Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • RASİT ÖZDOĞLAR, BBN AIRLINES TÜRKİYE’NİN CFO’SU OLARAK GÖREVE BAŞLADI
  • Türk Hava Yolları, Pilot Adayı Değerlendirme Süreçlerini Millileştiren PACE Projesini Hayata Geçirdi
  • Emirates yolcuları, Dubai’deki Aquaventure Su Parkı’na tam gün ücretsiz giriş hakkı kazanıyor
  • HAFTALIK HAVA KARGO TRENDLERİ (HAFTA 32)
  • Milas-Bodrum Havalimanı’nda güneş enerjisi santrali kurulumu tamamlandı
  • Avio, Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE Platformu ile Yenilikçi Uzay Teknolojilerinin Geliştirilmesinde Sanal Dönüşümü Gerçekleştiriyor
  • İGA İstanbul Havalimanı “2024 Sürdürülebilirlik Raporu”nda hedef yükseltti
  • NEDEN AHŞAP AMBALAJDA CE İŞARETİ BULUNMAZ?
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Firma Haberleri » Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım
Firma Haberleri

Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım

Mehmet KaliBy Mehmet Kali6 Nisan 2016Updated:6 Nisan 2016Yorum yapılmamış2 Mins Read
Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım 19 Ağustos 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

DHL Express’ten Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım

DHL Express, operasyonel kapasitesini arttırmak üzere, Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım yapıyor

İstanbul, 6 Nisan 2016: DHL Express, Fransa’da operasyonel kapasitesini arttırmak üzere, Paris ve Lyon havalimanlarına 125 milyon Euro yatırım yaparak, yeni gönderi aktarma merkezleri açmayı hedefliyor. DHL, Fransa’daki hacminde yaşanan %15’lik artışı karşılamak üzere, gelecek üç yıl içinde Paris-Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki gönderi aktarma merkezinin büyüklüğünü dört katına çıkartacak. DHL Express aynı zamanda yeni bir gönderi aktarma merkezi için Lyon’daki havalimanı ile de görüşmelerini sürdürüyor.

DHL Express, Paris yakınlarındaki Charles de Gaulle Havalimanı’ndaki gönderi aktarma merkezine 2020 yılına kadar yapacağı 85 milyon Euro yatırım ile buradaki alanını 20.000 metrekareye yükseltmeyi planlıyor. Yeni aktarma merkezi, DHL’in havalimanı yakınlarında, 2015 başında açtığı 5.000 metrekarelik alanın dört katı büyüklüğünde olacak. Yeni otomatik gönderi tasnif sisteminde yer alan konveyörler sayesinde, gönderiler uçaktan onları bekleyen özel araçlara doğrudan aktarılabilecek, böylece operasyonel süreçlerin hızı da önemli ölçüde arttırılmış olacak.

DHL Express, Charles de Gaulle Havalimanı’na yapılacak yatırımın yanı sıra, Lyon Saint Exupéry Havalimanında da yeni bir gönderi aktarma merkezi inşa etmek için görüşmelerini sürdürüyor. 15.000 ila 17.000 metrekare arasında bir alana sahip olması öngörülen bu tesis için 2020 yılına kadar 40 milyon Euro yatırım yapılması planlanıyor.

Türkiye’nin ihracatının %4’ünü gerçekleştirdiği Fransa, halen Türkiye’nin dünyada en büyük beşinci, Avrupa Birliği’nin ise Almanya, Birleşik Krallık ve İtalya’nın ardından en büyük dördüncü ihraç pazarı konumunda bulunuyor[1]. DHL Express Türkiye’nin Fransa operasyonları, şirketin toplam ihracat gönderilerinin %6,4’ünü oluşturuyor. En çok gönderilen kalemler arasında, tekstil, deri, e-ticaret ürünleri, motorlu taşıt parçaları, bankacılık dokümanları, halı, sağlık ürünleri, lastik ve elektronik ekipmanlar bulunuyor.

DHL_Express__2

Türkiye’nin Fransa ile güçlü ticari ilişkilerinin bulunduğunu belirten DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling konuyla ilgili, “Paris ve Lyon’daki yatırımlar DHL’in Avrupa’daki operasyonlarını ciddi ölçüde güçlendirecek. Bunun Türkiye ile Fransa arasındaki ticareti daha da geliştireceğine ve Türkiye’nin Fransa’ya olan ihracatını arttıracağına inanıyorum,” dedi.

Charles de Gaulle Havalimanı DHL Express kargo DHL Express kurye
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    HAFTALIK HAVA KARGO TRENDLERİ (HAFTA 32)

    18 Ağustos 2025

    Milas-Bodrum Havalimanı’nda güneş enerjisi santrali kurulumu tamamlandı

    18 Ağustos 2025

    Avio, Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE Platformu ile Yenilikçi Uzay Teknolojilerinin Geliştirilmesinde Sanal Dönüşümü Gerçekleştiriyor

    18 Ağustos 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.