Hava Kargo Hakkında Herşey
Yan Haber

2016 yılı turizm beklentileri ne olacak?

YENİ YILDA TURİZM İSTATİSTİKLERİ DEĞİŞİYOR

Tarihi Ankara Kalesi’nin yer aldığı Ulus Bölgesi, turistlerin en çok ilgi gösterdiği alanların başında yer alıyor. Divan Çukurhan Otel Müdürü Sylwia Dal, turizm sektörünün 2016 yılı beklentilerini anlattı.

ankara

Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmelerden etkilenen sektörlerin başında turizm yer almakta. Başkent olması sebebi ile de çok sayıda turist ağırlayan şehirler arasında bulunan Ankara’nın turizmini Divan Çukurhan Otel Müdürü Sylwia Dal anlattı.

“Ankara’ya en çok turist Amerika’dan geliyor”

Ankara’ya en çok Amerikalı turistlerin ziyarete geldiğinin altını çizen Dal “ Bürokratik bir şehir olması sebebi ile turistler mutlaka Türkiye ziyaretlerinde Ankara’yı görmek istiyorlar. Ankara’nın sayılı tarihi mekanlarından biri olan Ankara Kalesi de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Turistler tarafından en çok konuşulan konu ise Ulus semtinin tarihi dokusunun korunması ve muhafaza edilmesi yönünde oluyor” dedi.

“ Yeni yıl beklentileri istatistikleri değişti”

2016 oteller ve yatırımcılar için beklentilerin yüksek olduğu bir yıl olacak. Ancak istatistiklerin alındığı son dönemde geride bırakılan yıla oranla otel rezervasyonlarında düşüşlerin yaşandığı gözlemlenmekte. Ankara otellerinin konaklama anlayışını ve turizm sektörünün bu sürecini değerlendiren Sylwia Dal “ Divan Çukurhan mistik yapısı ile konsept bir ayrıcalık getiriyor. Özellikle turistlerin ilgisini çekebilecek detaylara yer verdiğimiz otelimizde on dokuz farklı ülkenin renklerini ve tarihini yansıtıyoruz. Bu da kendilerini evlerinde hissetmelerine neden oluyor. Bu yüzden 2016 yılı tüm ülke geneline baktığımızda bizim için hem ağırlama kapasitesi hem de ziyaretçi profili açısından aynı hızda gidecektir düşüncesindeyim” dedi.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu