Close Menu
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Arda İcil, Flyadeal Türkiye Müdürü Oldu
  • İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi
  • Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında
  • TK Aero: Turkish Cargo’dan Havacılık Sektörüne Hızlı Çözüm
  • İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu
  • THY, 2033’te 813 uçaklık filoya ulaşmayı hedefliyor
  • Uzakrota, 2025 zirve maratonuna Kuala Lumpur’dan başladı!
  • İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu’na katıldı
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Demo
  • Anasayfa
  • Havaalanı
    • İstanbul Havalimanı Haberleri
  • Havacılık
  • Turizm
  • Havayolu
  • Kargo
  • İş İlanları
  • Firma Haberleri
  • Köşe Yazıları
AEROPORTIST I +90 554 1730000 AEROPORTIST I +90 554 1730000
Ev » Güncel Haberler » Türkiye`nin liderliğe `uçuş`u
Güncel Haberler

Türkiye`nin liderliğe `uçuş`u

Zeynep KaliBy Zeynep Kali29 Ocak 2018Yorum yapılmamış2 Mins Read
Türkiye`nin liderliğe `uçuş`u 1 Temmuz 2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa Havalimanları Konseyinin (ACI) Havaalanı Hub Bağlantı Raporu’na göre, Türkiye’nin uçuş ağını 10 yıllık dönemde yüzde 591 büyüterek, artış oranı bakımından Avrupa’da 1’inci, dünyada ise 7’nci sıraya yükseldiğini bildirdi. 

Arslan, yaptığı açıklamada, Avrupa Havalimanları Konseyinin (ACI) Havaalanı Hub Bağlantı Raporu’nun açıklandığını belirterek, söz konusu raporda, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın küresel hub bağlantısında dünyanın en hızlı büyüyen 20 havalimanı içinde 7’nci sıraya yükseldiğini söyledi.

2007-2017 dönemindeki hub bağlantı artışlarına göre yapılan analizde, Atatürk Havalimanı’nın yüzde 591 artışla Avrupa’da birinci ve dünya genelinde ilk 10’a giren tek Avrupa havalimanı olduğunu vurgulayan Arslan, sıralamada Moskova’nın 12’nci, Lizbon’un 14’üncü, Brüksel’in 20’nci sırada yer aldığını dile getirdi.

Arslan, geçen yılın verilerine göre, Avrupa’da bağlantı sayısı en fazla 20 havalimanı sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın 4’üncü sıraya yükseldiğine dikkati çekti.

Atatürk Havalimanı’nın; Frankfurt, Amsterdam, Paris Charles De Geulle havalimanlarının ardından sıralamada yerini aldığına işaret eden Arslan, beşinci sırada Heathrow Havalimanı’nın bulunduğunu kaydetti.

Atatürk Havalimanı’nın, yüzde 591 ile Avrupa’nın en hızlı büyüyen hub’ı olduğu için 2007 yılında 13’üncü sırada iken 10 yılda 9 basamak yükseldiğini vurgulayan Arslan, “Doğrudan bağlantılı uçuşlarda ise 2007 yılında Avrupa’da 20’nci sırada olan Atatürk Havalimanı, 2017’de 5’inci sıraya yükselirken, 10 yıllık süreçte yüzde 118’lik artışla Avrupa’da doğrudan uçuşlarını en fazla geliştiren havalimanı oldu.” diye konuştu.

Türkiye’nin bağlantı stratejisiyle ilgili ACI raporunda detaylı bir analiz yapıldığını belirten Arslan, raporda Türk Hava Yollarının (THY) bağlantılarının ayrı bir kategoride değerlendirildiğini ve Körfez ülkeleri ile THY’nin Avrupa’nın hub bağlantılarına olan etkilerinin mercek altına alındığını söyledi.

Avrupa’dan dünyanın diğer bölgelerine aktarmalı bağlantılarda 2007 yılında pazarda yüzde 0,6 pay sahibi olan THY’nin 2017’de bu oranı yüzde 3,6’ya yükselttiğine dikkati çeken Arslan, Avrupa’dan Asya’ya yapılan bağlantılı uçuşlarda ise THY’nin 10 yıl içinde pazardaki payını yüzde 1,1’den yüzde 4,6’ya çıkardığını belirtti.

Raporda, Türkiye’nin Avrupa uçuş bağlantılarında 2017 yılında bir miktar azalma (yüzde 6) yaşandığına yer verildiğini aktaran Bakan Aslan, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi, Türkiye’nin havacılıkta yakaladığı büyümeyi engellemek için yapılan saldırılar, dizüstü bilgisayar yasağı ve tüm korumacı politikalara rağmen Türkiye’nin sivil havacılıkta büyümesini sürdürdüğünü bildirdi.

Kaynak:https://udhb.gov.tr/

Türkiye`nin liderliğe `uçuş`u 1 Temmuz 2025

Avrupa havalimanı Avrupa Havalimanları Konseyi
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
Zeynep Kali avatarı
Zeynep Kali

    İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu. 15 Yıl Havacılık sektöründe çalıştı. Uçakları,yolcuları ve yolculukları çok sever. Farklı insanlar tanımak,tanımadığı şehirlerin sokaklarında dolaşmak en hoşlandığı şeydir. Bir kız çocuğu annesidir. Sitemizin Yazı İşleri Müdürüdür

    Related Posts

    İstanbul Sabiha Gökçen’de 144 araçlık yeni otopark bugün hizmete girdi

    30 Haziran 2025

    Corendon Airlines bir kez daha ihracat şampiyonları arasında

    30 Haziran 2025

    İGA İstanbul Havalimanı ve Chicago O’Hare Uluslararası Havalimanı Kardeş Havalimanı Oldu

    30 Haziran 2025

    Comments are closed.

    • Hakkımızda
    • Künye
    • İletişim

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.