Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Türkiye’den Suudi Arabistan’a Turizm Trafiğinde Rekor Artış!
  • TGS’ye Yeni Genel Müdür: Doç. Dr. İbrahim Zeki Akyurt
  • Centrum Air, 10. Uçağıyla Filosunu Güçlendirdi!
  • Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi
  • Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş
  • Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı
  • Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi
  • Emirates, Crypto.com ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Kargo » Turkish Cargo Brezilya Hattında Kapasite Arttırıyor
Kargo

Turkish Cargo Brezilya Hattında Kapasite Arttırıyor

Mehmet KaliBy Mehmet Kali30 Ekim 2017Updated:1 Şubat 2023Yorum yapılmamış2 Mins Read
yeni rotalar, turkish cargo, turk hava yolları
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
65 / 100
Altyapı Rank Math SEO
SEO Puanı

Türk Hava Yolları Kargo  Kasım 2017’den itibaren  Sao Paulo’ya kiralık B747 kargo uçaklarıyla hizmet vermeye başlayacak. Bildiğiniz gibi Turkish Cargo kiralık B747 kargo uçağı sayısını üçe çıkarmıştı.

Istanbul – Dakar – Sao Paulo – Dakar – İstanbul hattında A330F uçaklarıyla servis veren Turkish Cargo 8 Ekim tarihinden itibaren aralıklarla B747- 400 kargo uçakları da bu hatta göreve sokmuşlardı.

2016 yılında toplam 190 Milyar Amerikan Doları ihracat gerçekleştiren Brezilya ihracatının büyük bir kısmını Çin ile yaptı. Brezilya, Çin’in yanı sıra birçok Avrupa ve Ortadoğu ülkesine de ürün ihraç etmektedir. Genel ihracat ürünleri; makine, elektrik – elektronik ekipmanlar, kimyasal ürünler ve otomotiv parçalarından oluşmakla birlikte, halihazırda bu ürünlerin bir kısmı hava kargo ile ihraç edilmekte ve Türk Hava Yolları’nın uçakları ile taşınmaktadır. Sao Paulo, zengin ürün ve pazar çeşitliliği ile diğer önemli ticaret merkezlerine yakın olması nedeniyle de Turkish Cargo için yüksek potansiyele sahip bir pazar konumundadır. Turkish Cargo’nun Latin Amerika’da güçlü bir interline ağına sahip olması sayesinde bölgenin diğer birçok noktasına da hizmet verilmesi hedeflenmektedir.

Turkish Airlines Cargo's leased 747 Freighter will serve Sao Paulo in Nov 2017, total of 3 round-trip flights

— Airlineroute (@Airlineroute) October 30, 2017

Uçuş No.AlanKalkışVarışGünlerUçak Tipi
6439IST DKR04:2008:55PazarB744
6439DKR GRU10:5514:55Pazar
6440GRU DKR16:5502:40Pazar
6440DKR IST04:4014:20Pazartesi

*Tüm saatler lokaldir ve tarife izinlere bağlı olarak revize edilebilir.

 

Turkish Cargo Brezilya Hattında Kapasite Arttırıyor 12 Temmuz 2025

B747 brezilya kargo Sao Paulo tk6439 tk6440 Türk Hava Yolları Kargo Turkish Cargo
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi

    11 Temmuz 2025

    Horoz Lojistik, Deniz Taşımacılığında Hedef Büyüttü

    10 Temmuz 2025

    Meraj Havayolları, İstanbul–Tahran Kargo Kabulüne Yeniden Başladı!

    7 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.