Hava Kargo Hakkında Herşey
Havacılık

UTİKAD’ın “İleriye Dönüşüm” Zirvesi Gerçekleşti

UTİKAD’ın “İleriye Dönüşüm” Zirvesi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından düzenlenen UTİKAD Zirve 2019 – İleri’ye Dönüşüm 10 Ekim 2019 tarihinde gerçekleşti.

UTİKAD Zirve 2019, materyallerin ve kavramların özlerini koruyarak farklı işlevler kazanmaları olarak tanımlanan ‘ileri dönüşüm’ kavramından ilham aldı. Önümüzdeki 50 yıl içinde birçok meslek, birçok kavram, birçok iş yapış şekli ömürlerini tamamlayacak ancak yine birçokları ‘geleceğe uyum sağlayacak’ şekilde bir dönüşüm geçirecek yani ‘ileriye’ dönüşecek. İnsanlığın var oluşundan itibaren evrimleşerek devam eden lojistik sektörü de işte bu kaybolmayacak ve ileriye dönüşecek sektörlerden biri.

Başta üretim, ticaret ve lojistik sektörü dinamiklerinin incelendiği UTİKAD Zirve 2019’da birçok sorunun cevabını aranırken büyük resmin tamamına odaklanıldı.

Zirve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın açılış konuşması ile başladı.

Judith Liberman’dan masallar dinledik.

UTİKAD Zirve 2019-İleri’ye Dönüşüm, “Yıkıcı Dönüşüm: Blockchain” paneli ile devam etti. Blockchain 101 kitabının yazarı Ahmet Usta’nın moderatörlüğünü üstlendiği “Yıkıcı Dönüşüm: Blockchain” panelinde, Maersk Türkiye Müşteri Hizmetleri Genel Müdürü Esra Yaman Gündüz ve IBM Türkiye Teknoloji Lideri Sevilay Kurt konuşmacı olarak katıldı. Panelde blockchain ekosisteminin önemli yapıları olan yazılım, finans, lojistik gibi farklı disiplinleri nasıl etkilediği, lojistik sektörünün bu değişim ve dönüşüme nasıl hazırlandığı üzerine konuşuldu.

Zirveye “Ekonomi Çarkları Dönü(şü)yor” paneli ile devam edildi. Bu panelde ise; Küresel ekonomide son durum nedir? Dünyadaki politik ve teknolojik gelişmeler Türkiye’yi ve yatırımları nasıl etkiliyor? Türkiye’yi, orta ve uzun vadede nasıl bir ekonomik dönüşüm bekliyor? vb. konularda merak edilenleri Habertürk TV Ekonomi Müdürü Serdar Kuter sordu, Ekonomist Dr. Murat Kubilay yanıtladı.

“Tedarik Zincirinde Dijital Dönüşüm” panelinde ise Dijital Dönüşüm, Blockchain ve Endüstri 4.0 uygulamaları tedarik zincirine nasıl yansıyor? Otomasyon ve Büyük Veri’ye dayalı akıllı tedarik zincirleri hangi çözümleri sunuyor? Geleceğin tedarik zinciri nasıl olacak? gibi soruların yanıtları arandı. Lojistik sektörüne akademik ve pratik değerler katan Dokuz Eylül Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Okan Tuna bu soruları sektör adına sordu. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Gökşen Töre Sancak ve Turkcell Lojistik Müdürü Ömer Faruk Erkal panele katıldı.

Herkesin merakla beklediği “Yapay Zeka Dönüşümün Neresinde?” panelinde ise Dijital Dönüşüm Lideri ve Akademisyen Kozan Demircan katılımcılar ile buluştu. Türkiye’de yapay zeka uygulamaları hangi düzeyde? Yapay zeka, robotlaşma ve derin öğrenme iş yapış şekillerini nasıl etkileyecek? Soruları bu panelde yanıt buldu.

Hemen ardından “İş Dünyasına Yön Verenler” panelinde ise UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk Hava Yolları Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen ve Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Fuat Pamukçu; “Gelecekte var olabilmek için nasıl bir dönüşüm geçirmeliyiz? Ekonomik dalgalanma ve pazardaki rekabete rağmen büyümek için hangi adımları atmalıyız? Yaratıcı yeniden yapılanmaya dayalı kurum kültürü nasıl oluşturulabilir?” sorularının cevaplarını paylaştılar.

Teknoloji Yazarı ve Trend Avcısı Serdar Kuzuloğlu ise “Teknolojinin Öte Yanı” panelinde sahneye çıktı. Kuzuloğlu, Teknolojinin Öte Yanında bizi neler bekliyor? Kurumların ve kişilerin teknolojiyle dönüşümü nasıl gerçekleşecek? Yeni dünyanın düzeni ve ayakta kalma yolları neler? konularına cevap aradı.

“Z Kuşağı İş Hayatında” panelinde; MEB İstanbul İli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı ve Defacto İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berna Öztınaz konuşmacı olarak yer aldı.

Öğrenme Tasarımları Kurucusu ve Eğitim Uzmanı Tuğba Çanşalı moderatörlüğünde gerçekleşecek Z Kuşağı İş Hayatında panelinde; Z kuşağının karakter özellikleri neler ve bu kuşak iş hayatını nasıl etkileyecek? İşverenlerin yeni kuşaktan ve yeni mezunlardan beklentileri neler? vb. konular yer aldı.

Ve son olarak “Yaşanabilir Gelecek İçin” panelinde, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Prof. Dr. Levent Kurnaz ile SDSN Türkiye Eğitim Koordinatörü Bahar Özay, Yaşanabilir Bir Gelecek için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-UNDP’nin hazırladığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini bizlerle paylaştı.

Turkish Cargo’nun ‘Altın Sponsor’, İstanbul Ticaret Odası ve Turkcell’in ‘Bronz Sponsor’ olarak destek verdiği UTİKAD Zirve 2019-İleri’ye Dönüşüm’e İMEAK DTO ve SOFT Bilişim de ‘Destek Sponsor’u oldu.

 

Mehmet Kali

Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu