TRENDING VIETJET AIR , Kazakistan Üzerinden AVRUPAYA UZANACAK
Havacılığı bizimle takip edin
Pazar, Mart 29

Yangın Helikopteri Bursa’da

MEHMET KALI • 04 TEM 2015 • 2 DK OKUMA
Yangın Helikopteri Bursa'da 29 Mart 2026
Yangın Helikopteri Bursa
Orman Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yangın söndürme helikopteri Bursa’da göreve başladı.

Rusya’dan gelen ekibi karşılayan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yeşil Bursa’nın yanı sıra Bilecik, Yalova illerinin de kendi sorumluluklarında olduğunu belirterek, ormanların korunmasın önemine değindi. Ormanların yarısının yangına hassas ibreli ormanlar olduğuna dikkat çeken Coşkun, şunları dile getirdi: “Orman yangınları konusunda bizim 3E kuralımız var, bunlar ‘emniyetli müdahale’, ‘erken müdahale’ ve ‘etkin müdahale’.

Bizim burada bölgeyi iyi bilen arkadaşlarımız var mevsim boyunca sizlerle birlikte olacaklar. İnşallah yangın olmaz ama olursa da sizlere güveniyoruz. Bursa aynı zamanda su şehridir. Su kaynaklarımız iyidir o noktada yangınlarla mücadelede avantajlıyız.”

YANGINA 12 DAKİKADA 2,5 TON SU DÖKECEK

Coşkun, 1989 model yangın söndürme helikopterinin 12 kişi taşıma kapasiteli olduğunu, 30 Eylül tarihine kadar Bursa’da görev yapacağını ifade etti. Helikopterin 2,5 ton su taşıma kapasitesi bulunduğunu kaydeden Coşkun, yangın alarmı ile en geç 12 dakikada yangın yerine ulaşacağını vurguladı.

2 pilot, 1 Türk pilot, 1 uçuş mühendisi ve 2 teknisyenden oluşan 6 kişilik helikopter ekibine, idare temsilcisi olarak Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden dönüşümlü olarak iki orman mühendisinin eşlik edeceğini sözlerine ekledi.

 

Mehmet Kali
Mehmet Kali

Havacılık sektörü ve hava kargo operasyonları üzerine analizler hazırlayan editör.

Yorumlar (0)