Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

Airbus Air Lease’e 111 yeni uçak satacak

79 / 100

Birleşik Arap Emirlikleri — Airbus, Dubai Air Show’daki ikinci gişe rekorları kıran Air Lease Corporation’a 111 yeni uçak satmak için milyarlarca dolar değerinde büyük bir anlaşma imzaladı.

Los Angeles merkezli jet finansman ve kiralama şirketi Air Lease, genişleyen filosuna 25 adet A220-300, 55 adet A321neo, 20 adet A321 XLR, dört adet A330neo ve yedi adet A350F ekledi.

Airbus’ın pandemi öncesi liste fiyatlarında sipariş 15 milyar doları aşacak, ancak büyük anlaşmalar genellikle üreticilerin alıcılara önemli indirimler sunduğunu görüyor. Şirket, satış fiyatı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Avrupalı ​​uçak üreticisinin yeni çift motorlu A350 kargo uçağının satışı, Boeing’in sürekli üretim sorunları yaşayan uzun mesafeli 787 Dreamliner’ı için doğrudan bir meydan okuma olarak görülüyor.

Dubai Air Show, Doğu ve Batı’yı birbirine bağlayan uzun mesafeli taşıyıcılarla dolu çok önemli Ortadoğu pazarında iki büyük üreticiyi karşı karşıya getiriyor. Amerikan rakibi Boeing, fuarda henüz büyük bir satış duyurmadı.

Bir gazeteci tarafından Airbus’ın Boeing’in karlı pazar payına girip girmediği sorulduğunda, Airbus’ın ticari direktörü Christian Scherer, “Bu biraz şiddetli” dedi.

”Yaptığımız şey, piyasadan gelen rekabet davetine cevap vermek” diye ekledi.

Havacılık fuarının açılış gününde Airbus, Indigo Partners’ın çeşitli düşük maliyetli havayollarına 255 yeni uçak satışı için rezervasyon yaptı – pandemi öncesi fiyat listesine göre yaklaşık 30 milyar dolar değerinde bir anlaşma.

Airbus ve Air Lease’in üst düzey yöneticileri, gözüpek bir uçuş gösterisinin dışarıda kükremesiyle düzenlenen bir basın toplantısında, artan talebin ve harap olmuş havacılık endüstrisinin geri dönüşünün kanıtı olarak bağlılıklarını müjdelediler.

Scherer, “COVID krizinin sonu bizim üzerimize yüklenmek istiyor” dedi.

Dubai Air Show, beş gün boyunca bir sipariş akışı ve ürün duyurusu görüyor. Nijeryalı Overland Airways ayrıca Brezilya’nın ikonik uçak üreticisi Embraer’den 2023’ten itibaren teslim edilecek üç E175 jeti ve aynı model için üç satın alma hakkı için 299 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı.

Satışlar, dünyanın uluslararası seyahat için en yoğun havalimanı olan Dubai Uluslararası Havalimanı’nın, 2021’in üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %20 daha fazla yolcu trafiğini ele aldığını duyurmasıyla geldi ve tam bir toparlanmanın yıllar geçmesine rağmen temkinli iyimserliği körükledi.

Bu yıl şimdiye kadar sadece 20,7 milyon insan havalimanından geçti – 2019’da koronavirüsün vurmasından öncekine göre %74’lük bir düşüş.

CEO Paul Griffiths Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu rakamın, pandemi tarafından engellenen, personelinin %34’ünü ve ana terminali naftalayı kesmek zorunda kalan kritik geçiş merkezi için servette hala keskin bir dönüşü temsil ettiğini söyledi.

Griffiths, jet yakıtının aroması ve uçak kalkışlarının gürültüsü arasında Associated Press’e verdiği demeçte, “İyileşmenin çok güçlü olması konusunda hâlâ iyimseriz” dedi. “Birkaç yıl olacak, ama umarım yanılırım.”

Üçüncü çeyrekte yaklaşık 6,7 milyon yolcu havalimanından geçti ve uçuşlar Ocak ve Eylül arasında geçen yılın aynı dönemine göre %17 arttı.

Geçen ay yapılan rezervasyonlarda %40’lık bir artışla, havalimanı yıl sonunda uçuşların yeniden canlanması için hazırlanıyor ve hızlandırılan aşıların ve rahatlatıcı seyahat kısıtlamalarının Avrupalıların Dubai’nin plajlarına ve turistlerin dev dünya fuarını ziyaret etmeleri için kış havasından kaçmasına izin vereceğine bahse giriyor. Mart ayına kadar devam eden şehirde.

Griffiths, bu çeyrekte havalimanının en büyük pazarı olmaya devam eden ve rutin olarak Birleşik Arap Emirlikleri’ne çok sayıda işçi ve ziyaretçi gönderen Hindistan ve Pakistan’dan gelen seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesiyle güvenin arttığını söyledi.

ABD kısa süre önce aşılanmış Avrupalıları memnuniyetle karşıladı ve Hindistan Pazartesi günü karantinasız turizm için yeniden açıldıkça havayolları uçuş programlarını genişletti.

Yine de, endüstrinin şimdiye kadarki en kötü krizinin bitmeyeceğine dair kalıcı işaretler var. Griffiths’in arkasında, büyük ölçüde pandeminin ortasında kalan Emirates’in ikonik çift katlı Airbus A380 filosunun kuyrukları, Körfez şehrinin geçen yıl ticari uçuşlar için kullanılmayan ikinci havalimanı olan Dubai World Central’da belirdi.

Orta Doğu’nun en büyük havayolu şirketi Emirates, bu ayın başlarında Dubai hükümetinden ek 681 milyon dolar aldığını ve üçüncü çeyrekte 1,6 milyar dolar zarar bildirdiği için toplam nakit yardımı 3,8 milyar dolara yaklaştırdığını bildirdi.

Griffiths, uzun mesafeli seyahat talebi arttıkça ve daha fazla süperjumbo jet gökyüzünü doldururken, havalimanının özel A380 terminali Concourse A’nın bu ayın sonunda hayata döneceğini söyledi.

Çeşitleri aşılanmış popülasyonlarda ilerlemeye devam etse ve ekonomik iyileşme daha zengin Batı ülkelerine doğru meyilli olsa bile, Griffiths bir buçuk yıllık mali sıkıntıdan sonra bastırılmış seyahat talebi selini tanımladı.

“Bir damla olacağını sanmıyorum. Bir sel olacak” dedi.

Bu arada, İsrail pavyonunda, Dubai Air Show kongre merkezinin halı kaplı salonlarında, ülkenin insansız hava araçları, füze savunma sistemleri ve savaş uçaklarından oluşan cephanelerinin arkasındaki askeri-endüstriyel devler, İsrail ve BAE’nin normalleşmesinden sonra ilk kez mallarını sattılar. diplomatik ilişkiler geçen yıl

Irak, Yemen, Lübnan ve Gazze’deki vekillerine insansız hava araçları ve diğer askeri teknolojiler sağladığı bilinen Şii güç merkezi İran’ın ortak düşmanlığı, İsrail ve BAE’yi bir araya getirmeye yardımcı oldu. Ancak İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii CEO’su Boaz Levy, arkasında tavandan bir drone maketi sarkarken bile, şirketin BAE ile yaptığı anlaşmaların ardındaki bölgesel siyaseti tartışmayı defalarca reddetti.

İran’dan bahsetmemeye ve uzay uydularına, uçak dönüşümlerine ve hava gözetimine odaklanarak IAI’nin ihracatının sivil doğasını vurgulamaya özen gösterdi.

Levy, İran’ı suçlayan Basra Körfezi’nin dalgalı suları da dahil olmak üzere bölge genelinde drone saldırılarının artmasıyla ilgili birçok kez sorulduğunda AP’ye “Her yerde çok fazla tehdit var” dedi. “Onları analiz etmiyorum. Sadece var olduklarını söylüyorum. Ve ülkelerin kendilerini bu tehditlere karşı savunmaya hazır olmaları gerekiyor.”

airbus

Zeynep Kali

İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu