’daki ciddi ve büyük sıkıntılar onları bu adımı atmakta zorluyor. Avrupa havacılıkta yüzde 2 büyüdüğünde seviniyor, biz yüzde 20’nin altına düştüğünde üzülüyoruz. Hal böyle olunca da yeni hatlarda frene basıyorlar. Bir de şu dezavantajları var. ‘Tamam Sabiha Gökçen’de de pazara girmem gerekiyor’ diyorlar ama aynı şehirde ikinci bir limana inmekte tereddüt ediyorlar. Lufhansa görüştüğümüz Avrupa devleri arasında en önemlisi. Çünkü Lufthansa’nın Türkiye-Almanya arasında büyük bir marketi var. THY’nin Sabiha Gökçen’den 19 dış hat seferi var. Bu pastadan Lufthansa’da pay almak istiyor. Üçüncü havalimanında ilk faz 2017’nin sonunda bitecek. Bu durumda Atatürk Havalimanı’ndan yeni uçuş izni almaları da imkânsız. Bu yüzden yakın zamanda bir karara varacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

Üçüncü havalimanı İstanbul’u uçuşların merkezi yapacak
Üçüncü havalimanı tamamlanana kadar İstanbul’dan uçan yolcu sayısının 120 milyonu geçeceğine değinen Sabiha Gökçen Havalimanı Ceo’su Gökhan Buğday, “Aslında yeni havalimanının yapımın geç kalındı. Ama bu Sabiha Gökçen’e yaradı. Bizim uzak uçuşlarımızı besleyen en büyük kaynağımız Uzakdoğu ve Ortadoğu’dan gelen uçuşlar. Örneğin İran’dan Amerika uçuşlarına büyük bir yolcu desteği geliyor. Beyrut’tan, Dubai’den, Doha’dan çok büyük talep geliyor. Bu hatları İstanbul’a bağladığımız zaman uzak uçuşları portföyümüze katma şansımız çok büyük olacak. Bunu iki yılda başarabiliriz. Üçüncü havalimanı tamamlandığında da Türkiye batıdan doğuya, kuzeyden güneye bütün uçuşların en büyük merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

Cemil YILDIZ İSTANBUL

2. pist 2014 havalimanı istanbul rekor Sabiha Gökçen yolcu sayısı
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali
  • Website

Related Posts

Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan Taşkent direkt uçuşları başladı

13 Haziran 2025

Suriye’nin bayrak taşıyıcısı İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına başladı

11 Haziran 2025

TAV Havalimanları’ndan dijital erişilebilirlikte önemli adım

11 Haziran 2025

Comments are closed.

  • Hakkımızda
  • Künye
  • İletişim

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.