Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

2024 Hava Kargo Ücretleri Düşüş Eğiliminde

"Kızıl Deniz Olaylarının Hava Kargo Ücretlerine Etkisi Olmadı"

64 / 100

2024 Hava Kargo Ücretleri Düşüş Eğiliminde

Kızıl Deniz’deki deniz taşımacılığına yönelik yaşanan aksaklıklar, hava kargo ücretlerinde henüz bir artışa neden olmadı, TAC Endeksi’nin en son verilerine göre. Genel olarak, Baltık Hava Kargo Endeksi, 15 Ocak’a kadar olan haftada %3,1 düşerek, 12 aylık dönemde %34,1 düşüşle düşük seyretti, ancak bu dönemde Noel’den Yılbaşı tatil döneminden bu yana hacimlerde bir artış yaşandı.

Genel düşüş trendine rağmen, Kızıl Deniz’deki olaylar sonrasında Çin’den Avrupa’ya yönelik ücretlerde bir artışın ilk işaretleri görüldü. Hong Kong’dan çıkış ücret endeksi, haftalık bazda %3,5 düşerek geçen yıla göre %16,3 düşük kalmış, ancak Hong Kong’tan Avrupa’ya olan ücretler neredeyse sabitti. Şanghay’dan çıkış ücretleri haftalık bazda %0,6 artarken, Avrupa’ya olan ücretlerde bir artış yaşandı, özellikle Amsterdam’a yönelik ücretlerde belirgin bir artış yaşandı ve bu endeks, geçen yıla göre %29,4 düşük oldu.

Avrupa’dan çıkış ücretleri ise karışık bir tablo çizdi; Frankfurt’tan çıkış oranı %9 düşerek, geçen yıla göre %48,3 daha düşük oldu. Londra Heathrow’dan çıkış ücreti haftalık bazda %0,8 düşerek geçen yıla göre %55,8 daha düşük seviyede kaldı. “Frankfurt’tan Amerika’ya ve Londra’dan Kuzey Amerika’ya olan transatlantik ücretler genel olarak yükseliyordu.

Kuzey Amerika’dan, Chicago’dan çıkış ücreti haftalık bazda %9,3 düşerek endeksi %55,7’ye getirdi. ABD’den genel olarak Avrupa ve Güney Amerika’ya olan ücretler yükselirken, Çin’e düşüyordu. Hindistan’dan, Kızıl Deniz olayları sonrasında Avrupa’ya olan ücretlerde hemen bir artış gözlenmezken, ABD’ye yönelik ücretlerde yine bir artış görüldü.

2024 Hava Kargo Ücretleri Düşüş Eğiliminde 27 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu