Hava Kargo Hakkında Herşey
TeknolojiVideo GaleriYan Haber

Türk girişimciden dünyanın ilk akıllı bastonu [Video]

Yenilikçi ürünleri kullanıcılarla buluşturan Arıkovanı, dikkat çeken bir projeye daha imza attı. Dünyanın ilk akıllı bastonu olarak lanse edilen WeWalk isimli baston, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Kürşat Ceylan isimdeki bir Türk girişimcinin ve Hayal Ortağım ekibinin imzasını taşıyan baston engel algılama özelliğiyle geliyor. Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri kolaylıkla algılayabilen ve uyarabilen baston, bunu ultrason tabanlı sensörü sayesinde gerçekleştiriyor. Bluetooth ile akıllı telefona bağlandığında, telefon ekranını simüle ederek, telefonu kontrol etme imkanı sunan baston,iki yanında bulunan titreşim motorları ile kullanıcıyı uyarabiliyor. Kullanıcıların isteğine göre buradaki davranışlar telefon bağlantısı sağlandıktan sonra ayarlanabiliyor. Baston üzerinde bulunan touchpad yardımı ile görme engellilerin alışık olduğu şekliyle akıllı telefon kontrol edilebiliyor.

Ekran üzerindeki dokunuşları simüle ettirebilen touchpad ile telefonunuzu cebinizden çıkarmadan, akıllı telefonunuzla ilgili tüm işlemleri gerçekleştirmek mümkün. Bu özellik şu anda yalnızca Android telefonlarda sunuluyor. WeWALK SDK ile tüm uygulama geliştiriciler cihaza bağlanıp mevcut sensör ve touchpad girdilerini alabiliyor, ayrıca titreşim motorları ve ledler ile de istedikleri komutları cihaza gönderebilyor

wewalk

WeWALK Nedir?

WeWALK, görme engelliler için tasarlanmış akıllı bir bastondur. 3 devrimsel özellik sunar.

  1. Engel Algılama
    Göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek tabela, direk, ağaç dalı gibi engelleri kolaylıkla algılar ve uyarır.
  2. Telefonla Entegrasyon
    Bluetooth ile cep telefonuna bağlandığında, telefon ekranını simüle ederek, telefonu kontrol etme imkanı sunar.
  3. Açık Platform
    Tüm mobil uygulamalarla entegre olabilir. Bu sayede her geçen gün yeni özellikler kazanır.

WeWALK’un Tasarımı

WeWALK’un tasarımı üç temel kritere dayanmakta;

  • Ergonomik
  • Anlaşılır
  • Güvenilir

WeWALK’un tutamaç kısmının inceden kalına doğru giden kesintisiz yapısı, her türlü el yapısı ve farklı tutuş şekli ile uyum göstermekte. Modüler uç yapısı ise bastonun zarar görmesi veya eskimesi halinde kolayca çıkartılıp başka bir bastona takılmasına imkan sağlıyor.

Sade yapısı üzerinde kullanılan farklı malzeme dokularının amacı, dokunma hissi ile kısıtlı bir ürün algısı çerçevesinde WeWALK’ın kendini hızlı ve hatasız bir şekilde kullanıcısına anlatabilmesini sağlıyor.

WeWALK, ana form itibariyle ise temiz ve doğal çizgiler üzerinde duruyor. Böylelikle WeWALK, kullanıcısının alışmış olduğu ergonomi ve kullanımın dışına taşmadan, kolay ve hızlı benimseyeceği, güvenebileceği bir ürün halini alıyor.

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu