Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

2023 Hava Kargo Konferansı’na Bir Bakış!

66 / 100

2023 Hava Kargo Konferansı’na Bir Bakış!

Sekizinci kez düzenlenen Hava Kargo Konferansı, Frankfurt’taki Lojistik ve Mobilite Evi (HOLM) GmbH’de, hava kargo endüstrisinin geleceği hakkında kapsamlı bir içgörü sunmak üzere bilim ve uygulama uzmanları, karar vericiler ve endüstrinin profesyonellerini bir araya getirdi. Bu yılın konferansı “Otonom Lojistik”, “Havalimanlarındaki Altyapı ve Lojistik” ve “Frankfurt Konumu”na odaklandı.

Lufthansa Cargo CEO Ashwin Bhat, hava kargo endüstrisinin mevcut durumunu sürekli bir roller coaster yolculuğuyla karşılaştıran bir sunumla ikinci günü açtı. “Yaşadığımız karmaşıklık sadece artmaya devam edecek. Hava kargo bir zorluktan diğerine gidiyor. Ancak biz dirençliyiz ve bu endüstrimizin zihniyetidir. Dünya bizi ne zaman ihtiyaç duyarsa hazırız ve endüstrimiz ve topluluğumuzla gurur duyabiliriz,” dedi Bhat meslektaşlarına. Küreselleşmenin ölmediğini, değiştiğini belirtti ve mevcut karşı rüzgarlara rağmen 2026’ya kadar yüzde 3.1’lik yıllık hava kargo büyümesinin, Avrupa ve küresel e-ticaret ile yüksek teknoloji ve ilaç büyümesi tarafından sürüklendiğini söyledi. Bhat, küreselleşmeyi, e-ticaret, dijitalleşme ve sürdürülebilirliki lojistik megatrendler olarak gösterdi. Lufthansa Cargo, bu megatrendlerin geleceğini kendi çözümleri ve girişimleriyle şekillendirmeye yardımcı oluyor. “Sürdürülebilirlik konusunda zamanımızı, bilgimizi ve cebimizi yatırmamız gerekiyor. Sürdürülebilirlik dışında müşteri deneyimi ve çalışan yaşam döngüsü de gündemimizin başında yer alıyor,” diye ekledi.2023 Hava Kargo Konferansı'na Bir Bakış! 29 Nisan 2024

CB Customs Broker GmbH’nin Genel Müdürü Murat Odabas ve heyworld GmbH’nin Genel Müdürü BORIS HUESKE, Frankfurt Havalimanı’ndaki e-ticaretin son gelişmeleri hakkında sahnede konuştular. Müşteriler için taşıma ve gümrük işlemlerinin tek bir kaynaktan gelmesi ve elbette mümkün olan en hızlı şekilde işlenmesi önemlidir. Konum, personel ve gümrük işlemleri başarı için anahtar faktörlerdir. Son birkaç ay ve yıl içinde yazılım, yer hizmetleri ve insanlar alanındaki yatırımlar ve gelişmelerle Frankfurt’un e-ticaret yapabileceği açıktır, ve yakın zamanda gerçekleştirilen bir konsept kanıtlaması bunu doğruladı.2023 Hava Kargo Konferansı'na Bir Bakış! 29 Nisan 2024

Öğle arasında, tüm katılımcılar Fry to Fly Kamyonununda en lezzetli patates kızartmalarından birini alma fırsatı buldular. Aynı zamanda Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) üretimi hakkında daha fazla bilgi edinebilirlerdi. Öğleden sonra katılımcılar “Pharma@FRA Turu”na katılma fırsatı buldular ve yük uçaklarından birini tanıma fırsatı buldular.

2023 Hava Kargo Konferansı'na Bir Bakış! 29 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu