Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Arda İcil, Flyadeal Türkiye Müdürü Oldu
  • İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi
  • Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında
  • TK Aero: Turkish Cargo’dan Havacılık Sektörüne Hızlı Çözüm
  • İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu
  • THY, 2033’te 813 uçaklık filoya ulaşmayı hedefliyor
  • Uzakrota, 2025 zirve maratonuna Kuala Lumpur’dan başladı!
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na katıldı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havaalanı » 600 şoför aranıyordu 300 kişi başvurdu
Havaalanı

600 şoför aranıyordu 300 kişi başvurdu

Mehmet KaliBy Mehmet Kali8 Kasım 20152 yorum2 Mins Read
600 şoför aranıyordu 300 kişi başvurdu 2 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

şoför aranıyor

3. Havalimanı’nın hafriyat işlerini yapan Orkun Group‘un 600 kişilik şoför ilanına sadece 300 kişi cevap verdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, “Piyasanın 2 katı maaşla şoför arıyoruz. Gelen olmuyor. Türkiye’de işsizlik yok” dedi

Türkiye’nin en büyük projelerinden 3. Havalimanı‘nda çalışmalar hızlandı. 2018’in ilk çeyreğinde bitirilmesi beklenen projeyle ilgili şu anda en önemli ihtiyaç hafriyat kamyonlarını kullanacak şoförler. Toplam 8 bin kişinin çalıştığı inşaat alanında halen bin 600 kamyon 24 saat esasına göre faaliyetlerini sürdürüyor. Taşeron şirketler de tüm güçlerini ‘milli proje‘ olarak niteledikleri 3. Havalimanı’na yönlendirmiş durumda. Orkun Group da, 550 kamyonla en büyük hafriyat işini yapan şirket. Geçtiğimiz günlerde gazetelere 600 kamyon şoförü almak için ilan veren Orkun Group’un bu çağrısına sadece 300 kişi cevap vermiş.

MEMLEKETTE İŞSİZLİK YOK

Orkun Group Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Karadeniz, “Aslında bin 200 şoför gelse hepsini alacağız. Ama sadece 300 kişi telefonla arayarak, bilgi aldı. Bu memlekette işsizlik yok” dedi. Toplam 8 bin kişinin çalıştığı inşaat alanında büyük ölçekli bir revir, bir de cami yaptırdıklarını söyleyen İlhan Karadeniz, “Çalışanlarımızın rahatı için her türlü olanak sağlandı. Üstelik piyasa fiyatının 2 katı maaş veriyoruz. Buna rağmen şoför bulamıyoruz” diye konuştu. Piyasada en az 3 yıl deneyimli kamyon şoförlerinin bin 700 lira civarında maaş aldığını, kendilerinin ise 2 bin 250 liradan başlayan ve mesai ile birlikte 2 bin 700 liraya kadar çıkan maaşlar verdiklerini belirten Karadeniz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği projeyi biz de milli bir hedef olarak gördüğümüz için tüm gücümüzü buraya yönlendirdik” diye konuştu.

thy gif

İbrahim ACAR – SABAH

3. havalimanı İlhan Karadeniz kimdir milli proje Orkun Group Taşeron şirketler
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi

    30 Haziran 2025

    Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında

    30 Haziran 2025

    İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu

    30 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.