Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

Turkish Cargo, küresel hava kargo taşıyıcıları arasında 4’üncü sıraya yükseldi

81 / 100

Turkish Cargo, Küresel Hava Kargo Taşıyıcıları Arasında 4’üncü Sıraya Yükseldi

Türk Hava Yolları’nın yükselen değeri Turkish Cargo, haziran ayında başarılı bir performans sergileyerek dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında 4. sırada yer aldı.

Uluslararası Hava Kargo Bilgi Sağlayıcısı World Air Cargo Data’nın (WACD) yayınladığı haziran ayı verilerine göre; hava kargo pazarı yüzde 6,9 oranında daralma gösterirken, Turkish Cargo’nun pazar payı yüzde 4,8 olarak gerçekleşti. Taşıyıcı, bu başarısıyla WACD listesinde 4. sıraya yükselirken zirve için kararlılığını gösterdi.

 

Turkish Cargo’nun başarılı performansı ile ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Turkish Cargo’nun sergilediği bu başarı ülkemizi hava kargo sektöründe dünyanın merkezi konumuna taşımak için ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Bununla birlikte, jeopolitik konumumuz ve altyapı imkânlarımız da smartist kargo acente

ülkemizi daha önemli bir oyuncu konumuna taşıyacak. Böylece 2025 yılında, en iyi 3 hava kargo markasından biri olma hedefimizi planladığımız şekilde gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Asya, Avrupa ve Ortadoğu Pazarında İlk Sıralarda

Doğu Avrupa pazarında, Amerika, Avrupa ve Uzakdoğu’nun en büyük markalarını geride bırakarak birinci sıraya yükselen Turkish Cargo aynı zamanda dünyada her 5 hava kargodan birini taşıma başarısı gösterdi. Taşıyıcı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satış tonaj bazında yüzde 18 büyüme gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri pazarında 2.,smartist Hindistan’da ise 3. sırada yer aldı.

 

Pazar Payı, Uçuş Ağı ve Taşınan Tonajda Rekor Büyüme

 

Hayata geçirilen stratejiler ile 2010 yılı sonrası hızlı bir büyüme çağına giren Turkish Cargo, küresel hava kargo sektörünün zor bir dönemden geçtiği pandemi döneminde de pozitif ayrışarak yükselişini sürdürdü. Hava kargo markası 2010 yılında IATA verilerine göre; dünyada 33. sırada yer alırken 2017 yılında WorldACD verilerine göre yüzde 3,2 pazar payı ile 10. sırada, 2022 yılının haziran ayı datalarına göre ise 4,8 pazar payı ile 4. sırada yer aldı.

 

Yolcu uçuş ağında olduğu gibi kargo uçuş ağında da dünyada en fazla uluslararası noktaya uçan Turkish Cargo, 2017 yılında 73 direkt noktaya uçarken güncel direkt kargo nokta sayısı yüzde 36,98 artışla 100’e ulaştı. Milli taşıyıcı, 2025 yılına kadar bu alanda daha da gelişmeyi ve 120 direkt kargo destinasyonuna hizmet vermeyi planlıyor.

 

Taşıdığı kargo miktarı da uçuş ağı ve filosuyla benzer şekilde artan Turkish Cargo’nun, 2021 yılındaki tonaj hacmi 2017 yılına oranla yüzde 59,43 artarak 1,8 milyon ton olarak gerçekleşti.

 

Global taşıyıcı marka, 2025 yılında küresel ölçekte 3,5 Milyar ABD Doları gelir ve 2 Milyar ABD Doları değerinde lojistik ekosisteme ulaşarak hizmet kalitesi bakımından ilk 3 ve en iyi 3 hava kargo taşıyıcısından biri olmayı hedefliyor.

 

Dünyanın en hızlı gelişen hava kargo markalarından biri olan Turkish Cargo, geniş hizmet yelpazesini ve operasyonel kabiliyetlerini Türkiye’nin eşsiz coğrafi avantajlarıyla birleştirerek başarı çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor.

 

Turkish Cargo Hakkında:

Dünyanın 132 ülkesinde, 100’ü direkt kargo destinasyonu olan 340’tan fazla noktaya hava kargo operasyonu düzenleyen Turkish Cargo, kıtaları birbirine bağlayan stratejik öneme sahip İstanbul merkezinde, 20’si direkt kargo olan 382 uçaktan oluşan filosuyla hizmet veriyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ve gelişen hava kargo markası olan Turkish Cargo, 2025 yılında en iyi 3 hava kargo markasından biri olmayı hedefliyor.

THY UÇAK KARGO FİYATI, turkish cargo

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu