Hava Kargo Hakkında Herşey
Havayolu

KÖRFEZ HAVACILIĞINI BEKLEYEN GELİŞMELER

İsrail‘in BAE ile imzaladığı hava yolculuğu anlaşması, El Al’ın Uzak Doğu‘ya hizmetini ve muhtemelen Kuzey Amerika’yı ve El Al’ın genel olarak karşılaştığı rekabeti doğrudan etkileyecek.

Abu Dabi, Tayland ve Hong Kong gibi destinasyonlar için Uzak Doğu’ya gidiş-dönüş seyahatler için uluslararası bir merkezdir ve Emirates ve Etihad, El Al’ın bu bölgelere hizmetini potansiyel olarak kesebilir. Ortadoğulu bu şirketler özellikle yüksek hizmet seviyeleriyle biliniyor ve El Al’ın kargo işini olumsuz etkileyebilir.

Suudi Arabistan’ın, El Al da dahil olmak üzere ticari havayollarının BAE’ye gidip gelirken hava sahasının üzerinden uçmasına izin vermesi, bu iki Körfez havayolunu İsrail’in kendi Ben-Gurion Uluslararası Havalimanı’nda baskın oyuncu haline getirebilir.

El Al, Suudi anlaşmasının Hindistan gibi Uzak Doğu’daki varış noktalarına uçuş süresini üç saat kısaltmasını sağladığını umuyor (ancak Çarşamba günkü açıklamada yalnızca BAE’ye yapılan uçuşlardan bahsediliyordu), ancak aynı zamanda kendisini şimdiye kadar yaşamadığı bir rekabetle karşı karşıya bulacak.

Körfez oyuncuları, Türk Hava Yolları‘nın İsrail’deki pazar payını da azaltabilir ve Türk Hava Yolları’nın Kuzey Amerika gibi diğer rotalarda rekabeti artırmasına neden olabilir.

El Al’ı kurtarmak için bir kredi verip vermemeyi düşünen bankalar, muhtemelen BAE’nin İsrail bayraklı taşıyıcının finansal modeli ve 2 milyar dolarlık borcunu ödeme kabiliyeti üzerinde ciddi ciddi duruyorlardır.

Tüm İsrailli oyuncular Suudi uçuşlarına somurtkan bir şekilde bakmıyor. İsrair fırsat görüyor. İsrailli CEO Uri Sirkis, “Bu, Ulaştırma Bakanlığı ve İsrail Hava Meydanları İşletmesi için büyük bir başarıdır” dedi. “Suudi Arabistan üzerinden uçuşlar İsrailli tüketiciler için iyi olacak ve açık sınırların etkisi [Avrupa ile] Free Skies anlaşmasından daha önemli olacak” dedi.

Şimdiye kadar İsrail havayolları, İsrail’den Uzak Doğu‘ya uçuşlar söz konusu olduğunda Türk Hava Yolları gibi yabancı havayollarına karşı dezavantajlı durumdaydı. Çünkü İsrail havayollarının tüm Körfez’i dolanması gerekiyor ve yolculuklara yaklaşık üç saat eklemek gerekiyor. Doğrudan Suudi Arabistan üzerinden uçmak daha ucuzdur ve uçuş süresini kısaltır.

İsrail, çarşamba günü Dubai’ye giden yolcu ve kargo uçuşlarını işletmek için Ulaştırma Bakanlığı’na başvurdu.

Sirkis, şu anda İsrail ile Uzak Doğu arasında uçan yabancı havayollarının Etihad ve Emirates ile agresif rekabetle karşılaşmaya başlayacaklar. “İsrail şirketleri için bu bir fırsat” diye ekledi.

KÖRFEZ HAVACILIĞINI BEKLEYEN GELİŞMELER 26 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu