TUSAÅ ,23 Nisanda kapılarını öÄrencilere açtı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Ãocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayiini (TUSAÅ) ziyaret eden çocuklar, hava araçlarının üretildiÄi tesisleri gezip ilk kez helikopterle uçtu.
BaÄcılar Belediyesi tarafından belirlenen 23 öÄrenci, Belediye BaÅkanı Abdullah Ãzdemirâle birlikte Ankaraâya geldi.
Ãocukların TUSAÅ gezisine, CumhurbaÅkanlıÄı Savunma Sanayii BaÅkanı İsmail Demir ve TUSAÅ Genel Müdürü Temel Kotil eÅlik etti. Demir ve Kotil çocuklarla sohbet edip, sorularını yanıtladı daha sonra onlarla birlikte helikoptere binip Ankara turu attı.
İsmail Demir, basın mensuplarına yaptıÄı açıklamada, çocuklar heyecanına ortak olduklarını söyledi. âBugünün çocukları, yarının büyükleri.â diyen Demir, bugünün çocuklarının Åanslı olduÄunu ifade etti.
Demir, âUçak mühendisliÄi öÄrencisi olarak ikinci, üçüncü sınıftan sonra uçak görebilmiÅtik. Ãocuklar bu yaÅta bu fırsatları elde ediyor.
Ufukları açılsın, hangi meslekleri seçecekleri kendilerine baÄlı ama teknoloji nedir, ülkemizde neler yapılıyor, bunlara dokunmak, görmek çok önemli. İletiÅim çaÄında birçok Åeye online eriÅebiliyorlar ama bilfiil görmek farklı.â diye konuÅtu.
TUSAÅ ve diÄer savunma sanayisi Åirketlerinin kapılarının öÄrencilere açık olduÄunu dile getiren Demir, Åunları kaydetti:
âDokunmak, görmek, ideallerinin ona göre Åekillendirmek ve geleceÄe hazırlanmak önemli. Türkiyeânin çok daha güzel yerlerde olacaÄını, bu çocuklarımızın omuzlarında çok daha güzel yerlere yükseleceÄini bekliyoruz, umuyoruz, dua ediyoruz, onlara güveniyoruz. Allahâın izni ile geleceÄimiz bu çocuklarımız sayesinde çok parlak.â
Savunma sanayisinin teknolojinin itici gücü olduÄuna iÅaret eden Demir, heves oluÅturmaya, insan kaynaÄını bu yaÅlardan yetiÅtirmeye baÅlamaya azimli olduklarını söyledi.
Demir, bu çabaları farklı seviyelerde sürdürdüklerini belirterek âİŠyapma, baÅarma heyecanını bütün gençliÄimize, ülkemize yaymayı arzuluyoruz. Potansiyel enerjiyi kinetiÄe çeviriyoruz. Oradan inÅallah çok güzel sonuçlar alacaÄız.â dedi.
BaÄcılar Belediye BaÅkanı Abdullah Ãzdemir de ev sahipliÄi için Demir ve Kotilâe teÅekkür etti. Ãncelikle çocukların ve gençlerin Belediye BaÅkanı olmak istediÄini dile getiren Ãzdemir, etkinliÄe çocuklarla katılmaktan, onlarla uçmaktan çok keyif aldıÄını söyledi.
Hedefi Marsâa gitmek
EtkinliÄe katılan ikinci sınıf öÄrencisi Eymen Efe, helikoptere binmenin güzel olduÄunu ve tekrar uçmak istediÄini dile getirdi. 7 yaÅındaki Eymen, büyüdüÄünde Hava Kuvvetlerinde subay olmak istediÄini belirtti.
Dördüncü sınıf öÄrencisi Eylül Aydın da ilk kez uçtuÄunu ve uçmanın çok güzel olduÄunu ifade ederek âİlk baÅta düÅüyor gibi oldu, sonra bir Åey olmadı. Tekrar uçmak isterim. İlerde öÄretmen olmak istiyorum.â dedi.
Birinci sınıf öÄrencisi Sümeyra ise âHelikopter çok güzeldi. Yukarda çok güzel Åeyler gördüm. Korkmadım. BüyüdüÄümde Marsâa gitmek istiyorum.â diye konuÅtu.
