Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Son Yazılar
  • Pegasus, insan kaynakları uygulamalarıyla uluslararası arenada 8 ödülün sahibi oldu
  • Türk Hava Yolları, Türk Sporuna 20 Yılda 200 Milyon USD’nin Üzerinde Katkı Sağladı
  • Tek Başına Gidilebilecek En Güzel Tatil Yerleri
  • AJet ile Avrupa Seyahati 9 Euro
  • Pegasus Hava Yolları, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’ Belgesi ile dış ticarette güvenilirliğini tescilledi
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Pegasus, insan kaynakları uygulamalarıyla uluslararası arenada 8 ödülün sahibi oldu
  • Türk Hava Yolları, Türk Sporuna 20 Yılda 200 Milyon USD’nin Üzerinde Katkı Sağladı
  • Tek Başına Gidilebilecek En Güzel Tatil Yerleri
  • AJet ile Avrupa Seyahati 9 Euro
  • Pegasus Hava Yolları, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’ Belgesi ile dış ticarette güvenilirliğini tescilledi
  • DHL Express’ten yeni ve kullanıcı dostu platform: ShipNow
  • ANADOLU EFES SPOR KULÜBÜ’NÜN 2024-2025 SEZONU ONE TEAM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ
  • AJet’in yeni uçaklarına yüzde yüz yerli üretim koltuklar
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » THY Avrupa’nın en iyisi
Havacılık

THY Avrupa’nın en iyisi

Mehmet KaliBy Mehmet Kali7 Temmuz 2016Yorum yapılmamış4 Mins Read
THY Avrupa'nın en iyisi 22 Ağustos 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 11 Temmuz tarihinde 6’ncı kez alacakları Avrupa’nın en iyi havayolu ödülüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu. Hepimizin ortak paydası” dedi.

UÇAKLARIN DOLMASI BENİM İÇİN BÜYÜK ÖDÜL

Türk Hava Yolları’nın 6’ncı kez Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi ödülü alacak olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirten Aycı, “Türkiye’deki havacılığın aldığı ödül bu hepimizin ortak paydası. Benim için en büyük ödül lokal yolcunun yeniden geri dönmesi ,yeniden hisse değerimin bu yolcunun geri dönüşüyle şirketin daha kar elde etmesi. Yeniden Türkiye de turizmde otellerin dolması uçakların dolması havalimanlarının dolması benim için en büyük ödül bu. Hissedarların çalışanlarımın yolcularımın memnuniyeti ülkemizin memnuniyeti benim için daha önemli” dedi.

İLK HAVACILIK SPONSORU BİZ OLDUK
İlker Aycı gazetecilerin ‘Euro 2016’daki THY reklamlarının etkisinin reklam için ayırdığınız bütçenin kaç katını çıkardınız’ sorusunu, Aycı, “Çok katını çıkardık. Biz bu hesapları yaparken çok ince hesaplar yapıyoruz. UEFA bize imzalarken şunu demişti çok zorlu müzakare süreci sonrası buraya geldik dedi 55 yıllık kupa tarihinin ilk havacılık sponsorluğu” şeklinde cevaplandırdı.

RUMLARIN THY REKLAMLARINI YAYINLAMAMASIYLA İLGİLİ
Gazetecilerin “Rumlar Euro 2016’da Türk Hava Yolları’nın reklamlarını vermeyeceğini açıklaması ve THY bu konuda hakkını arayacak mı?” şeklindeki bir soruya Aycı şunları söyledi: “Önce raporlara bakacağız. Turnuva bitiminde bunları alacağız İlgili ajanslarımızdan. Bizim bu konudaki sponsorluğumuzla bu söylenilen şeylerin(reklamlarının yayınlanmaması) gerçekten oldu mu olmadı ona bakacağız. Haklarımıza sözleşmelerimizi hukukçularımız inceleyecekler. Hukukçularımızın inceledikten sonra verecekleri mütalaalarda bu konuda bizim bir hak mağduriyetine uğradığımız söz konusu olursa bu konuda Dışişleri Bakanlımızla da temasa geçer onlarla da ülkenin uluslararası ilişkiler perspektifine bakarak şirketimizin hukukunu her alanda ve her yerde korumakla mükellefiz. Ben bu şirketin başındaki adam olarak şirketimin hukukunu ve bize yatırım yapanların hisselerinin değerlerini korumakla mükellefim.Nerede bir hak kaybı varsa onun peşindeyim” şeklinde cevapladı.Fenerbahçe erkek basketbol takımının Turkish Airlines Euroleague’de finalde kaybetmesine çok üzüldüğünü belirten Aycı THY olarak her zaman Fenerbahçe formasının içinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Fenerbahçe forması bize göre Türkiye’nin en değerli en önemli formalarından birisi, onur duyarız THY olarak her zaman Fenerbahçe’nin formasının içinde olmaktan. Fenerbahçe ile sponsorluk anlaşmasını yenileyeceğiz.”

HERKES İŞİNE DÖRT ELLE SARILDI
Atatürk Havalimanı’nın meydana gelen terör saldırısının ardından herkesin ortak çalışması kısa sürede uçuş trafiğine açıldığını hatırlatan Aycı, “Bütün ofislerimizde istasyon şefleri ile birlikte bütün havalimanlarında hazır haldeydiler. Dünyada hazır halde bekledi tüm arkadaşlarımız uçakların yönlendirmesi nereye olursa hemen hizmet vermesi adına herkes tüm istasyonda işlerinin başındaydı. Türkiye yoluna güçlü şekilde devam ediyor.Pek çok ülkenin altından kalkamadığı altından da kalmayacağı ve kaldıramayacağı şeyleri Türkiye kaldırıyor. Sanırım bu da dostu da düşmanı da çok şaşırtıyor. Allah bin kere razı olsun da bizim milletimiz gibi özverili bir millet var. Kardeşlerimiz arkadaşlarımız işe gelmeye işine dört elle sarılmaya herkes devam ediyor.Bu ülkede mayamız sağlam. Brüksel 12 gün havalimanını açamadı. Türkiye müzakereler konusunda ülke olarak çok önemli adımlar atıyor. Çok manidardır bu saldırının zamanlaması” diye konuştu. 2016’yı kapatırken de üçüncü ve son çeyrekte daha iyi rakamsal olarak daha iyi noktalarda olacaklarını ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı konuşmasında şunları söyledi: öTürkiye bunun içerisinden çıkacak bunun içerisinden çıkışın sonrasında Türkiye daha hızlı bir take off yaşayacak. Daha da hızlı büyüyecek. Bu yıl ikinci çeyrekte de bilançomuzda bir miktar artışla birlikte artan bir efekt ve etki göreceksiniz. İlk çeyrekteki tablonun bir miktar daha arttığını göreceksiniz bu anlamdaki kötü etkinin ama ikinci çeyrek sonrası ve bütün bu yaşananlar sonrası toparlanma,diplomasi, yeniden turistlerin Türkiye’ye geliyor olmasıyla daha olumluya döneceğiz.2017’ye daha iyi gireceğimize düşünüyorum. 2016’yı kapatırken de üçüncü ve son çeyrekte daha iyi olacağımızı düşünüyorum.”

ABD’NİN ÜÇTE BİRİNE EN AZ BİR KEZ ULAŞTIK
ABD uçuşları hakkında da bilgi veren Aycı, “Yeni hatlar açıp ABD’de büyüyoruz. ABD’de transiti çalıştırmak için dünyanın en zengin pazarını burayla bağlayabilmek konusunda çalışıyoruz. Bunu başarmak içinde ABD’de bilinirliliğimizi artırmak istiyoruz. Reklamlar ve sponsorluklarla örneğin Super Bowl’da yer alarak ABD’nin üçte birine en az bir kere ulaştık. Televizyon izleyicisi olan kitlenin üçte birine en az bir sefer ulaşmış olduk” dedi.

PİLOTLARI YETİŞTİRECEĞİMİZ BİR MERKEZ OLACAK
Göreve geldiğiniz günlerde pilotları anlamak için uçuş dersleri alacağını belirten Aycı “Uçuş dersleri alacak mısınız?” şeklindeki bir soruya “Aydın Çıldır Havalimanı THY’nin önemli bir eğitim merkezidir. Pilotlarımızı yetiştireceğimiz bir merkez olacak.Ben arada çıkartırım PPL‘i (Hususi Pilot Lisansı)” dedi.

Atatürk Havalimanı'nın meydana gelen terör saldırısı Aydın Çıldır Havalimanı Euro 2016'daki THY reklamları Hususi Pilot Lisansı PPL nedir Uçuş dersleri
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Pegasus, insan kaynakları uygulamalarıyla uluslararası arenada 8 ödülün sahibi oldu

    22 Ağustos 2025

    Türk Hava Yolları, Türk Sporuna 20 Yılda 200 Milyon USD’nin Üzerinde Katkı Sağladı

    21 Ağustos 2025

    Tek Başına Gidilebilecek En Güzel Tatil Yerleri

    21 Ağustos 2025

    Comments are closed.

    Pegasus, insan kaynakları uygulamalarıyla uluslararası arenada 8 ödülün sahibi oldu

    22 Ağustos 2025

    Türk Hava Yolları, Türk Sporuna 20 Yılda 200 Milyon USD’nin Üzerinde Katkı Sağladı

    21 Ağustos 2025

    Tek Başına Gidilebilecek En Güzel Tatil Yerleri

    21 Ağustos 2025

    AJet ile Avrupa Seyahati 9 Euro

    20 Ağustos 2025

    Pegasus Hava Yolları, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’ Belgesi ile dış ticarette güvenilirliğini tescilledi

    19 Ağustos 2025

    DHL Express’ten yeni ve kullanıcı dostu platform: ShipNow

    19 Ağustos 2025

    ANADOLU EFES SPOR KULÜBÜ’NÜN 2024-2025 SEZONU ONE TEAM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ANTALYA’DA GERÇEKLEŞTİ

    19 Ağustos 2025

    AJet’in yeni uçaklarına yüzde yüz yerli üretim koltuklar

    19 Ağustos 2025

    RASİT ÖZDOĞLAR, BBN AIRLINES TÜRKİYE’NİN CFO’SU OLARAK GÖREVE BAŞLADI

    19 Ağustos 2025

    Türk Hava Yolları, Pilot Adayı Değerlendirme Süreçlerini Millileştiren PACE Projesini Hayata Geçirdi

    18 Ağustos 2025
    Son Yazılar
    • Pegasus, insan kaynakları uygulamalarıyla uluslararası arenada 8 ödülün sahibi oldu
    • Türk Hava Yolları, Türk Sporuna 20 Yılda 200 Milyon USD’nin Üzerinde Katkı Sağladı
    • Tek Başına Gidilebilecek En Güzel Tatil Yerleri
    • AJet ile Avrupa Seyahati 9 Euro
    • Pegasus Hava Yolları, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’ Belgesi ile dış ticarette güvenilirliğini tescilledi
    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.