Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • AirAsia, İstanbul için İstasyon Müdürü arıyor!
  • AJet İstanbul’dan Şam’a ilk seferini yaptı
  • Emirates’ten 2025 Yazında Çocuklara Özel Seyahat Tüyoları
  • AJet Uçuşları Artık Mil Kazandırıyor
  • Emirates, Yeni Nesil A350 Uçağıyla İstanbul’da da Seferlerine Başladı
  • SunExpress Hizmet İhracatında Türkiye’nin İlk Üç Şirketinden Biri Oldu
  • Havaş üst yönetiminde yeni atamalar yapıldı
  • Arda İcil, Flyadeal Türkiye Müdürü Oldu
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda
Havacılık

Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda

Mehmet KaliBy Mehmet Kali22 Ekim 2017Yorum yapılmamış2 Mins Read
Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda 4 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Bakan Arslan, Kahramanmaraş’a çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldi.

Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda incelemelerde bulundu.

2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası projesi 17 Aralık 2016 tarihinde temeli atılarak çalışmalara başlanmıştı.

21 Ekim 2017 tarihi itibariyle %65 seviyelerine ulaşan Kahramanmaraş Yeni Terminal Binası projesi, 21.520 metrekare alanıyla ve içerisinde bulunan gümrük bölümüyle modern bir yapıya sahip olacak. Proje kapsamında havalimanı terminal binası haricinde teknik blok, kule, apron bağlantı yolları, ısı güç merkezi ve açık otopark bulunuyor.

Proje kapsamında yapılacak olan Apron binası 240×120 metre ölçülerinde inşa ediliyior. Isı ve güç merkezi 2,235 metrekare, Açık otopark alanı ise 15.000 metrekare ölücülerinde, toplam 430 araç kapasiteli olacak. 200×24 metre ölçülerinde yapılan taksi yolu, anten kulesi, giriş nizamiye kısımı,su deposu ve tesisat galerisi de proje kapsamında bulunuyor.

Proje ilerleme oranı olarak %65 seviyelerine ulaşan Kahramanmaraş Yeni Apron Binası, 5 uçaağın park edebilmesi ve yolcu indirebilmesine uygun olarak tasarlandı. 2 ila 3 milyon yolcu kapasiteli olarak tasarlanan Kahramanmaraş Yeni Terminal Binası Projesi, yoğunluağa göre 5 milyon seviyelerine kadar çıkabilecek. İleriye dönük olarak düşünülen proje için 5 uçak park kapasitesi, ilave 2 uçak park alanı olarak arttırılmak isteniyor. Yapılacak olan yeni terminal binası içerisinde, ıslak hacimler, bebek bakım odaları, engelli tuvaletleri, ticari alanlar, kafeteryalar ve restoran hizmetleri sunabilecek.

Temmuz 2016’da ihalesi yapılan ve 17 Aralık 2016’da temeli atılan Kahramanmaraş Havalimanı yenileme çalışmaları, tahmini olarak Mayıs 2018 tarihinde açılacak.

Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda incelemelerde bulundu. pic.twitter.com/DJtYGhaVfZ

— T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (@UABakanligi) October 22, 2017

Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda 4 Temmuz 2025

Bakan Arslan, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal İnşaatı’nda 4 Temmuz 2025

Apron binası Kahramanmaraş Havalimanı Kahramanmaraş Yeni Apron Binası Kahramanmaraş Yeni Terminal Binası Projesi Ne Zaman
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    AJet İstanbul’dan Şam’a ilk seferini yaptı

    3 Temmuz 2025

    Emirates’ten 2025 Yazında Çocuklara Özel Seyahat Tüyoları

    3 Temmuz 2025

    AJet Uçuşları Artık Mil Kazandırıyor

    3 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.