Havacılık

IATA’nın 2035 Yılı Öngörüleri

✍ Mehmet Kali 📅 19 Eki 2016 ⏱ 3 dk okuma

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) 2035 yılında 7,2 milyar yolcunun havayolu ile seyahat etmesini bekliyor. Tahmin yıllık %3.7 Bileşik Ortalama Büyüme Oranı (CAGR) dayanmaktadır. 2016 yılında 3.8 milyar yolcunun havayolu ile seyahat ettiğini düşünürsek 20 yıl içinde IATA’nın tahminine göre yolcu sayısı yalaşık ikiye katlanacak ve 7.2 milyar yolcuya ulaşacak.

Alexandre de Juniac, IATA Genel Direktörü ve CEO’sunun yaptığı açıklama şu şekilde:

İnsanlar uçmak istiyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde hava yolculuğu için talep iki katına çıkacak. İnsanların ticaret yapması, yeniliklikleri keşfetmesi, uluslararası etkileşimde olması  ve ekonomik refahın faydalarını paylaşması bizim dünyamızı daha iyi bir yer yapar, “

 

Yolcu büyüme tahminine göre talebinin en büyük itici gücünü Asya-Pasifik bölgesi oluşturuyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde artışın yarından fazlasını yeni yolcu kaynakları oluşturacak. Çin 2029 civarında dünyanın en büyük havacılık pazarı olan ABD yerinden edecek ve ilk sıraya yerleşecek.

Hindistan , 2026 yılında İngiltere’yi geçecek ve üçüncü sırada yer alacak. Endonezya ilk 10 ülke arasına girecek. Büyüme gelişmekte olan ülkelerde giderek artacak. Son 10 yılda gelişmekte olan ülkelerin aldığı pay %24 ten %40 lara çıkmıştır.

En hızlı Büyüyecek Beş Ülke

Tahmin dönemi boyunca en hızlı büyüyecek beş ülke:

Diğer 10 hızlı artış gösterecek ülke ise Afrida: Sierra Leone, Guinea, Central African Republic, Benin, Mali, Rwanda, Togo, Uganda, Zambia ve Madagascar. Bu ülkelerin her biri yılda %8 den fazla büyüyecek ve her on yılda bir de çifte katlamış olacaklar.

Bölgesel Büyüme

 

 

#Alexandre de Juniac #Bölgesel Büyüme #En hızlı Büyüyecek Beş Ülke #IATA'nın 2035 Yılı Öngörüleri
M
Mehmet Kali
Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"
📱 Tam Sürümü Görüntüle