Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • AirviaTech, IATA Sertifikalı İlk Türkiye Merkezli Aggregator Oldu
  • TİO Yönetmeliğinde Önemli Değişiklikler Resmiyet Kazandı!
  • Mehmet Bostan, MGA’da COO görevine başlıyor!
  • MNG Havayolları’ndan iki adet Airbus A350F kargo uçağı siparişi
  • Air Astana Group carriers repeat success at Skytrax World Airline Awards 2025
  • Air Astana Group taşıyıcıları Skytrax Dünya Havayolu Ödülleri 2025’te başarısını tekrarladı
  • SunExpress’ten Birleşik Krallık – Türkiye Uçuşlarında 10.000 Ek Koltuk
  • DHL Express Türkiye’den Yeni Hizmet
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Güncel Haberler » Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Atandı
Güncel Haberler

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Atandı

Zeynep KaliBy Zeynep Kali26 Ağustos 2016Yorum yapılmamış2 Mins Read
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Atandı 19 Haziran 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda müşavir kadrosunda bulunan Suat Hayri Aka, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararı ile müsteşarlığa getirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda müşavir kadrosunda bulunan Suat Hayri Aka, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan atama kararı ile müsteşarlığa getirildi. Suat Hayri Aka sene başında vekaleten müsteşar yardımcılığı görevini yürütüyordu. UDHB Dış İlişkiler Avrupa Birliği Genel Müdürü Bekir Gezer görevden alındı, yerine ise aynı kurumda müdür yardımcılığı görevi yürüten Ekrem Direkler Dış İlişkiler Avrupa Genel Müdürü olarak atandı.

https://visuals.feedly.com/v1/resize?url=http%3A%2F%2Fwww.apron24.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F08%2Fsuat_hayri_aka_1.jpg&sizes=647x*!0.01

SUAT HAYRİ AKA KİMDİR?

1960 yılında Tatvan’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Güverte Bölümünden 1982’de mezun oldu.

1989 ve 1990 yılları arasında Birleşmiş Milletler Bursuyla İsveç’te bulunan “World Maritime University” de Liman ve Denizcilik İdaresi alanında Master yaptı.

Kamudaki görevinden 1991 yılında ayrılarak, 2006 yılına kadar denizcilik sektöründe armatörlük, brokerlik, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz ticareti, gemi alım-satımı, deniz sigortaları, danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma, çeki ve sualtı mühendislik hizmetleri başta olmak üzere denizcilik alanında farklı branşlarda faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak ve yönetici olarak görev yaptı.

1994-2006 yılları arasında kesintisiz olarak 12 yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak “Gemi İşletmeciliği ve Deniz Ekonomisi” derslerini verdi. 2003-2007 yıllarında T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’nı temsilen KKTC Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevinde bulundu. 2007-2011 yıllar arasında AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. de kamu hisselerini temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006 yılında T.C. Ulaştırma Bakanlığı’na Müsteşar Yardımcısı oldu. Barış Tozar’ın Deniz Ticaret Genel Müdürlüğü’nden ayrılması ile birlikte bu görevide vekaleten üslenen Suat Hayri Aka, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Suat Hayri Aka, 6 Haziran 2014 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan’ın imzasıyla vekaleten üslendiği Müsteşar Yardımcılığı ve Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü görevlerinden alınarak, Bakanlık Müşavirliği kadrosuna atanmıştı.

Kaynak:Apron24

deniz sigortaları gemi alım-satımı sualtı mühendislik Suat Hayri Aka kimdir
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    Air Astana Group carriers repeat success at Skytrax World Airline Awards 2025

    18 Haziran 2025

    Air Astana Group taşıyıcıları Skytrax Dünya Havayolu Ödülleri 2025’te başarısını tekrarladı

    18 Haziran 2025

    SunExpress’ten Birleşik Krallık – Türkiye Uçuşlarında 10.000 Ek Koltuk

    18 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.