Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi
  • Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş
  • Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı
  • Horoz Lojistik’ten Stratejik Satın Alma Hamlesi
  • Emirates, Crypto.com ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı
  • SINGAPORE AIRLINES GRUBU VE MANDAI WILDLIFE GRUBU İŞ BİRLİĞİ
  • Horoz Lojistik, Deniz Taşımacılığında Hedef Büyüttü
  • Corendon Airlines, Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Havacılık » TUSAŞ Yeni Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil Oldu
Havacılık

TUSAŞ Yeni Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil Oldu

Mehmet KaliBy Mehmet Kali21 Ekim 2016Yorum yapılmamış2 Mins Read
TUSAŞ Yeni Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil Oldu 12 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

TUSAŞ’tan 21 Ekim’de yapılan açıklamayla, şirketin genel müdürülüğü görevine Doç. Dr. Temel Kotil’in atandığı bildirildi. Görevini Doç. Dr. Kotil’e devreden Muharrem Dörtkaşlı ise TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanlığı görevini yürütecek.

Doç.Dr. Temel Kotil’in Özgeçmişi
1959 yılında doğan Kotil, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olmuş, 1986’da ABD’nin Ann Arbor kentindeki Michigan Üniversitesi’nin “Uçak Mühendisliği” bölümünde yüksek lisansını, 1987’de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991’de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği” bölümünde doktorasını tamamlamıştır.
Kotil, 1991-1993 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yapmıştır. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993-94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD’de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet vermiş ve daha sonra New York’ta AIT Inc’de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürütmüştür.
2003 yılında THY’deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Kotil, 2005 yılında THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2015 yılında da THY Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine atanmıştır. 2006 yılında IATA Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2010 yılında yönetim kurulu üyeliğine seçildiği Avrupa Havacılık Birliğinin (Association of European Airlines-AEA) 2012 yılında başkan yardımcısı, 2013 yılında da başkan olmuştur. 2014 yılında DEIK Türkiye-Amerika İş Konseyi Yürütme Kurulu’na üye olmuştur.
Evli ve dört çocuk babası olan Kotil’in birçok araştırma ve bilimsel yayını vardır.

THY___Temel_Kotil

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Muharrem Dörtkaşlı Kimdir Temel Kotil Temel Kotil nereli THY’deki TUSAŞ’tan
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Mehmet Kali avatarı
Mehmet Kali

    Hello everyone. My name is Mehmet Kali. In the industry, I am known as "Kali". I graduated from the first civil aviation training school in Turkey, which was known as the Civil Aviation School at the time and is now Eskişehir Technical University, in 1991. As I graduated from the Business Administration department, it was a bit challenging for me to integrate into the industry. I have worked for companies such as SultanAir, DHMI, Havaş, and Swissair, and currently, I provide services and consultancy in air cargo transportation. I have experience in dispatching, air traffic control, passenger services, and aircraft coordination. During my time at Swissair, I had the opportunity to experience aviation training in many countries. Since 2012, I have been focusing on air cargo transportation. For three years, I taught courses on air cargo at Nişantaşı University. I still hold valid IATA certifications related to both passenger and cargo operations. For over ten years, I have been managing aeroportist.com, a news website related to aviation, which initially started as a hobby. I enjoy building aviation networks and sharing knowledge. If there is anything I can contribute to, I am here. Best regards "kali"

    Related Posts

    Hindistan Air İndia Uçak Kazası: Yakıt Anahtarı Gizemi

    12 Temmuz 2025

    Gazipaşa-Alanya ile Amsterdam arasında haftada üç direkt uçuş

    11 Temmuz 2025

    Türk Hava Yolları ve Airlink havayolu ortak uçuş anlaşmasına imza attı

    11 Temmuz 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.