Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI KAPSAMINDA 16 ÜNİVERSİTE İLE DEV İŞ BİRLİĞİ

16 ÜNİVERSİTE İLE DEV İŞ BİRLİĞİ İMZALANDI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında 16 üniversite ile imza töreni düzenleyerek program protokolü imzaladı. Geçtiğimiz aylarda açılan program, yeni mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazandırmayı amaçlıyor. Programda öğrenciler haftada en az 1 gün TAI’de burslu stajyer olarak görev alabilecek. TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.

 

Stajyer Mühendis Programı için 16 üniversitenin katılımı ile Türkiye’nin en önemli işbirliğine imza atan TAI, Türkiye Savunma Sanayine doğrudan katkı sağlamak için önemli bir aşama daha kaydetti. TAI, mühendislerden en kısa sürede verim alabilmek ve gelecek projelerin gerçekleşmesini sağlamak için Türk üniversitelerden yetişen en parlak öğrencilere ulaşarak üniversiteler ile işbirliğine gitti. Stajyer Mühendislik Programı ile üniversitelerin kapısını çalan TAI böylece alanında öne çıkan 16 üniversiteyle protokol imzaladı.

 

Protokol, 13 üniversite rektörü ve TAI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil arasında imzalanırken, düzenlenen imza törenine YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkan Danışmanı Prof. Dr. Orhan Aydın’da katıldı. İmzalanan protokole ilişkin konuşma yapan Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil, stajyer mühendis programının önemine vurgu yaptı.

Kotil, TAI bünyesine kazandırılan stajyer mühendislerin okul ortalamalarının bir hayli yüksek olduğunu belirtirken, yalnızca yüksek notun istihdam standartları için belirleyici olamayabileceğini anlattı. Kotil ayrıca üniversite yıllarında çalışmanın önemine dikkat çekerek, Şirket bünyesinde devam eden projelerin başarısı için istihdam rakamlarının artması gerektiğini belirtti.

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR?

Programa, üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrenciler katılabilecek. Stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün TAI’de çalışacak. Şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise TAI mühendisleri üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürütecek. Öğrenciler çalıştıkları süre boyunca  üniversiteleri tarafından sigortalanacak, TAI’deki çalışmaları için de ücret ödenecek.

STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI KAPSAMINDA 16 ÜNİVERSİTE İLE DEV İŞ BİRLİĞİ 20 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu