Hava Kargo Hakkında Herşey
Kargo

2023 Hava Kargo İnovasyon Ödülleri

IATA, 2023 Hava Kargo İnovasyon Ödüllerini Başlattı

63 / 100

Hava kargonun dijitalleşmesine, sürdürülebilirliğine, emniyetine ve güvenliğine katkıda bulunmak

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava lojistiğinin dijitalleşmesine, sürdürülebilirliğine, emniyetine ve güvenliğine katkıda bulunan yeni çözümleri, kavramları ve fikirleri ödüllendirmek için IATA Hava Kargo İnovasyon Ödüllerinin dördüncüsünü başlattı .

Hava kargo endüstrisi, küresel ekonomi için çok önemlidir ve hayati önem taşıyan tedarik zinciri verimlilikleri sağlar. Oldukça rekabetçi bir sektör ve bu nedenle sürekli olarak kendini yenilemesi, yeni teknolojileri benimsemesi ve müşteri beklentilerine uyum sağlaması gerekiyor.

IATA Hava Kargo İnovasyon Ödüllerinin dördüncüsü, inovasyonu teşvik etmeyi ve hava lojistiğinin dijitalleşmesine, sürdürülebilirliğine, emniyetine ve güvenliğine katkıda bulunan yeni kavram ve fikirlerin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. 

Yarışma, Start-up’lara ve Yenilikçilere ve Kurumsal katılımcılara açıktır.

“İnovasyon, hava kargo endüstrisinde gelişme, sürdürülebilirlik ve başarının anahtarıdır ve biz de onun potansiyelini fark etmeye ve ortaya çıkarmaya kararlıyız. IATA Hava Kargo İnovasyon Ödüllerinin son baskısı, kazananlara 20.000 ABD Dolarından fazla ödül vererek bu hedefi desteklemektedir. Hayal gücü, sunulabilecek fikir yelpazesinin tek sınırıdır. IATA’nın Küresel Kargo Başkanı Brendan Sullivan, “Geçmiş yarışmalarımıza dayanarak, çok sayıda yaratıcı çözüm görmeyi bekliyoruz” dedi.

Ödül Kategorileri

  • Yeni kurulan şirketlerin ve endüstri dönüşümüne öncülük eden yenilikçilerin yaratıcılığını takdir etmek ve aynı zamanda köklü şirketlerin çalışmalarını onurlandırmak için 2023 IATA Hava Kargo İnovasyon Ödülleri iki ayrı kategoriye sahiptir:
  • Start-up’lar ve yenilikçiler (yeni oluşturulan şirketler, bireyler ve 25’ten az çalışanı olan küçük şirketler)
    kurumsal katılımcılar

 

İlgilenen katılımcı bireyler/şirketler, ayrıntılı uygunluk kriterlerini kontrol etmeli ve 27 Şubat 2023 saat 2400’e (CET) kadar giriş yapmalıdır.

2023 Hava Kargo İnovasyon Ödülleri 27 Nisan 2024

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu