Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

2023 IATA Hava Kargo İnovasyon Ödülleri

73 / 100

2023 IATA Hava Kargo İnovasyon Ödülleri

Hava Kargo İnovasyon

LATAM Cargo, Şili ve Brezilya’daki kargo operasyonlarında plastik azaltma projeleri için aldığı girişimci ödülü ile 2027 yılına kadar atık depolama alanı olmayan bir grup olma taahhüdünün bir parçası olan projeleri nedeniyle Kurumsal İnovasyon Ödülü’nü aldı.

İlaç ürünlerinin taşınması için sıcaklık kontrollü bir konteyner geliştiren Swiss Airtainer (SAT), Start-Up ve İnovatörler İnovasyon Ödülü’nü kazandı. SAT, kompozit malzeme (IP), mimari (IP), uçuş saptayıcı (IP), kontrol sistemi, yedekli soğutma sistemi, yeni batarya paketleri, batarya yönetim sistemi ve konteynerin sürdürülebilir ve enerji kendine yetebilen hale getiren güneş paneli sistemi gibi özgün bileşenler kullanarak konteyneri baştan yarattı.

IATA Kargo Küresel Başkanı Brendan Sullivan, “İnovasyon, hava kargo endüstrisinde gelişme, sürdürülebilirlik ve başarının anahtarı olduğu için IATA Hava Kargo İnovasyon Ödülleri’ni başlattık. LATAM Cargo’nun sürdürülebilirlik alanındaki inovasyon çabaları ve Swiss Airtainer’ın ilaç ürünlerinin taşınması için sıcaklık kontrollü konteyner geliştirme çalışmaları nedeniyle Kurumsal Ödülü ve İnovasyon Projesi tercihini kazanan Swiss Airtainer’a ödülünü sunmaktan onur duyuyorum” dedi.

Bağımsız bir jüri, küçük start-up’lardan büyük çok uluslu şirketlere kadar sektör genelinden 42 başvuruyu değerlendirdi. Projeler, fikrin kendisi, değer yaratma potansiyeli ve başarı şansına göre değerlendirildi. Jüri, Kurumsal İnovatörler Ödülü’nün kazananını ve Start-Up ve İnovatörler İnovasyon Ödülü’nün üç finalistini seçti. Finalistler, IATA WCS kapanış plenary’sinde 500’den fazla seyirciye projelerini sunarak, seyirciler ise tercih ettikleri inovasyon projesine oy kullandılar. SAT, inovasyonlarını daha da geliştirmek için 15.000 dolar aldı.

2023 IATA Hava Kargo İnovasyon Ödülleri 29 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu